Stålebring Golf Academy

Är det där verkligen bra för golfsvingen?

Publicerad 2015-12-07 18:41:27 i Allmänt,

 
Att man bara kan kasta medicinboll eller sträcka sig till att kanske köra lite ”golfsvingar” i cablecrossen om man är golfare verkar vara en utbred trosats bland golfarna i Sundsvall. När jag är på gymmet så går det inte lång tid fören jag får försvara/förklara varför jag kör som jag gör och om det skadar min golf. Nu har jag ju styrketräning som hobby och tävlar inte längre i golf så jag har definitivt inte fullt fokus på att min fysträning ska passa golfsvingen.

Om jag hade haft fokus på att min fysträning skulle passa golfsvingen tror jag inte att jag hade tränat speciellt annorlunda. Oavsett vilken idrott man håller på med så är grunden oftast detsamma, en stark balanserad fysik. Precis det ger noggrant utförda basövningar såsom böj, mark, chins, bänk, dips, press.

När man har koll på dessa övningar och skaffat sig en fysik så kan man föra över denna styrka på golfliknande övningar med en explosiv inriktning såsom medicinboll. Såvitt jag kan se så är det inte många som klarar av att utföra en balanserad böj vilket borde vara det första man gör innan man riktar in sig på specialisering.

Jag har svårt att se hur man ska kunna på något magiskt sätt ”spilla” över explosivitet och styrka till golfsvingen bara för att man gör upprepade försök till att härma svingen på gymmet. Jag tror det är värdelöst om jag ska vara ärlig. En annan sak som jag ser på gymmen är att rörelsehastigheten är så otroligt långsam när folk ”härmar” golfsvingen att det inte alls kan resultera i mer explosivitet i själva golfsvingen.

Skivstången ska införas i mycket tidigare ålder inom alla idrotter för att öva in fina rörelsemönster och basen bör vara stora basövningar. En skivstång kan väga allt från 2 kg till 20 kg så det handlar inte om vikten. Återigen så är det stora missförstånd som tyvärr leder till rätt många ineffektiva träningstimmar. Bästa träningen för golfen är vanlig styrketräning blandad med konditionsträning.

Med träning händer det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela