Stålebring Golf Academy

Svänga in på Björneborgsgatan 25

Publicerad 2013-01-31 17:46:22 i Allmänt,

Jag har insett hur lätt det är att svänga in till golfhallen efter jobbet eller kanske på vägen in till stan och träna 30 minuter. Jag svängde förbi idag och tränade lite på min sving i hopp om att jag kanske placerar mig bra på årets upplaga av Norrporten Open, om jag kvalar in ska tilläggas.
 
Dagens blogginlägg kan mycket väl ses som ett tips till alla kursdeltagare som tränar flitigt. Ta vara på vintern och träna mellan kurstillfällena.
 
Med träning händer det.

Vad har gett mig mest på tränarutbildningen?

Publicerad 2013-01-29 20:15:02 i Allmänt,

 
Lektionsgivning inför mentorer och klasskamrater !
 
Det finns ingen föreläsning eller gruppuppgift som har gett mig lika mycket som att få ge en lektion inför mina klasskompisar med tillhörande feedback.
 
Med feedback händer det.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.

Tid?

Publicerad 2013-01-27 18:20:00 i Allmänt,

 
 
 
Idag har jag varit i golfhallen på Björneborgsgatan 25. Det är roligt med inomhusträning eftersom det är väldigt lämpligt att träna teknikträning inomhus. Teknikträning är också den viktigaste faktorn för alla medelgolfare, den som påstår något annat har helt fel.
 
Söndagskvällar brukar jag planera kommande kurser och jag försöker hitta nya övningar för varje tillfälle vi kör. Jag tror jag inte är den enda instruktören som känner en viss press över att det ska infinna sig en viss variation under varje kurstillfälle. När jag tänker efter så känner jag att den pressen är obefogad. Jag ska verka för att varje pass ska bli så effektivt som möjligt för varje elev och i min värld så är ett sådant pass fyllt med nötning, nötning och återigen nötning.
 
Det är faktiskt det som är hela grejen när vi talar om maximal utveckling och med tanke på att varje grupp har 1.5 h träning i veckan med mig så är det nötning som kommer prägla hela våren i golfhallen. Roliga lekar och tävlingar är viktigt för att göra träningen rolig, det är helt klart sant. Men roliga lekar ger inte mina elever den bästa utvecklingen för deras spel, och trots allt så säger varje elev att dom anmäler sig till kursen för att bli bättre och framförallt slå jämnare järnslag.
 
Med träning händer det.
 
 
 
 
 

Rätt kurs?

Publicerad 2013-01-24 18:36:46 i Allmänt,

Ica fail
 
Ofta pratar jag och mina kollegor om prissättning och hur kunder uppfattar priset på varor olika beroende på vilken kontext varan befinner sig i. Jag vet att jag har skrivit om detta ämne förut  och där jag bland annat menade att om man är riktiga kompisar så betalar man fullt pris för en vara, om det är en god kompis som driver butiken. Så resoner jag och speciellt efter att jag har drivit shopen i sommar.
 
Jag skulle ju aldrig få för mig att stövla in på SPV, Bolagsverket eller någon anna arbetsplats och kräva nått extra av någon jag känner men det är i många fall inte ömsesidigt. Missförstå mig inte, jag gillar verkligen förhandlingen och till viss mån prutning men det finns prutning och sen fick det prutning.
 
Iförgår hände återigen det som är så speciellt. Det känns helt fantastiskt när en person tackar nej till rabatt och säger att han gärna vill betala fullt pris för två magnetarmband trots att han har hjälpt mig mycket och jag gärna ville ge rabatt för att skapa balans i vår relation. Den personen visar upp EQ tycker jag.
 
Givetvis faller jag också under en hel del saker som hör till om man är en kille på 23 år. Jag tycker också att det är coolt att köra en fin bil, att ha en snygg klocka och fräsha kläder. Jag är inget undantag. I  jakten på social status så verkar jag resonera helt annorlunda än merparten av mina jämnåriga på en sak. Om jag nu vill skapa en bra bild av mig och min ekonomi så skulle jag aldrig tycka att det var coolt att pruta. Det coolaste jag vet är när folk säger att man gärna betalar fullt pris.
 
För är det inte så att om man nu har pengar så borde man kunna betala fullt pris och inte pruta på ett sätt som är så oerhört pinsamt. Jag talar inte om förhandling för det är en helt annan sak. Köper man mycket saker hos mig så får man ett bättre pris än på vissa varuhus. Det tycker jag är okej. Så vill jag ha det för då finns det ett adekvat skäl.
 
Men om man prutar på en greenlagare, borste eller handuk så känns det enbart skämmigt. jag är övertygad om att många av mina kollegor prutar mycket mindre nu än innan de startade en affärsrörelse.
 
Jag sa till mina kompisar att jag ska aldrig tacka ja till en rabatt om det inte finns något som jag kan ge tillbaka för att skapa balans i relationen. Jag har gjort fel i många fall men nu känns det inte som jag vill göra det längre och jag har försökt följa detta i ett par år.
 
Det är viktigt för mig.
 
Med rätt pris händer det!
 
 
 
 

Kostföreläsning...

Publicerad 2013-01-21 17:54:02 i Allmänt,

 
Jag undrar om Filip Modig och Robert Eriksson har lyssnat på råden som vi fick under vår senaste kostföreläsning?!
 
Jag har iallafall varit o köpt en stor burk med torkat vetegräs. Det blir kanon!
 
Med vetegräs händer det.
 

En timmes föreläsning!

Publicerad 2013-01-20 09:01:50 i Allmänt,

 
Under kommande vecka startar jag tre kvällskurser som kommer pågå hela våren. Jag har resonerat kring första tillfället väldigt länge och jag har nått slutsatsen att för att eleverna ska förstå vad som verkligen krävs för att göra en teknikförändring så startar vi med en lång föreläsning. Där ska vi lägga ut alla korten på bordet och verkligen svara på alla frågor INNAN vi startar att slå golfbollar.
 
Varje elev ska förstå varför deras bollbanor blir som de blir och hur lätt det faktiskt är att förändra detta när de har det handicap de har. Hela grunden till en misslyckad kurs är missförstånd och hela grunden till en lyckad kurs är bra förståelse.
 
Med fördjupningskurser händer det.
 

Bidrag?

Publicerad 2013-01-19 13:01:17 i Allmänt,

 
I många år har jag ständigt trott att det finns något som kallas för starta eget bidrag. Jag tolkade det som en ekonomisk hjälp för ett nystartat företag. Om man dessutom var ung och vill starta eget bidrag så trodde jag att oddsen ökade.
 
Faktum är att jag har aldrig någonsin fått någon ekonomisk hjälp av någon myndighet trots att jag är nystartad, inte fyllt 25 och hade stora kostnader första året.
 
Det är fakta.
 
 

Driverlängd

Publicerad 2013-01-17 11:20:47 i Allmänt,

 
Nu är alla klassens specialarbeten presenterade och det som jag tyckte var mest intressant är ett arbetet om driverlängd. Arbetet undersöker om en kortare driver ger mer fairwayträffar och hur slaglängden påverkas. Det är tydligt att en kortare driver passar de flesta medlegolfare bättre. Dessutom är det inte helt otroligt att flertalet av våra medlemmar slår längre med en kortare driver då bollträffen blir bättre.
 
Med en kortare drive händer det.
 
Bra jobbat Erik och Ludde!

Provsving?

Publicerad 2013-01-13 10:03:41 i Allmänt,

 
I sommar skulle det vara intressant att låta en grupp av mina nybörjare lära sig spela golf utan boll. Jag är överygad om att det är det extrema fokus som en nybörjare har på att träffa bollen som sabbar svingrörelsen för dem.
 
Om jag istället låter gruppen lära sig att svinga klubban först och sedan låter dem slå boll så inbillar jag mig att resultatet blir så mycket bättre, speciellt långsiktigt.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre!

Sista teknikprovet för hela utbildningen

Publicerad 2013-01-10 21:13:28 i Allmänt,

 
Igår hade vi det sista teknikprovet för hela utbildningen. Det känns som att examen är riktigt nära och det kommer svårt att lämna klassen och bosön.
 
Vad hade jag för resultat?
 
Del 1 : 72 av 72
Del 2 . 11 av 11
 
Med alla rätt händer det.
 
;)
 
 

Paradox

Publicerad 2013-01-05 16:42:35 i Allmänt,

 
Under ett par vintrar tränade jag förmodligen mer golf än de flesta andra. Jag tränade så mycket teknik att jag har svårt att tror att det fanns någon under utvalda månader som la mer tid på tekniken än jag själv. Det var lika jobbigt som stressande att arbeta med svingen.
 
Jag var mycket ambitiös med min egen sving. Jag minns många träningstillfällen och allt vad jag arbetade med och fick i uppgift att ändra i min egen rörelse. Jag minns också hur jag började gå från en riktigt dålig teknik till en halvhyfsad men jag hade aldrig en bra bollträff. Jag hade aldrig en bollträff som matchade svingen på datorn. Jag kunde inte träffa en boll bra när jag svingade för första gången efter att ha varit inaktivt.
 
Hade jag inte slagit en boll på 30 minuter så blev dett en dålig bollträff. Hade jag nyss kommit till golfhallen så kunde jag verkligen inte träffa en boll bra. Jag behövde hitta en känsla i svingen ( rak arm, bredare stance, kortare sving etc) för att kunna träffa bollen bra.
 
Nu när jag inte har ägnat en sekund åt min egen teknik på ett par år börjar jag kunna slå en golfboll med bra bollträff. Utan att tänka på en tekniktanke. Jag har aldrig tränat eller spelat så lite golf som jag har gjort senaste 3 åren men ändå blir jag bättre och bättre.
 
Skulle jag få spela en sommar och träna golf på mitt sätt är jag säker på att jag skulle skjuta scorer som jag aldrig gjort förut. Förmodligen kring 1 i hcp. ( idag spelar jag på 3).
 
Det är paradoxallt men helt sant för mig. Jag tror tekniken börjar sätta sig efter x antal år.
 
Med teknikträning blir bollträffen sämre. Annars gör man ingen förändring och har kastat bort lektionspengar. ungefär 10 % av alla elever förstår efter ett par lektioner att det är okej att slå sämre slag när man förändrar. 50 % tycker det är pest.
 
Utan teknikträning händer ingenting. Så är det. Det ska jag ha som röd tråd i mina vinterkurser. Dessa är förövrigt helt fullbokade och det finns ingen plats kvar. Privatlektioner är ett jättebra alternativ.
 
Med teknikträning händer det .
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.

Harry Potter?

Publicerad 2013-01-02 21:46:58 i Allmänt,

 
-Jäklar vad han viftar med trollstaven!
 
Jag hade aldrig hört det uttrycket förut och jag finner det riktigt roligt. Det står för en som svingar med en ögla i svingen..
 
Med magi händer det.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela