Stålebring Golf Academy

Tankens kraft och pålitliga svingar.....

Publicerad 2012-09-30 20:01:36 i Allmänt,

Två saker idag ;)
 
 
1. Idag hade vi " Stålebring Challenge" vilket innebär 18 hål slagspel och slutspel på hål 18 från vitt tee. Vi särspelet är det närmast hål efter två. Det var riktigt roligt att se vilken hög nervositet många av spelarna fick. Jag säger precis som vid prisutdelningen. Bra svingar håller under press - dåliga gör det inte.
 
2. Om vi säger att armbanden inte fungerar utan det är endast "hokus pokus" som ger effekten så är min fråga vad det spelar för roll?
 
Om  armbandet ger effekt är det helt irrelevant om det är bandet som gör det eller placebo. Jag har svårt för personer som säger att det bara inbillning och därför inte köper ett band. Idag pratade jag med Patrik Jonsson som tränar SDF och han sa något intressant. Han bär det nya armbandet och säger att det är imponerande hur mycket vi kan påverka oss själva om vi upplever positiva effekter av armbandet utan att det egentligen inte "fungerar".
 
En medveten, seriös och sund inställning. Alla kommentarer om att det är humbug saknar konstruktiv förankring. Om något KANSKE kan hjälpa är det väl bara att prova om man är nyfiken.
 
Med träning händer det.
 
 

Östersund...

Publicerad 2012-09-29 08:22:57 i Allmänt,

Läste igenom lite anteckningar från en kurs som jag läste i Östersund. Ganska rolig lista:
 
De viktigaste vanorna för att bygga
personlighet – hög prestation• Gå och lägg dig tidigt, gå upp tidigt• Gå och lägg dig, vakna samma tid varje dag• Ät fem till sex mål varje dag• Ät frukost varje dag• Minimera intaget av enkla sockerarter• Drick en till två liter varje dag• Ta rast efter 90 min arbete• Utför någon fysisk aktivitet varje dag• Träna med hög belastning, hög puls två gånger i veckan.• Träna styrka två gånger i veck
an.
 
Inga nyheter. Det bästa är att kliva upp tidigt. Det är grejer det.
 
Med tidiga mornar händer det.

Paradox

Publicerad 2012-09-28 15:36:31 i Allmänt,

 
När jag nu sitter på Arlanda har jag dels varit i Portugal på Callawas världsrelease av 2013 års klubbor ( sjukt imponerande!) och även 5 dagars utbildning på Carlskrona golfklubb  med PGA TU.
 
Vi har nog aldrig haft så mycket svingteknik på schemat som vi har haft  under detta  kurskede och i mina ögon har det varit riktigt förvirrande stundtals specielt med Stack and Tilt. Det kommer jag behöva läsa på bättre för att förstå exempelvis vart klubban ska ta väg efter impact.
 
Det intressanta är dock att efter denna långa vecka med alla möjliga svingteorier så fick vi hålla lektioner inför klassen på fredagen innan vi slutade. Det som är paradoxalt är att det enda jag jobbade på med min elev var greppet. Det är paradoxalt med tanke på hur mycket teknik vi har haft på schemat i veckan.
 
Vi syns i shopen till helgen.
 
Med träning händer det.
 

Riktigt dåligt....

Publicerad 2012-09-23 15:58:08 i Allmänt,

 
Nyss hemkommen ifrån portugal med världsrelease av deras nya grejor till nästa år. Det ser väldigt bra ut. Det som inte är väldigt bra är tyvärr mitt spel. Jag är oerhört chockerad över hur dåligt jag fakiskt spelar just nu och jag måste på något sätt bli bättre.
 
Jag tycker att det börjar kännas mer och mer angeläget att fokusera på att bli bättre på att scora än vad jag är i nuläget.
 
Att jag kunde vinna KM iår känns helt overkligt. Jag ska hitta på något träningsläger när jag kommer hem från Blekinge för att få styrsel på detta. Det är ett måste.
 
Med träning händer det.

Jag kommer sakna Öjestrands glädjespridare

Publicerad 2012-09-16 19:23:00 i Allmänt,

 
Under tisdagens ädelgolf kommer det stå ett ljus vid min disk inne i shopen till minne av Sten-Erik Eriksson som alltid gav mig energi så fort jag såg honom. Vissa personer är det lättare att prata med och alla långa arbetsdagar i sommar blev mycket lättare så fort Sten-Erik kom till klubben och vi skämtade tillsammans.
 
I sommras målade jag mitt lektionshus och spillde färg över hela Sundsvall kändes det som och Sten-Erik var inte sen att uppmärksamma detta och det blev något som vi alltid skämtade om. Jag brukade alltid fråga han om jag skulle hjälpa honom i hans målerifirma om det var kort om folk ;)
 
Det är få kunder till mig som gav mig så mycket energi som Sten-Erik och jag kommer alltid komma ihåg hur roligt det var när vi sågs och skämtade. Hans humor var helt min kopp te. Söndagen blev väldigt jobbig för mig och flera av medlemmarna. Det ska du veta Stene.
 
Jag är säker på att du kommer göra mycket birdies trots att du inte spelar just på Öjestrand GC med oss i fortsättningen.
 
 
 
 
 

Bara stretch och cykel...

Publicerad 2012-09-14 18:00:59 i Allmänt,

 
 
Varför tränar aldrig några golfare i sundsvall lika hårt på gymmet som alla andra idrottare gör när dom är på gymmet?
 
Det finns många slag att tjäna om man sköter fysen, speciellt för yngre juniorer
 
Med hård fysträning i vinter händer det.
.
 

Vetenskapen ger riktiga tips i gymmet

Publicerad 2012-09-13 19:56:09 i Allmänt,

 
Stoppa ner handleden i hinken ovan mellan varje set du kör på gymmet och öka din muskeltillväxt markant!
 
I en rad vetenskapliga artiklar jämför man effekten av "nerkylning" mellan seten med bruk av dopingpreparat. Tillskillnad från alla märkliga och ologiska tips som florerar på gym så har detta tips faktiskt en vetenskaplig förankring.
 
Med is händer det.

Brand new och riktigt het!

Publicerad 2012-09-12 10:56:43 i Allmänt,

Nu testar snart personalen på norrlands bästa golfklubb ett helt nytt armband som tillskillnad från succén I-ONICS inte bygger på magnetism. ( läs om det nedanför bilden)
 
ET-vinnaren Åsa Gottmo köpte ett direkt!
 
Med hälsa händer det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What are the benefits of wearing a PowerFX band?

Wearing a PowerFX wristband may help you to unleash your full potential by increasing your body's natural energy. Our products are designed to help fine-tune your body's natural energy field, increasing blood flow, relaxing muscles, and harmonizing the electrofrequencies of your body and its environment

Impressive results in helping the body naturally enhance its performance are shown through the use of PowerFX bands. Many users report increased balance, flexibility and energy levels. When your body's natural energy is flowing freely you are able to use your body's full potential and perform to your optimal levels.

Arbetsrapport

Publicerad 2012-09-10 20:40:53 i Allmänt,

 
Fredag, lördag och söndag var rolig. Riktigt rolig till och med. Golfteknik är det jag finner mest intressant och det är kul att ha haft förmånen att leda så mycket lektioner i sommar.
 
Under helgen har jag och Ebba Gustafsson arbetat med teknik. Det känns helt rätt att vi valde att börja så pass tidigt med alla tekniska förändringar och att det har hänt så mycket med Ebbas teknik i sommar. Mycket har blivit bättre.
 
Efter helgen har vi kommit igång rejält och jag lovar er läsare och Ebba att med mitt och Ebbas teknikarbete kommer det hända på riktigt.
 
Nyckelingredienser är att överdriva, att våga missa slag, att våga tappa kontrollen, att vara så sjukt noggrann, att jag är tydlig, och att ÖVERDRIVA.
 
För er som undrar vad jag menar med att överdriva - ta en lektion!
 
Med träning händer det. Det vet du Durra.
 
 
 

En stark känsla

Publicerad 2012-09-09 21:14:14 i Allmänt,

 
När jag ser Tiger svinga känns det som att han styr varje slag och är sjukt mekaniskt. Det känns om att han är en robot som har hakat upp sig på en och samma rörelse.
 
 

Banrekord på söndag?

Publicerad 2012-09-06 19:22:45 i Allmänt,

Nu på söndag kör vi en juniortävling på Öjen som heter LHS cup. Ni som inte är medlemmar i klubben och är juniorer - välkommna att sätta banrekordet !!
 
Anmäl er nu.
 
 
Med tävling händer det.

En fröjd Erik ,en ren och skär fröjd

Publicerad 2012-09-05 20:11:59 i Allmänt,

 
Så som Erik Grahn slår sina wedgar är det ingen i medelpads distrikt som slår bollen. Helt fantastiskt bra Erik.
 
Sätt handlederna tidigt och dra till. Som ett flygplan landar på flygplatsen så studsar sulan mot marken.
 
Med wedgar händer det.

Har du koll?

Publicerad 2012-09-05 13:14:47 i Allmänt,

Vet du hur många puttar du har snittat under året?
Vet du hur många greenträffar du har haft som mest?
 
Vet du vad dina svagheter är?
 
Har du haft otur iår?
 
Med träning händer det.
 
 

Måste det bli 90 pga av lite H2O?

Publicerad 2012-09-04 13:33:13 i Allmänt,

 
Tycker ni som mig..att det vore kul att jämföra golfares snittscore i regn mot strålande sol?
 
Måste det verkligen vara så att det inte går att spela i regn? Måste "grejerna" bli alldeles blöta?
 
Kanske SGF skulle införa ett regnhandicap för alla som spelar i regn.
 
Om man inte ger upp så kan det hända!
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre och att spela i regn.

Lypsyl

Publicerad 2012-09-03 11:04:39 i Allmänt,

 
Prova att kleta in lypsyl över din drivers träffyta.
 
Med raka drives händer det.

Övervärderat....

Publicerad 2012-09-02 19:41:20 i Allmänt,

 
- Du som svingar så fint borde aldrig kunna skjuta över 80!?
- Vilken fin sving du har!
- Du som svingar så bra borde verkligen inte kunna slå ett sådant snett slag!
 
Det råder ingen tvekan om att vi gärna kommenterar bra svingar och överröser med komplimanger om vi ser något vi gillar.
 
Såhär tycker jag. En junior som scorar bra med en sämre sving har större chanser att lyckas än en junior som har en bra sving fast lider av slagrädsla och har svårt att få bollen i hål.
 
Att skaffa sig en icke timmingkrävande sving är lika självklart som lätt. Att skaffa sig en attityd är inte lika självklart. Att sedan påstå att en funktionell golfsving skulle vara en garanti för bra scorer är ett falskt påstående. En bra teknik är lika självklart som att spela med 14 klubbor i bagen.
 
Med teknikträning händer det.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.
 
Välkommen att boka en lektion med mig till veckan och få full fokus på just din sving.
Boka på 076 85 319 89
 
 

Tråkig förbannelse...

Publicerad 2012-09-01 08:12:30 i Allmänt,

 
För mig känns det som att varje gång Sundsvalls GK anstränger sig för att arrangera en tävling av högre rang så regnar det. Det är otroligt tråkigt då Norrland verkligen behöver Sundsvalls GK engangemang kring tävlingsgolf.
 
Enligt YR skulle det inte bli regn idag men ändock sitter jag på Öjestrand GC och ser regn och återigen regn. Med lite tur ska jag kunna cadda åt vinnarskallen Ebba Gustafsson i eftermiddag.
 
Med regn händer det inte!

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela