Stålebring Golf Academy

Känns det lika konstigt nu?

Publicerad 2012-05-26 09:53:10 i Allmänt,
100% av alla mina elever tar en golflektion för att de vill bli bättre. De anser att deras nuvarande spelstandard inte duger och därför efterfrågar de en förändring.

För att komma bort från något krävs alltid en förändring. En förändring leder ALLTID till något nytt, något man inte är van vid. Om en förändring leder till något som man redan är van vid har man faktiskt inte gjort någon förändring och det leder inte till en bättre spelstandard.

En förändring i svingen måste alltid kännas obekäm, konstig och ny men naturligtvis inte för alltid. Det är det som är poängen. Om man vågar stanna kvar i det obekväma så kommer det till slut bli helt naturligt och det är då resultaten kommer.

Efter 30 minuter av mina lektioner brukar jag alltid fråga eleven om den förändring som vi gjorde känns lika konstig och jag har hittills bara fått svaret nej. Mitt tips vid en svingförändring är att ha tålamod och våga stanna kvar i det okända och acceptera dåliga bollträffar under en kortare period. Om du kan göra det så utlovar jag magi.

Älskar du spelet så älskar du att bli bättre  - med träning händer det.

Inte från hyllan!

Publicerad 2012-05-25 09:18:38 i Allmänt,
På söndag är det dags för Callaway att skräddarsy klubbor på Öjestrand GC. Det blir avancerat, nyttigt och roligt för alla inblandade. Ett av mina mål för i år var att jobba hårt med Custom Fitting och bli bättre och bättre för varje vecka på att skapa de bästa klubborna åt mina elever.

Jag och min kollega Andreas Martinez blickar stolt tillbaka på våren och kan konstatera att vi inte sålt ett enda set som vi inte gjort en noggrann Custom Fitting på. Det är vi stolt över. Nu kör vi på söndag!

Med Callaway, Custom Fitting och noggrannhet händer det på söndag.

Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.

Akademin älskar Häggman!

Publicerad 2012-05-24 19:52:57 i Allmänt,Som Fredric Häggman slår sin driver (Callaway Razr fit 9.5 grader med ett specialskaft)  har man defintivt rätt att instruera i slag med metalwoods. Bra jobbat Fredric!

Med långa drives händer det.

Regler är coolt!

Publicerad 2012-05-22 20:55:16 i Allmänt,Temat för dagens juniorträning var regler. Det kan ibland svårt att gör regelkunskapen intressant och därför är det gynnsamt att visa regler som är lite roligare.

En regel som alla juniorer jublade över var att man får ställa sin bag i bunkern eller till och med dra ned vagnen i den. Det är inte många som vet. Kanske inte så nödvändig regel på banan men intressant i "klassrummet".Skrapa på ytan ger inte speciellt mycket tyvärr

Publicerad 2012-05-18 09:48:12 i Allmänt,Senaste veckan har jag läst en hel del instruktionsartiklar från diverse golftidningar och det är med stort intresse  som jag följer instruktörer som "Lead", Harmon och inte minst våra svenska instruktörer i Svensk golf.

Det är mycket bra tips som delges i de flesta tidningar men jag är högst tveksam till hur elever ska tillgodogöra sig tipsen på ett effektivt sätt. För mig känns det som att det endast är ett lätt "skrapande" på ytan. För mig är det endast en riktigt bra lektion med en grym "pacning" av eleven som skapar märkbara resultat.

Det behöver absolut inte vara fel att läsa instruktionsartiklar men riktiga förändringar kräver definitivt lektioner.

Med lektioner händer det.

Det finns inget tråkigare...

Publicerad 2012-05-14 20:44:44 i Allmänt,..än att träna i medvind!

Jag avslutade måndagen med att handplocka lite bollar på rangen och det blåste ordentlig medvind. Då kan man lika gärna strunta i att träna. Exakt så känner jag när det blåser medvind. Motvind älskar vi däremot.

Med motvind händer det.

Smygstart av juniorträningen och utdelning av vinnande ledord...

Publicerad 2012-05-13 18:57:08 i Allmänt,

 • Du ska ALLTID veta vart du siktar.
 • Du ska aldrig slå samma klubba 5 ggr i rad.
 • Träna mycket närspel.
 • Våga be om hjälp av utbildade PGA-instruktörer.
 • Tävla mycket.
 • Spela mycket.
 • Spendera hela dagar på golfbanan.
 • Spela aldrig med för långa klubbor – hellre för korta klubbor.
 • Skyll aldrig på otur.
 • Spela ofta med okända personer – det är bra träning.
 • Spela med bättre spelare
 • Lyssna aldrig på svingtips från någon annan än din tränare.
 • Du måste tävla på Skandia Tour för att komma någon vart.
 • Sällskapsrundor är inte lika mycket värda som tävlingsvarv.
 • Spela om något när du spelar en sällskapsrunda, kanske en boll eller en tia.
 • Slå mycket bunkerslag.
 • Slå mycket lobbslag.
 • Ät lunch och middag på golfbanan.
 • Ring trevliga klubblagspelare och fråga om du kan spela ett varv med dem.
 • Spela aldrig med bladklubbor.
 • Våga misslyckas – alla misslyckas ibland!
 • Slå långt med drivern – utmana kompisar på longdriving på rangen.
 • Slå alltid 110 % med Drivern.
 • Heja glatt på alla medlemmar – Att bli bäst kräver sponsorer.
 • Att skjuta 72 på hemmabanan med kompisar är långtifrån att skjuta under 80 på minitouren.
 • Det är okej att inte utvecklas en sommar – det kan var så.
 • Våga slå bort dig på en runda – det kommer alltid en till runda.


Hängivenhet slår handicap alla dagar i veckan

Publicerad 2012-05-12 09:29:04 i Allmänt,Snart är det dags att starta UVG på Öjestrand GC. UVG står för utvecklingsgruppen och där ska framstående juniorer träna under ledning av mig själv samt Fredric Häggman. Det blir riktigt bra i år.

Vilka är det som ska få förmånen att delta i den gruppen?

Självklart är det juniorer som jag ser på rangen ofta och som älskar spelet golf. Juniorer som har varit och slagit på rangen i det taskiga vårvädret och som verkligen tycker det är spännande att se bollen flyga utomhus för första gången.

UVG kommer bestå av ett renodlat teknikpass varje vecka samt ett renodlat spelpass varje vecka.

Om du älskar spelet så älskar du att bli bättre!

Med hängivenhet händer det.

Gästkrönika av Andreas Martinez - Bollen i fokus!

Publicerad 2012-05-11 11:30:26 i Allmänt,

 


År 1550 slog skotten John Daly ut bollen för vad man tror var första gången och han gjorde det med klubbor gjorda av trä och en boll gjort av packade gåsfjädrar och djurhud från hästar. Sedan dess har utvecklingen av såväl klubbor som bollar tagit ett steg framåt i utvecklingen av astronomiska proportioner. Men just bollen tycker jag har hamnat lite i skymmundan i utrustningsdjungeln. Att dagens golfare har blivit mer medveten när det kommer till utrustning är något vi kan konstatera. Customfitting är numera ett välkänt uttryck ock likaså dess innebörd. Gemene man har tagit till sig och förstår allt mer vikten av ett par väl anpassade klubbor. Men bollen då?


Utvecklingen på bollar har fullkomligt exploderat om vi ser tillbaka 10 år. Tillverkarna har genom inovativa lösningar och exprimenterande med material, dimpelsystem och antal delar i bollens uppbyggnad lyckats ge oss en samling bollar som genererar en stabil bollflykt, ökad länd, höga spinntal och ökad kontroll. Men då lyder min fråga:


Spelar du rätt boll?


Jag är övertygad om att dom flesta inte har en aning om vilken boll som passer dem. Titleist pro V1 har under lång tid titelerats #1 ball in golf, med all rätt menar jag. På tourerna så är det den obestridligt mest spelade bollen, den levererar och förtjänar sin titel. Betyder det nödvändigtvis att medelgolfaren gynnas mest av att spela bollen som glänser på hyllorna i shoparna världen runt och kostar ca 550 kr? troligtvis inte menar jag.


För att ta reda på vilken boll som är rätt för dig och passar just ditt spel är det vissa frågeställningar du ska ha i åtanke. Först och främst, vad vill jag ha ut av min boll? till exempel, sätter jag mycket sidskruv i bollen ska jag kanske ha en distansboll som kan räta ut min bollbana. Slår jag löst på bollen bör jag kanske ha en boll med låg kompression för att få ut maximal längd.

Jag ska inte bli för djupgående men poängen med mitt resongemang och något värt att anamma är följande, det finns råd att få där du köper din utrustning, rätt boll kan vara värd minst lika mycket som en ny driver. Slutligen, tänk efter innan du lägger 500 kr på en boll som kanske inte är rätt, oavsett vilken bolltyp du väljer så håll dig till den typen av boll, det kommer ge resultat i det långa loppet.

Välkommen till Stålebring Golf Academy och shopen så fixar vi rätt boll åt dig.

Med träning och utrustning händer det

Andreas Martinez

Varför strida mot custom fitting?

Publicerad 2012-05-08 19:23:26 i Allmänt,

Jag och min arbetskollega Andreas Martinez har haft nöjet att skräddarsy ett par järnset de senaste veckorna åt en del kunder. Begreppet Custom Fitting är välkänt bland nästintill samtliga golfare som jag träffar och det är helt rätt.

Att skaffa sig en klubba som är anpassad för just din sving och din fysik har aldrig varit lättare. En viktigt sak vid Custom Fitting är längden på klubban. Jag är övertygad om att kortare klubbor är helt rätt. Speciellt på drivern.

Utifrån flera olika källor sägs det att snittlängden på drivern för spelarna på PGA tour är 44 1/2". Det säger en hel del och är värt att tänka på vid köp av en driver.

Med rätt längd på klubban händer det.


Nya träningshjälpmedel!

Publicerad 2012-05-05 19:38:47 i Allmänt,

 - Chip Click - Stel handled


Igår var det julafton - ett helt paket med nya träningshjälpmedel levererades till mig!

Kom ut till klubben och ta en "titt" i lektionsrummet, där finns customfittingvagnar från Taylormade och Callaway samt nya och fina träningshjälpmedel.

Med lektioner och customfitting händer det.

Kan det hända med slitna mattor?

Publicerad 2012-05-01 10:03:35 i Allmänt,Inte sällan får jag höra att klubben borde investera i nya rangemattor och givetvis vill både jag och klubben att alla mattor ska vara i nyskick varje vår. Det är råder inga som helst tvivel om den saken men faktum är jag som tränare vill skapa ett nytt inlägg i "mattdebatten".

En mycket bra övning för bollträff är att slå slag från ett hårdare underlag, exemeplvis en planka. En helt ny matta är oerhört förlåtande. Det är värdelöst att träna från en ny matta då alla ojämna bollträffar blir förvandlade till bra slag.

Om jag skulle få välja mellan en ny matta och en sliten matta att träna långa järn ifrån så skulle jag alltid välja en sliten matta.

Med ärliga förhållanden händer det.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela