Stålebring Golf Academy

Ett vanligt svar i gymmet!

Publicerad 2016-01-12 12:34:52 i Allmänt,

 

I januari så är det många som startar upp sin fysträning och då är det  även många golfare som har funderingar kring vilken träning som är bäst för golfen. Det är många som talar varmt om rörlighetsträning och hur det ska hjälpa golfsvingen men jag håller inte alls med om det. Mina elever når aldrig sin båls stretch eftersom man "kollapsar” med vänsterarm i baksvingen och då spelar det ingen som helst roll om man är rörlig eller inte. Faktum är att deras lösning handlar om att uppleva mer stelhet vilket är förbryllande för väldigt många.

Så rörlighetsträning behöver inte alls vara bra för svingen. Att satsa på övningar som är lik golfsvingen är inte heller speciellt framgångsrikt eftersom det behövs en bas innan man kan specialisera. Man behöver ha en grundfysik för att kunna motivera en specialisering.

Vanlig, tung träning med inriktning på intervaller och basövningar är bra utan någon tanke på golfsvingen. Så släpp medicinbollen och greppa tag i en stång!

Med träning händer det!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela