Stålebring Golf Academy

Basövningar i styrkelokalen, check!

Publicerad 2011-11-26 13:13:19 i Allmänt,

Svaret på framgång i gymmet är alltså basövningar. Där har ni Rickard Nilssons budskap. Det som han menar är att alla idrottare som håller med med någon typ av teknikkrävande idrott ( som golf) har "snöat" in på att hitta styrkeövningar som ska vara så lik själva idrottsrörelsen som möjligt.

Risken med att stå med en 22 kilos hantel och "svinga" golfklubban är att man tränar in ett helt annat rörelsemönster än vad man egentligen vill producera med en vanlig golfklubba i handen. Den teorin anammar jag rakt av!

Golfare tillhör kategorin individuella idrottare och tyvärr är det så att många av dessa idrottare inte lägger ner tid på sin fys. Högst märkligt med tanke på att det är en av dom egenskaper som går att påverka lättast. Ska man bli bra måste man träna på ett bra sätt.

Den optimistiska sidan av fysträning är ju just att det går att påverka hur lätt som helst. Där är ju något som alla seriösa idrottare bör ha optimerat. Det är fundamentalt.

Jag imponeras av människor som faktiskt vågar ta tag i sin satsning. I torsdags pratade jag med Ebba Gustafsson som spelar för SVGK. Hon går golfgymnasium i Uppsala. Efter  att jag hade förhört henne likt Gunvald Larsson så sa jag;
- Ebba, du gör allt rätt nu, nu är det ju bara att slappna av och njuta av att du gör allt rätt.

Precis så ser jag på det. Ebba har ställt för sig så sjukt bra att nu kan hon slappna av, och behöver inte stressa upp sig för resultaten i sommar. Hon har köpt en biljett till ett tåg som bara går framåt. Trevlig resa önskar jag henne, jag tror målet är helt fantastiskt bra.

Och alla golfare som vill optimera sin fys;
Stöt, ryck, frivändning, bänkpress, chins, corepass, knäböj, löpning, MAQ. Playing it simple.





Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-11-26 14:21:49

Bra. Mycket bra!!

Postat av: Modig

Publicerad 2011-11-26 14:24:40

Debatt mot tpi-klanen? Ser framemot det!

Postat av: Robin Stålebring

Publicerad 2011-11-26 14:56:20

Modig: Kul att du kommenterar!! Angående TPI så är ju det också bra med det behövs mer fys tror jag. DU är väl insatt i TPI? eller hur?



Tack Anonym!!

Postat av: Erik Andersson

Publicerad 2011-11-26 15:26:54

Bra skrivit Robin!!! Tycker du att det ser ut som Modig är expert på någonting som har med fys att göra? TPI har tusen övningar den ena konstigare än den andra, men jag tycker att deras tester är grymt bra, om man håller sig till så kallade basövningar som du säger tror jag att man klarar hela testet enkelt. Om man har ett lika basis stretch program som tar hand om hela kroppen. KISS- Keep It Simple Stupid! Kul att du skriver Robin och skriver bra!

Postat av: Robin Stålebring

Publicerad 2011-11-26 16:03:34

Kul att du läser Erik!

Jag är faktiskt för dåligt insatt i TPI men det är ju som du säger. Man måste träna basövningar. Och framförallt våga träna hårt och komplettera med strechen som du också skriver.



Modig har byggt ett golfcenter i hudik, där ska dom bara jobbba med screenings. Sjukt spännande och lycka till MODISH!

Postat av: Maria

Publicerad 2011-11-26 17:19:46

kul läsning. Bra att lyfta fysbiten. Håller med. Många vill bli specialiserade inom sin idrott, jobba med vanliga "bas" övningar och ta det året om. Utmaningen är att fortsätta under golfsäsong. Det tror jag gör susen.





Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela