Stålebring Golf Academy

Snart Teaching Summit

Publicerad 2012-02-29 19:38:13 i Allmänt,

Vecka 10 kommer jag och min klass att tillbringa i Halmstad och på hotell Tylösand. Det blir trevligt och mycket lärorikt. Det blir också mycket bilder från den stora tillställningen!

Läs mer om Teaching Summit på www.pgasweden.com om du är mer intresserad.

Slipsknut i rätt kontext!

Publicerad 2012-02-28 18:21:12 i Allmänt,Precis som på bilden ovan har jag själv lärt mig att knyta min slips idag. Jag stod och övade på att knyta slips på Strömsons med Mats som för övrigt återigen visade prov på service av högsta klass.

Jag upplevde det som roligt och jag kände mig motiverad att nå mitt mål, dvs att kunna knyta min slips själv och att slippa behöva be om hjälp varje gång vilket jag upplever som oerhört pinsamt.

Det är intressant hur motivation funkar. Jag var motiverad av att själv nå mitt mål som var att kunna knyta min slips själv men jag blev också motiverad av att "komma bort" från mitt nuläge och att slippa behöva be om hjälp varje gång jag ska iväg på fest.

Det är just det som alltid är grundläggande i alla idrottspykologiska böcker som jag tagit del av, att vi kan bli motiverad både till att nå ett nytt önskat läge men också att komma bort från sitt nuläge.

Jag upplevde knuten som svår i början. En något stökig process med knytar och vändingar hit och dit. När jag med stor belåtenhet gick från butiken så tänkte jag snabbt att det var perfekt att jag valde rätt tid för för mitt besök på Strömsons. Det var ganska lugnt i butiken och Mats kunde hjälpa mig.

Om jag istället hade valt att besöka butiken mitt på dagen under en lördag innan studenten så hade kontexten nog sett annorlunda ut. Jag hade säkert lyckats lära mig att knyta slipsen men jag är säker på att jag hade upplevt mer stress.

Det finns en anledning till varför vi har våra lektioner i "studios" och lektionsrum. Jag blev påmind om det idag. Jag blev påmind om vikten av att skapa dom bästa förutsättningarna när en ny rörelse ska läras in.

I sommar ska dom bästa förutsättningarna skapas i lektionsrummet på Öjestrand. En lugn avskild miljö med dem rätta träningsverktygen.

Med träning händer det.

Take your passion and make it happen!

Publicerad 2012-02-27 17:05:37 i Allmänt,Vad är detta för bild nu då?!

Det är en bild på Rorys McLIIroys händer som han själv "postat" på sin Twitter. Han slår mycket golfbollar och får blåsor, det handlar om att träna hårt!

Jag tycker vi hyllar Rorys träningsvilja med ett erbjudande som endast gäller Er som läser bloggen, här kommer det:

Bra grepp är viktigt om man ska träna lika hårt som Rory. Om Du byter grepp på minst 12 klubbor så bjuder jag på en helt ny handske som du kan hämta ut under grandopening i April.

Ta kontakt med mig via www.stalebringgolf.se så fixar vi nya grepp på dina klubbor innan den bästa säsongen någonsin börjar!

Med träning händer det.

stalebringgolf.se

Publicerad 2012-02-25 08:20:05 i Allmänt,Nur är det dags att gå in och kika på sommarens kurser på www.stalebringgolf.se!

Det finns en rad olika teman på kurser som passar alla. Sen vill jag även slå ett slag för årets "happening" på damsidan, nämligen årets damläger.

Årets damläger leds av mig (Robin Stålebring) OCH ytterligare en PGA-instruktör, ett tungt namn inom svensk damgolf och landslagsverksamhet.

Gå in på stalebringgolf.se och ta reda på vem gästinstruktören är. Passa på att anmäla dig så fort som möjligt då platserna tyvärr är begränsade..


Tack Margot och Åke för en riktigt nyttig och god lunch!

Vad är en satsning för mig?

Publicerad 2012-02-22 17:59:22 i Allmänt,
När jag pratar med erfarna tränare, aktiva ledare i landslaget eller hängivna föräldrar så hör jag alltid samma sak,
skandia tour är ett gyllene tillfälle för juniorer att satsa på golfen och faktiskt det enda sättet ibland.

Idag har jag ängat mycket tankar åt just begreppet satsning och börjat sett en skillnad mellan juniorer i övre delarna av sverige och nedre delarna av landet.

Söderut känns det som att juniorer är mer vakna inför att tävla och förstår att det är en given väg att gå. I norrland är det få juniorer som deltar på skandia tour fastän många klubbar har många juniorer i träning.

Jag tycker att vi som ledare måste lyfta blicken och våga satsa mer på tävling fastän det kanske resulterar i att vi minskar fokus från träningstimmar. Det är ändå för tävling vi tränar om vi anser oss "satsa" på golfen.

I år tycker jag att vi "pushar" juniorer att delta på skandia tour ännu mer. Jag vet om ett par stycken på Öjestrand som jag verkligen ska peppa inför tävling på skandia!

Med tävling händer det.Vinn en ny driver!

Publicerad 2012-02-21 09:53:35 i Allmänt,

Vi smygstartar golfsäsongen 2012 med att presentera en unik chans att vinna en helt ny Taylormade r11s driver!

Under grandopening av shopen på Öjestrand GC så välkommnar vi Taylormade som ny leverantör genom att lotta ut en fantastiskt fin r11s driver.

Håll utik närmare vårkanten för att delta i lottningen och missa absolut inte denna chans.

Det kan bli just du som vinner..

I en annan blogg..

Publicerad 2012-02-20 06:23:13 i Allmänt,

Läs vad Jenny Hagman har skrivit om min mentorsgrupp nedan. Jenny är ett känt namn i golfsverige som har varit krönikör för Svensk golf under ett par års tid.

Första träningstipset från TU 2012
Posted on 11 februari, 2012 by Jenny

Det är nu bara några timmar kvar innan resenärerna anländer till TU Golfskolan 2012 här i Turkiet. De 24 tränare som är med i år är laddade och deras golfskola är färdig planerad. Nu är det bara golfarna som saknas. Tränarna jobbar tillsammans i små grupper om sex och jag passade på att fråga en av grupperna om deras bästa träningstips som de vill ge sina elever denna vecka:
Svaret var ett enstämmigt ”Spela mycket golf och ha helheten i fokus”. Just denna grupp (bestående av Bertilsköld, Eriksson, Stålebring, Modig och Robinsson) har just helheten som tema under veckan. Deras elever kommer att få ta del av både teknikträning med fokus på grunderna, kostråd, mentala övningar samt lite fysträningstips. Verkligen något att se fram emot för deras elever. Ska bli spännande att följa!

Föreläsning om Annika Sörenstam

Publicerad 2012-02-16 18:19:47 i Allmänt,
Igår höll min kompis och mentorskollega Maria Bertilsköld en föreläsning om Annika Sörenstam. Det var riktigt bra. Maria som är en nära vän till Annika har mycket intressanta saker att berätta.

Det roliga är att Maria kommer upp till Öjestrand och deltar i ett fantastiskt damläger i sommar. Då ska Maria föreläsa om Annika. Det kommer bli hur bra som helst!

Passa på att anmäla dig innan platserna tar slut.

Med träning händer det.

På tok för mycket information!

Publicerad 2012-02-15 17:15:22 i Allmänt,

Oavsett vem vi väljer att prata med av våra 144 elever här nere i Turkiet så hör vi tränare alltid samma sak. Eleverna tycker det är bra när tränaren håller sig till få saker och att det därmed blir lätt för eleven att hålla reda på all information.

Det slår nästan aldrig fel. För mycket information är alltid ett återkommande argument. Vi upplever också att eleven oftast är ganska noga med att uppmärksamma en lektion då mängden information har varit lagom.

Det verkar vara väldigt viktigt med lagom mängd information. Det är inte svårare än att börja med sig själv och fundera kring dem stunder man själv varit elev. Jag har alltid upplevt att det har varit oerhört skönt med lektioner som är enkla och innehåller få saker som jag behöver komma ihåg.

Det jag tycker är viktigt att du som elev ska tänka på är att det aldrig någonsin är ditt fel om du upplever att en lektion varit ogreppbar. Det är enligt min mening tränarens uppgift att leverera lagom information.

Två saker:

Less is more,

och med träning händer det.

Fullt upp!

Publicerad 2012-02-12 21:29:36 i Allmänt,

Imorgon ska jag verkligen försöka lägga ut bilder från vår klass. Det är ett högt tempo men riktigt roligt!

Min rumskompis!

Publicerad 2012-02-10 20:48:45 i Allmänt,

På det högst fashionabla hotellet Gloria golf så bor jag och Kallfors GK:s Headpro Robert Eriksson. Robert, som för övrigt skrivit en gästkrönika i bloggen, är riktigt vass att lira.

Vi har pratat om en speciell sak. Naturligtvis med en skämtsam ton men ämnet är dock relevant. Det handlar om hur golfspelare efter sin tävlingsrunda "skyller" på otur, koppsnurrar, trädträffar och allt vad det nu kan vara.

Min upplevelse av dom tävlingar jag själv spelat på juniortouren är att många gärna vill skylla sitt resultat på omständigheter. Det är en stor fråga men kontentan är att golf är extremt avsläöjande och kognitivt påfrestande.

En golfrunda kan verkligen påverka en person psyke och hur spelare uppfattar sin egen score och prestation är alltid lika intressant. Det säger väldigt om en person tycker jag.

Var uppmärksam i sommar när du frågar din medspelare hur det gick för henne eller honom och hör själv ;)Och vinnaren är...

Publicerad 2012-02-10 20:33:58 i Allmänt,

Vinnaren av TU-mästerskapet är Magnus Persson. Inte så förvånande!

Jag är imponerad över Belek. Banorna, träningsområden och hotellen håller väldigt hög standard. Det är en populär ort att åka till och jag förstår det nu. Jag kan verkligen rekommendera det.

Idag har vi pratat en hel del när vi spelade sista rundan. Vi pratade mycket om vikten av att lira mycket. Jag tror att det kan vara lösningen för väldigt många golfspelare. Spela väldigt mycket golf och ta ett par stycken privatlektioner så kan handicapet rasa.

Spela mycket i sommar helt enkelt. Utveckling kräver ansträngning.

Banan idag var riktigt svår för övrigt. Trånga långa "korridorer" och mycket vind. Då blir det svårt!Första rundan avklarad!

Publicerad 2012-02-09 19:39:24 i Allmänt,

Alla som går den svenska golftränarutbildningen kommer alltid spela det sedvanliga TU-mästerskapet. Idag var vår första runda.

Med många duktiga namn i klassen så var det upplagt för låga scorer. Niklas Eliasson är ledaren. 68 slag!

Jag själv sköt 83 slag idag och är långt ifrån ledningen. Det finns mycket att spela om fortfarande dock. Jag har Filip Modig bakom mig i resultatlistan. Det känns bra.

Mina reflektioner från dagen är just att dom som är bättre golfspelare är väldigt slagsnåla. Det blir sällan treputtar, dubbelbogeys eller bortslagna bollar. Det handlar om erfarenhet och att dom har spelat väldigt många tävlingsrundor.

Det finns mycket att vinna i att spela mer golf. Den vanliga medlemmen i Sverige skulle med stor säkerhet sänka sin snittscore bara genom att spela mycket golf under kommande sommar.

Det är mitt tips.

Med träning OCH spel händer det.

Imorrn kommer lite bilder!

Turkiet!

Publicerad 2012-02-08 19:39:31 i Allmänt,

Igår kväll kom vi till vårt hotell i Turkiet. Det var verkligen fint. Idag har vi förberett inför vår golfskola som vi ska ha nästa vecka. Det blir bra.

När man umgås med duktiga golfare som jag gör under dessa kursskeden så får man höra skvaller och ta del av allt som händer runt om i golfvärlden.

En cool sak som berättades var att Daniel Chopra hade under en Pro-am förra veckan på Pebble Beach gjort TVÅ HOLE IN ONE under SAMMA runda! Det är overkligt.

Imorrn är det första rundan på TU-mästerskapen. Det kommer en scoreuppdatering, det lovar jag!

Golfcitat

Publicerad 2012-02-06 20:20:12 i Allmänt,

Om man söker på ordet "golfcitat" på det oändligt stora google så hittar man något speciellt. Det är så att den andra (!) "träffen" av väldigt många sidor innehåller en rolig sak.

Om man klickar på den sidan som kommer upp som andra träff så hittar man citat från många kända namn såsom Bob Hope, Churchill, Ballesteros osv.

Det absolut första citatet kommer dock från en svensk. Han bor faktiskt i Sundsvall. Han heter Peter Forsgren!

Tror ni mig inte så prova att söka själv och se hans citat....
Vad symboliserar OS för dig?

Publicerad 2012-02-05 17:59:06 i Allmänt,
Det har knappats undgått någon att golf nu är en OS-gren. Det är både spännande och bra för golfen ur ett idrottsligt perspektiv.

För mig symboliserar OS renhet, hög moral och duktiga atleter. I den bilden så får inte droger och doping plats.

Trots att golfen nu är en OS-gren så är det tillåtet att röka på alla golfens touren utom på Alps tour. Det är till exempel fullt godkänt att röka på svenska tourer.

Det känns helt fel. Ska vi bättra på bilden av golf som idrott?

Om inte golfförbundet förbjuder rökning på tourer i Sverige så klingar det oerhört fel i mina öron.

Skriv om något kontroversiellt!

Publicerad 2012-02-04 20:04:20 i Allmänt,

Det är en del personer som tycker att jag borde skriva om mera kontroversiella ämnen då och då så här kommer ett "statement" från mig:

Jag tycker att det svenska handicapsystemet är allt annat än bra. Jag tycker det missgynnar den svenska golfarens syn på sin egen golf.

Jag ser mig även äga adekvata belägg för mitt ovanstående "statement". Är ni intresserad så fråga.

Snart blir det Turkiet!

100 yards i sidled!

Publicerad 2012-02-03 18:42:48 i Allmänt,

Det är argumentet. Ungefär 90 meter. Vad pratar jag om?

Jo, jag pratar om att nya drivers i år visar en skillnad på 90 meter i sidled om man "ställer in" dom största ytterligheterna  klubbhuvudet vid test i en robot.

Ställer man in klubban på maximal högerskruv så slår roboten alltså 50 yards höger och vice versa. Det är ett säljargument som säljarna trycker stenhårt på. Det är helt sant också eftersom det är testat i en maskin.

Jag ska inte motarbeta mina egna varor men jag tror inte på att svälja allt med hull och hår. Det kan aldrig vara optimalt.

Det finns nämligen en parameter till. Vi som köper klubban är inte en robot. Vad en robot gör kan aldrig jämföras med "kött och blod". Jag är inte alls negativ till klubban. Jag är nyfiken på att testa den och jag tror verkligen att vi kan köpa oss en bättre bollbana i år.

Det är jag till och med överygad om. Jag tror att vikten av att en utbildad instruktör bistår med utprovning av klubborna är viktigare än någonsin detta år. Det blir mer och mer avancerat.

Dock kan vi inte jämföra oss med en robot. Allt är subjektiv och handlar om känsla. I år är ett spännande år och jag ska själv spela med en driver med skruvar i!

Till något helt annat. Något starkare och lite explosivare. Det är nämligen så att Sveriges starkaste man, John Pasanen, väljer att bära en golfinspirerad tröja när han tränar. Se på bilden nedan:

80 är mycket!!!

Publicerad 2012-02-02 18:58:44 i Allmänt,Taylormades nya driver är fin. Riktigt fin faktiskt. Inte nog med det. Den går att ställa 80 (!!) olika inställningar.

Den finns i den nyrenoverade shopen till våren btw.

Kolla ikväll på Usa-touren så får ni se den..

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela