Stålebring Golf Academy

Därför kan du inte skylla på din tränare och därför kommer kanske merparten av alla golftränare sluta utvecklas.

Publicerad 2012-10-31 16:11:27 i Allmänt,

 
Om man går till en aktiemäklare eller en personlig bankman så vill man få sina pengar växa. Eftersom det finns tusen olika "förvaltare" som kan ta sig an just dina pengar borde vissa av dessa vara bättre lämpade än andra. En idé jag har haft är att fråga varje mäklare efter deras "record" dvs hur just den mäklaren har lyckats med sina föregående affärer och placeringar. Varför ska jag ta för givet att just den personen som sitter framför mig lyckas bättre än alla andra?
 
Jag har grubblat en tid angående detta och kommit fram till att det är en dålig idé. Om jag själv har 5 st elever under samma dag som får samma tips och jag levererar lika bra lektioner till samtliga så kan tyvärr inte göra något annat än att följa elevens agenda. Det innebär att om en elev inte vill träna något efter lektionen men jag vet att det kommer krävas mycket träning för att eleven ska sluta skruva bollen åt höger så finns det inte mycket spelrum.
 
Om en aktiemäklare har en person som absolut inte vill ta risker så är det svårt att skapa en ofantligt stor avkastning. Det aktiemäklaren och golftränaren kan göra är att följa kundens agenda.
 
Så om någon skyller på tränaren så komihåg att tänka på att eleven  kanske inte var villig att träna efter lektionen eller speciellt benägen att förändra sitt spel. (givetvis ger jag sämre och bättre lektioner också vilket ska tilläggas men jag kommer aldrig någonsin ge fel tips till en medelgolfare, det händer det inte. Så svåra är inte våra kunders problem.)
 
Men om vi inte har några som tränar och följer våra tips till fullo så kommer det bli svårt för svenska golftränare att utvecklas tyvärr. Därför är det oerhört viktigt att vi skapar bra träningstillfällen på klubben.
 
Med träning händer det.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.
 

Är reklamen verklig?

Publicerad 2012-10-28 09:36:30 i Allmänt,

 
Igår kväll spelades en mycket intressant reklamfilm på TV. Jag har ingen aning vilken kanal eller vilket företag som står bakom den med den handlar om tur. I mitten av reklamen säger dem att personer med tur har enligt statistik ett särsilt beteende.
 
Direkt kom frågan upp i mitt huvud om detta kan vara sant?
 
och om det är sant hur har man bevisat detta?
 
Med tur händer det.

Julklappen?

Publicerad 2012-10-27 14:12:00 i Allmänt,

 

 

1 mössa

1 par Mittens

2 par sockor  

 

Allt detta för endast  395 kr. Det är riktigt bra grejor och väldigt tidlösa vilket är positivt. Passar perfekt för skidspåret, snöskottning, promenader och alla andra härliga vinterdagar vi har framför oss. Så passa på att bli unik i vinter och stoltsera med Callaways "brand".

Finns även mössor och mittens att köpa var för sig.

Mössorna  169:-

Mittens kostar 295:-

 

Vill du beställa?

Maila mig så löser vi det på ett smidigt sätt.

robin.stalebring@pgasweden.com

 

Uppåtgående?!

Publicerad 2012-10-25 19:41:37 i Allmänt,

 
Det finns två distrikt i Sverige som inte tappat medlemmar i år. Dessa distrikt har faktiskt ökat i medlemsantalet. Ett av dessa distrikt är medelpad. Det är lika intressant läsning som rolig.
 
För mig är det inget vi ska se som toppen eller tur. Faktum är att vi som är tränare i Medelpad måste alltid arbeta för att öka intresset för spelet golf.
 
Givetvis är mitt mål på Öjestrand GC att få ALLA medlemmar att ta lektioner. Varför skulle det vara konstigt?
 
Återigen, Älskar du spelet så älskar du att bli bättre!!!
 
Mitt mål är att alla ska förbättra sitt spel nästa år, om jag inte skulle ha den inställning skulle jag inte jobba som pro.
 
Med träning händer det.

Senaste nummret av tidningen Body...

Publicerad 2012-10-25 08:07:07 i Allmänt,

 
 
 
Artikeln ovan är tagen ifrån mittuppslaget av tidningen Body. Ser ni vad killen till höger har runt handleden?
 
Naturligtvis inköp på Stålebring Golf Academy.
 
Med Power FX händer det.

Ny armbanden - Hologram!

Publicerad 2012-10-24 19:59:49 i Allmänt,

 
Det är lustigt det där med armbanden som har blivit en sådan snackis. Det går inte en vecka utan att jag får ett samtal från någon som har hört om armbanden och vill ha. Jag har slutat att sälja I-onics och nu är det Power FX som gäller.
 
Det är INTE magnetism utan det är hologram som skapar effekten. Återigen är det flera som upplever en effekt. En uppiggande effekt.
 
Med pigga dagar händer det.
 
Power FX köps av mig, går även att köpa via brev om du bor längre bort ;)

Lag eller individuella?

Publicerad 2012-10-21 09:43:54 i Allmänt,

 
Det är sällan man ser stadens individuella idrottare ute på krogen men oftare lagidrottare, inte ofta men oftare. Hur kan det vara så?
 
Med individuell idrott händer det.

Det jag inte har någon som helst aning om är...

Publicerad 2012-10-18 20:24:12 i Allmänt,

 
...hur  bra andra tränare som jag inte har sett gett en lektion är. Ett riktigt vanligt samtalsämne bland mina tränarkollegor är faktiskt andra tränares teorier. Det har jag ingen aning om egentligen. Man borde se mer lektionsgivning men tiden är så knapp under sommaren. När detta samtalsämne dyker upp så  kommer jag svara att jag tyvärr aldrig sett den tränare gett en lektion och kan därför inte uttala mig. Så får det blir.
 
Jag tror jag ska ner til Hudik i höst och kika på min mentorskollegas lektioner. Det kan bli grymt!
 
Med studiebesök händer det.
 
 

Sikta mot överträning...

Publicerad 2012-10-18 08:30:03 i Allmänt,

 

Det är få personer som tränar mer än vad de behöver för att nå sina mål. På gymmet men även på golfbanan. Jag själv följer en intressant blogg där en av sveriges främsta PT säger sitt om träning. Han strävar alltid efter att känna sig övertränad och följer upp det med en kortare viloperiod.

Ett ganska intressant synsätt som borde kunna ses som ganska osvenskt. Jag tror på det. Jag tror att folk i allmänhet vilar för mycket och är rädd för att faktiskt lägga ned möda i processen.

Så........ Med överträning händer det.

 

Slå långt är viktigast

Publicerad 2012-10-17 09:55:17 i Allmänt,

Inte sällan hänvisar "framtidens" tränare till statsen på usatourens hemsida där man belyser hur långt världseliten faktisk slår. För att skapa en medveten juniorträning där vi skapar dem bästa förutsättningar för alla juniorer att lyckas så är "världseliten" siffor vägledande.
 
Därför är det en del tränare som menar att vi ska prioritera juniorers klubbhastighet framför allt annat. Det innebär att jag som tränare ber mina juniorer att ta i för kung och fosterland. Det är ju trots allt enklare att styra upp ett dåligt grepp istället för att öka klubbhastigheten med 20 mph när junioren är 20 år.
 
Jag kan ha det absolut bästa exemplet för detta på min klubb. Han är ritkigt ung och slår bollen galet långt. Han kanske slår längst i världen i hans åldersklass.
 
De ni.
 
Med träning händer det.
 

Resa nummer 2!

Publicerad 2012-10-15 12:09:31 i Allmänt,

Första resan fyllde vi på 3 dagar. Nu får ni en ny chans.
 
Jag och Åsa väntar med stor spänning på just din anmälan!
 

Äntligen - Vinterns hetaste golfresa!!

Publicerad 2012-10-10 20:19:04 i Allmänt,

 
Nu ska jag lysa upp höstmörkret med en golfresa. Det är ingen vanlig resa utan Sundsvalls hetaste golfresa innehållande en mycket välplanerad golfskola. Till min hjälp tar jag med mig Europatourproffset Åsa Gottmo.
 
Resan är för alla typer av golfare och vi kommer ha fantastiskt trevligt. Allt från höghandicapare till singelhandicapare. Jag och Åsa längtar till solen, god mat, golfbanor i världsklass, en supervass golfskola, massor av skratt, trevliga middagar och så mycket mer!
 
Jag och Åsa väntar på just din anmälan. Läs ovan och anmäl dig innan platserna tar slut!
 
Med Emporda händer det.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.
 

Imorgon kan ni anmäla er till min och Åsa Gottmos Scoring School!

Publicerad 2012-10-09 19:00:04 i Allmänt,

 
 
Imorgon kommer samtliga medlemmar på Öjestrand GC att kunna ta del av min och Europatourvinnaren Åsa Gottmos resa till solen.
 
Det innebär att alla detaljer presenteras och det är bara att anmäla sig. Även icke-medlemmar är givetvis mycket välkommna.
 
Jag ser verkligen framemot detta. Vi kallar det inte för golfresa, för oss är det en Scoring School.
 
Nu skapar vi en fantastiskt trevlig vecka!!
 
Med Scoring School händer det.
 
 
 
 

Sundsvalls vassaste golfskola

Publicerad 2012-10-07 18:15:00 i Allmänt,

 
Jag och Åsa Gottmo kommer arrangera en härlig resa för alla golfare i i Sundsvall som vi kommer kalla för "Scoring School". Det ska vara riktigt seriöst och oerhört trevligt ;)
 
Med en golfskola i vår händer det.
 

Jag håller vad jag lovade....

Publicerad 2012-10-05 16:58:15 i Allmänt,

 
 
 
I våras skrev jag att jag inte skulle använda hjälpmedlet på bilden ovan och det har jag inte gjort mer än en gång på skämt. Det är som jag har sagt tidigare ett riktigt dåligt hjälpmedel som serverar eleven lösningen på silverfat och det leder till en bortkastad lektion.
 
Med strapen händer det inte.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.

Motorväg och finish

Publicerad 2012-10-02 10:28:31 i Allmänt,

 
Låt oss sia om framtiden. När det tar 10 minuter från stan till Öjestrand GC så kommer klubben lyfta riktigt ordentligt. Om vi arbetar på topfinishen på banan och får den till superklass så kan det blir riktigt bra.
 
Med Öjestrand GC händer det.

Snart är det dags för det roligaste.

Publicerad 2012-10-01 19:19:47 i Allmänt,

Inomhusträningen givetvis!
 
 
 
 
 
Jag är inte säker på vart inomhusträningen kommer äga rum men jag är laddad för att köra många kurser och lektioner i vintern. Det borde vara fler som tar lektion på vintern än på sommaren. Det är mer gynnsamt att ändra svingen på vintern.
 
Mitt mål är att få alla medlemmar i klubben att ta lektioner. Om någon instruktör påstår att det inte är en självklarhet att alla medlemmar ska ta lektioner så är det snedvridet. Då säger man att vissa spelare inte mår bra av att bli bättre (??!)
 
Med träning händer det. Älskar du spelet så älskar du att bli bättre!
 
 
NOTIS
 
Jag är spekulant på en olja av konstnären Bengt Lindström. Känner du någon som äger en sådan och vill sälja eller om du själv har någon så kontakta gärna mig.
 
Robin Stålebring 076 85 319 89
.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela