Stålebring Golf Academy

Nu har jag fått mig en rejäl tankeställare...

Publicerad 2013-02-26 11:05:16 i Allmänt,

 
Efter mitt senaste möte med mina nybörjare som inte ännu har svingat klubban kände jag mig upprymd. Det är bland det roligaste jag har gjort i instruktionsväg och mina tidigare tankar om nybörjarkursupplägg känns helt plötsligt inte alls självklara. Det resultat jag har fått på mina fyra nybörjare är skrämmande bra. Det går inte att beskriva med ord hur bra de utför övningarna och hur bra de greppar golfklubban.
 
Hittils har det varit ett genidrag och jag hoppas innerligt att vi kommer fortsätta på samma bana som vi gör nu. Dessa elever kommer skapa en grundsving som inte alls behöver ändras radikalt mitt i sommaren om 5 år under en stressig 40 minuters lektion. Dessa personer har redan gjort den läxa som flertalet av mina elever försöker idag.
 
Jag har ofta sagt att jag inte alls har möjlighet att ha såna långa nybörjarkurser som jag har med mina fyra elever men med tanke på hur bra resultatet blir så skulle jag med lätthet kunna motivera varför priset är det dubbla på just denna kurs. Kvalite kostar. Blir resultatet så pass bra så är det inte alls dyrt med en kursavgift på 5000. Jag måste erbjuda en sån nybörjarkurs för "allmännheten" inom kort.
 
Vet ni vad hemligheten med allt är?
 
Att vi inte slår golfbollen. Golfbollen förstör mer än en atombomb.
 
Med träning händer det.

Bästa resultaten

Publicerad 2013-02-24 19:18:55 i Allmänt,

 
Jag är helt säker på att individuella tips på en vinterkurs ger mer än vinterkurser med ett "generellt" tema. Med individuella övningar på mina fördjupningskurser kommer jag till elevens problem snabbt och jag har en upplevelse av att eleverna blir riktigt medvetna över sin egen träning också.
 
Med en kurs som utgår från ett generellt tema där alla elever ska göra "samma" övningar kommer eleven inte alls att förstå sin sving lika bra. Tyvärr talar det också om för oss att det är privatlektioner som är det absolut bästa. Jag är nöjd med vinterns fördjupningskurser och jag är till 100% säker att utformingen av dessa är adekvat och därför kommer resultatet bli därefter också.
 
Med individuellt fokus händer det.

Störst på greppbyte?!

Publicerad 2013-02-22 17:58:29 i Allmänt,

 
Inför sommaren 2013 kommer jag satsa mer på grepp än shopen på Öjestrand GC någonsin har gjort. Jag tänker beställa hem minst 50 modeller och "promota" greppen i shopen på ett mycket smakfullt sätt. Att byta grepp är verkligen effektfullt och det finns tusentals olika kombinationer som kan ge ett fräckt utseende på just dina klubbor.
 
Med grepp händer det.

Sportlovselever i hallen!

Publicerad 2013-02-21 20:11:51 i Allmänt,

 
Vissa saker är enkla att förstå. Solen går upp på morgonen. Det är varmt på sommaren. Äter man så blir man mätt. Är man trött så vill man sova. Det är väldigt simpelt. Lika klart som korvspad är att de juniorer som jag ser i hallen från golfgymnasiet i Uppsala kommer att bli bättre. 
 
Om man satsar på golf under vintern så är man i hallen och tränar. Den handlingen säger mycket om en persons vilja.
 
Med träning kommer det hända!
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre!
 

Har inte alla avlagt 10 000 h?

Publicerad 2013-02-19 19:55:14 i Allmänt,

 
Om man har läst det senaste nummret av svensk golf eller nyligen surfat in på golf.se så är det svårt att undvika reportaget om nybörjaren som ska träna 10 000 h och nå touren. Det är väldigt intressant och mycket läsvärt. Det jag undrar är varför han lyfts fram som unik i sådan stor skala.
 
Jag har svårt att förstå att hans träning skulle vara "perfekt" och man belyser inte i tillräckligt stor skala de felmarginaler som påverkar resultatet. Att alla som nått touren avlagt mer än 10 000 h av träning är inget som uppmärksammas heller. Man kan ju faktiskt säga att alla som vi ser på TV har genomgått samma resa som killen i reportaget.
 
Men min slogan kan aldrig bli mer passande än nu.
 
Med träning händer det.

Hur står du och väntar?

Publicerad 2013-02-13 21:04:36 i Allmänt,

 
Idag fick mina nybörjare ny träning. Efter grepp och uppställning påbörjade vi svingrörelsen genom att börja rotera kroppen utan klubba. Vi strävade efter en spänning i baksvingen, starta baksvingen med höfterna och ett rakt vänsterben vid impact.
 
Visst är antalet timmar för få men grejen är att folk har ett liv också. Vi försöker vara extremt noggranna och det blir en ytterst ovanlig nybörjarkurs. Vissa saker gör alla nybörjare och vissa saker gör alla proffs, En tillsynes trivial sak är att när man står och väntar med en golfklubba i handen så ser jag att proffs alltid har ett golfgrepp på klubban. En nybörjare har dock inte alls ett golfgrepp när dom står och väntar. Där kan händerna ligga huller om buller och det finns inget som tyder på att personen tänker "rätt" tankar. Därför har mina nybörjare fått till uppgift att alltid greppa klubban med golfgreppet, speciellt vänsterhand.
 
Med träning händer det.
 
 

Är greppet bra ?

Publicerad 2013-02-12 18:27:53 i Allmänt,

 
Imorgon har jag mina tre nybörjare som jag ska nå till skyarna med. Eftersom jag inte låter bollen förstöra deras fokus för svingen så kommer dessa tre bli riktiga vassa. Till och med så vassa att dom inte behöver arbeta "bort" något felaktiga rörelse i sin sving när de väl har blivit golfare.
 
Imorgon är det en besiktning av deras uppställning och grepp och det är så hårt att om dom inte lyckas med detta så behöver vi träna mer på det. Det skulle i praktiken innebära att vi  återigen ägnar 1.5 h endast åt grepp och uppställnng. Hela idén spricker om vi tar en genväg och låter dom slå bollar fast greppet och uppställningen inte är perfekt.
 
Det känns riktigt spännande att träffa nybörjarna.
 
Med träning händer det.

Måste det gå sakta?

Publicerad 2013-02-11 16:21:18 i Allmänt,

 
Jag säger till eleverna på skolan att hata är ett starkt ord men jag måste få använda det själv idag. Jag hatar när någon säger saker som " var sak har sin tid", " sakta men säkert" eller "det får inte gå för fort". Varför får det inte gå för fort?
 
Jag har jättesvårt att förstå varför det inte får gå fort. Om jag är i gymmet så vill jag väl ha muskler fort eller gå ner i vikt fort. Jag vill inte att det ska ta tid. Samma sak gäller mina elever på golfbanan. Jag har ingen acceptans i att det ska gå sakta men säkert framåt för dom. Det ska gå fort och säkert, det är bäst.
 
I gymmet är det bara förlorare som säger att det går sakta men säkert framåt. Jantelagen. Alla som jobbar med utveckling vill ha utveckling fort. Det är viktigt!
 
Med träning händer det snabbt.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.
 

Ny headpro på Ulricehamns golfklubb!

Publicerad 2013-02-10 18:07:41 i Allmänt,

 
Det är med stor glädje jag läser artikeln om min goda kurskamrat Rasmus på www.ut.se
 
Det kommer bli riktigt bra med en ny pro på Ulricehamn och jag skulle gärna ta en lektion av Rasmus!
 
Gå in och läs artikeln.
 
Med träning händer det.

Uppställning!

Publicerad 2013-02-09 18:50:44 i Allmänt,

 
Imorse hade jag nybörjargruppen som jag skrev om igår. Dem accepterade min idé och nu är vi igång. Vi arbetade med deras grepp och uppställning i en och en halv timme.
 
Det kommer bli riktigt spännande !
 
Med träning händer det.

Bra eller roligt?

Publicerad 2013-02-08 19:50:32 i Allmänt,

Imorgon startar jag upp årets första nybörjarkurs och jag är sugen på att göra något annorlunda. Något jag tror väldigt mycket på. Det jag tänker jag på skulle med lätthet utveckla nybörjarna snabbare än vanligt. Jag skulle vilja att vi struntade i bollarna och provsvingade i minst fem kurstillfällen innan vi slog bollar.
 
Det är är endast fem personer i kursen och därför kommer dessa fem att få mer tid än vanligt för instruktion. I ett tidigt skede ska vi också filma så deras bild av sin egen rörelse tidigt stämmer överens med vekligheten.
 
Om gruppen tillåter detta så kan jag lova er bloggläsare att det blir Sundsvalls bästa nybörjare.
 
Med träning händer det.
 

I Hudik händer det!

Publicerad 2013-02-05 18:49:52 i Allmänt,

 
Jag är grymt imponerad av allt som händer i Hudik under ledning av Filip Modig. Det är verkligen kul att golfen i Norrland utvecklas och det är viktigt att vi som golfare tar vara på detta också. Vill man ha en bra klubb med en bra shop, studio och en bra bana så är det upp till medlemmarna att bejaka det.
 
Som grädde på moset så var den trefaldige ET-vinnaren Pablo Martin i Hudik och lirade en greensome i simulatorn i söndags
 
Med PGA-pros händer det.
.
 
 
 

Fysad?

Publicerad 2013-02-02 11:11:56 i Allmänt,

 
Det är riktigt kul med Viasat golf och herrarna Billberg och Hallberg är riktigt touriga måste jag säga. Oavsett vilken sändning jag väljer att se så är det ett återkommande ämne som alltid är på tapeten. Det är hur otroligt fysad tourens nya unga killar är. Det är snart vedertaget att alla nya herrar på touren är riktigt fysad och har en kropp anpassad för golf. Så upplever jag att media framför det iallafall.
 
Det finns dock en skillnad på att vara fysad och att ha en kropp som är lämplig för golf Jag hävdar att flertalet av de unga golfarna är anpassade för golf men kanske inte speciellt fysad. De svingar okej och är rörliga men fysad är att ta i.
 
Jag har svårt och se att någon på touren skulle prestera bättre i grundläggande fystester än mig själv. Ni får gärna hitta någon som kan det så ska jag ställa upp i en tävling, mm det finns någon. Däremot är min kropp inte speciellt lämpad för golf. Mitt TPIhcp är riktigt vidrigt dåligt för att exemplifiera.
 
Så skilj gärna på att vara fysad och att ha en kropp som är lämpad för golf. Om det är spelet golf eller idrotten golf är jag inte säker på.
 
Med träning händer det.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela