Stålebring Golf Academy

Mall vid en förändring

Publicerad 2014-12-16 14:28:21 i Allmänt,

 
Förra veckan startade vi med FÖRDJUPNINGSKURSERNA och det är nästan det roligaste. Under vår vinterträning är det ingen av eleverna som spelar golf eller tävlar och därmed förstör sina teknikläxor. Nu blir det träning på riktigt kan man säga. Jag skickade ut ett mail till alla deltagare nyss med lite tankar kring förändringar vid en svingrörelse, kika gärna :
 

Hej!

Inför era läxor både inför "jullovet" men också framöver under hela kursen kommer här en slags mall som ni ska följa vid varje ny läxa. Följer ni mallen så kommer ni också aktivt att välja maximal utveckling av er golf. För att göra mallen mer konkret har jag valt att utgår från att ni får starten av golfsvingen som läxa men givetvis gäller detta på alla läxor under hela kursen.

 

Ändring av starten - en mall!

1. Förstå vad som är en bra start av golfsvingen. En bra start av svingen är när klubbskaftet är parallellt med marken så "täcker händerna" klubbhuvudet samt "pekar klubbans toplinje rakt upp". Detta har ni fått en bild på.

2. Förstå vad som är just Ert fel och vad som ska ändras. Startar man klubban fel åt ett specifikt håll så kommer man behöva jobba överdrivet åt det motsatta hållet för att komma till en bra position.

3. Uppnå en bra start framför spegel utan boll med hjälp av spegel, repetion och känsla. Träna ofta och lite flera gånger om dagen och viktigt i detta skede är att det inte är med boll!

4. Klara av att blunda och hitta en bra start av klubban på ett enda försök.

5.Upprepa punkt 4 minst tio gånger.

6. Börja slå bollar från en stillastående position i starten. Det går alltså inte att sätta igång och svinga korta "starter" utan ett stop vid den givna positionen eftersom det är alltför riskfyllt. Under flera träningspass behöver ni börja slå bollar med ett stop så kan kolla av att klubban verkligen är i en bra position.

 

7. Försök slå en start av svingen utan stop och se till att det blir bra! Om det inte går så är det bara att slå vidare med ett stop för att kvalitetsäkra starten och till slut kommer det att sätta sig.

8. När det fungerar så sluta aldrig att "checka av" starten. När ni har en bra start av svingen, vilket alla av ska ha för att kunna gå vidare med nya läxor, ska ni alltid träna på att starta klubban vid varje pass. Ta som vana att alltid kolla av position starten i början av varje träningspass. Starten är nyckeln! 

Under era genomgångar av svinganalysen kommer ni att få se hur er start är och börja arbeta med den. Det kommer bli riktigt bra!

Med träning händer det!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela