Stålebring Golf Academy

Vinnarskallen Annika!

Publicerad 2012-06-30 21:22:56 i Allmänt,

 
Bild från Marias föreläsning om Annika Sörenstam - riktigt intressant!!
 
För er som vill läsa mer om Årets Damläger "special" med landslagstränaren Maria Bertilsköld får ni kika i sundsvalls tidning på måndag.
 
Med träning händer det.

Riktig Custom Fitting

Publicerad 2012-06-28 21:35:49 i Allmänt,

 
 
 
Tack för en riktigt bra dag Callaway!
 
Flightscope, riktiga bollbanor utomhus och en massa heta klubbor. Så ska en riktigt Custom Fitting vara.
 
Med bollbanor utomhus händer det.

Drömmer vi på Öjestrand eller vad händer???

Publicerad 2012-06-26 21:46:02 i Allmänt,

 
Dessa kunder har köpt armbandet I-ONICS av mig och följande har hänt:
 
Kund 1 : hade inte spelat på sitt handicap på pensionärsgolfen på flera år. Idag köpt han armbandet och sköt 38 poäng. Han var helt lyrisk.
 
Kund 2: Hade inte spelat på sitt handicap på hela sommaren. Sköt 72 slag netto.
 
Kund 3: Ramlade på midsommar och kunde inte slå med två händer. Dagen efter han hade köpt armbandet kunde han slå med båda händerna.
 
Om ni inte tror mig så är det bara att komma in i shopen och testa. Referenser till dessa kunder finns även.
 
Sedan igår runt lunch har över 30 personer införskaffat I-ONICS....
 
 
Med I-ONICS händer det.

Världens bästa produkt???

Publicerad 2012-06-25 17:22:35 i

 
Detta magnetarmband fungerar verkligen. Det är helt otroligt hur det funkar. Det används flitigt på USA-touren bland världseliten och finns naturligtvis i shopen. Idag har jag säkert sålt 10 st till personer som blivit övertygad över armbandets plötsliga superkrafter.
 
Med I-ONICS händer det.

Slagrädsla....

Publicerad 2012-06-24 11:07:41 i Allmänt,

Slagrädsla är ett begrepp som ofta florerar kring spelare med lägre hcp och i tävlingssituationer. Jag har själv känt mig slagrädd både en och två gånger. En slagrädd person vågar sällan ta egna beslut kring sitt kommande slag. Processen runt ett slag för en slagrädd person är mer likt ett lotteri än en medveten beslutprocess.
 
En slagrädd person värdesätter sällan information såsom vind, avstånd, lutningar etc. Det är inte värt att samla på sig information eftersom det är inget som hjälper. En bra liknelse för hur det kan vara när en slagrädd person ska slå ett slag följer. Om du MÅSTE placera handen på en stekhet platta på spisen så fokuserar då inte speciellt mycket på hur varm plattan eller hur ont det kommer göra - du gör det bara så snabbt som möjligt för att få det överstökat.
 
En person som inte är slagrädd vill inget annat än att samla på sig så mycket information om slaget som möjligt. Han slår sällan ett slag utan att ha värderat läget i minsta detalj. Om han inte har förberett sig känner han sig naken och ofärdig. Feedbacken från slaget är ovärdelig för en person som älskar att förbereda sig inför sitt slag, dvs inte lider av slagrädsla. Feedbacken utvecklar hans spel och ger honom ett svar på hur "rätt" hans förberedelser var.
 
Nyckeln till att bota slagrädsla skulle kunna vara att våga stanna kvar i förberedelser lite längre. Att tvinga fram mental ansträgning och att inte bara välja flykt inför sina slag.
 
Med mental ansträgning händer det.

Betting?

Publicerad 2012-06-23 10:55:15 i Allmänt,

En mycket användbart redskap för äldre juniorer som arbetar på sin golf är betting. Den som säger något annat har inte riktigt koll på vilken typ av press som existerar på större tävlingar.
 
 
Med betting händer det.

Midsommar innebär............

Publicerad 2012-06-20 22:03:55 i Allmänt,

 
För några år sedan skämtade jag med Pålle och sa till honom:
- Vet du vad det bästa med midsommarafton är?
Jajemen sa han direkt;
- Det är tomt på banan så man kan stå och träna wedgar vart man vill.
 
Det är speciellt när man ser på midsommar så. Både jag och Pålle skrattade.
 
Med midsommarafton händer det.
 

Fyndigt Häggman!!!

Publicerad 2012-06-17 20:53:21 i Allmänt,I fredags hade vi avslutning på en nybörjarkurs för juniorer. För mig innebär avslutningar alltid något speciellt. Till min hjälp hade jag Fredric Häggman som lärde mig något roligt. Fredric klistrade fast hattarna på tändstickorna mot bollen och sedan klistrade han "sidan" av tändsticksasken ( där man tänder på) på sweetspoot -BOOOM!

Testa.

Med tändstickor händer det.

Är du en nervös junior?

Publicerad 2012-06-12 21:58:44 i Allmänt,

....Grattis isånnafall!!
Det är mycket prat om spelare som är nervösa. Flera golfare i golfsundsvall har många åsikter om vilka klubblagsspelare som har dåliga psyken och därför inte presterar. Det är inte sällan jag stöter på äldre juniorer som frågar mig om jag var nervös när jag spelade på skandia exempelvis.

Självklart var jag det. Det finns mycket positivt med det. Det är bara förlorare som talar i termer som " jag har inget psyket" eller kanske " jag har dåliga nerver och därför går det inte på tävling".

TIll er juniorer som verkligen satsar på golfen så vil jag bara säga att det är skitbra att ni är nervösa inför vissa tävlingar. Nervös kommer alla bli någon gång och ska ni bli proffs så kommer det vara mycket press vid framtida tävlingar.

Är det inte bra att få förmånen att bearbeta sin nervositet i tidig ålder då?

Jag tycker det. Jag är tämligen trött på olika indicier om varför han eller hon inte presterade på golfbanan vid vissa tillfällen. Sätt saken i rätt kontext först. Det kanske är riktigt bra för en person att skjuta 75 om nervositeten var så hög att personen inte kunde äta frukost innan tävlingen ens. Det är för mig en lyckad tävling iallafall.

Med nervositet händer det.

Med banarkitektur händer det!

Publicerad 2012-06-09 17:32:01 i Allmänt,
Ett högst trevlig besök för oss på Öjestrand GC idag - Johan Benestam!

För er som är intresserad så finns Johans Masterplan utanför shopen.

www.benestamgolfcoursedesign.se

Ser ni vad det står på hans tröja?


Mentalt svag?

Publicerad 2012-06-09 07:54:54 i Allmänt,
Oavsett vilken golfbanan du spelar på så hör du alltid att folk skyller på sin mentala styrka när det blir missar ute på banan. Ett vanligt scenrium är att att slagen "sitter" på rangen men inte på ute på banan.

Det så oerhört vedertaget att man skyller på mental svaghet och att man borde vara mer tävlingsinriktad och allt vad det nu kan vara. Jag tror inte alls att det är så.

Jag tror att en stabil svingrörelse som ordentligt inarbetad står pall för många onda tankar och ryslig nervositet. Med menar jag faktiskt att om gemenman tränar mer teknik på rangen så kommer slagen på banan bli bättre.

Vill du bli delaktig i PGA:s högre tränarutbildning?

Publicerad 2012-06-03 19:11:47 i Allmänt,
Om ett par dagar kommer medlemmarna på Öjestrand GC hitta ett mail i sin e-post med samma rubrik som dagens blogginlägg har. Torsdagen den 14 juni kommer nämligen en erfaren golftränare vid namn Fredrik Eriksson till Öjestrand GC.

Fredrik har varit min mentor i snart två år på den högre tränarutbildningen och har massvis med intressanta tankar om golfsvingen. Han kommer delta på samtliga av mina lektioner under torsdagen och maximera lektionen både för mig och  för dig som elev.

För mig som tränare är det en bra möjlighet att få feedback och för dig som elev är det en unik chans att få två tränare som bara ägnar sitt fokus just på dig.

Det finns ett par tider kvar som ni bloggläsare får vara först att ta del av. Är du intresserad av detta så kontakta mig snarast.

Med utbildning händer det.

robin.stalebring@pgasweden.com
076-85 319 89

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela