Stålebring Golf Academy

Motsägelse

Publicerad 2016-01-07 15:06:20 i Allmänt,

 
Jag kan visa en sving för mina kollegor som enligt mina ögon ser bra ut vilket jag också säger till mina kollegor men ändå söker jag hjälp för att få spelaren att prestera. Det är ju en otrolig motsägelse eftersom en bra sving borde resultera i en bra bollflykt.
 
Jag tycker en golfsvings syfte är att producera bra slag och inget annat men ändå kan jag säga att en sving som inte producerar bra slag är en bra sving. Det är jag inte ensam om heller.

Under 2016 ska jag försöka vidga min syn på golfteknik och vara mer lyhörd för saker som inte syns på video. Ta till exempel en elev som jag tränar där vi hade under flera veckor tränat lyckosamt på att undvika för mycket handledsrotation i starten innan en större tävling. Svingstarten satt hur bra som helst och eleven tyckte det kändes bra och videofilmingarna var jättebra men under tävlingen så halkade han tillbaka till en start med för mycket handledsrotation. Ett lysande exempel på en sak i tekniken som inte syns på videon.

Med träning händer det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela