Stålebring Golf Academy

Snart Damläger med Åsa Gottmo!!!

Publicerad 2013-06-25 22:07:01 i Allmänt,

 
Snart är det dags för årets damläger. Det är coolt att få göra detta med Åsa Gottmo. Utan att överdriva så kan jag säga att det är en ära för deltagarna att få bli tränad av en av Sveriges bästa golfspelare. Vi kommer köra träning på riktigt. Inget lek och tjafs som det oftast kan vara bara för att det är vanliga medelgolfare. Varför ska inte vanliga medelgolfare kunna träna likadant som proffs?
 
Efter helgen ska våra elever vara trötta som fan i huvudet och inte i kroppen, det är nämligen tecken på bra träning. Jag och Åsa ska ha en dag som heter "Träna som proffsen", varför inte börja med den i helgen :)
 
Med riktigt träning händer det. Alla golfare i Sundsvall är varmt välkomna till oss.
 
 

Nervsystemet, inte golf

Publicerad 2013-06-23 20:22:56 i Allmänt,

 
Många lektioner ger lite bloggande - ursäkta.
 
Folk är i allmänhet riktigt grymma på klubben. Oavsett klubbtillhörighet så har mina elever presterat sjukt bra resultat och många tränar mycket. Jag har en del nya insikter.
 
Det är inte sliskigt sälj att säga till folk att de ska köpa lektonspaket istället för en lektion. Jag tror att många av mina kollegor inklusive mig själv är rädd att sälja men vi jobbar med muskelminnet. Om inte jag berättar för eleven att det krävs många lektioner följer jag inte verkligheten. Resultatet är riktigt grymt och många bollbanor har blivit mycket bättre.
 
Syftet med en lektion är tydligt. Att eleven ska bli så bra på sin egenträning som det bara går. Är det tydligt efter 40 minuter kommer det gå bra. Motivationen är på topp och allt känns kontrollerbart. Är det otydligt så är det en enda stor dimma och det känns hopplöst för eleven. Det är viktigt för mig att allt jag gör är supertydligt.
 
Alla golftränare som inte använder Swingyde gör tjänstefel. Den är så sinnesjukt bra för eleven och allt blir tydligt. Det är det allt handlar om förresten.
 
Med träning händer det.
 
robin.stalebring@pgasweden.com

Hur gick rundan?

Publicerad 2013-06-10 07:18:27 i Allmänt,

 
-Nja det gick sådär!
 
Så brukar ofta golfare svara efter rundan och jag tänkte förklara varför det är så. Om jag sänker mig från 36 till 34 på en runda så tar det 20 rundor med 0 eller få poäng för att komma tillbaka till det urspungliga handicapet. Med andra ord, handicapsystemet bygger på ett PB. Att spela på sitt handicap kan för många golfare tyvär vara nästintill utopi. Jag tror knappast Stefan Holm räknade med att "snitta" sitt PB varje tävling.
 
Sen kan vi ta vår världsetta som exempel. Han tränar mer och bättre än någon annan och han skulle aldrig säga att han "klarar sig utan" lektioner från en tränare. Han är professionell i sitt tänk och den bästa på golf just nu. Det händer då och då att han skjuter 65 ena dagen och på samma tävling fast en annan dag skjuter han 75 , det är 10 slag skillnad för vår världsetta.
 
Då kanske man får lite perspektiv när folk klagar på att dom får 26 poäng istället för 36, utan träning, utan lektioner, utan spelstrategi, utan svinganalys, utan bra utrustning osv.
 
Varför ska amatörer inte ta lektioner när 99% av proffsen gör det?
 
Med träning händer det!
 
 

Intro

Publicerad 2013-06-09 19:16:10 i Allmänt,

 
Exakt såhär brukar jag börja mina nybörjarkurser:
 
Nu ska vi börja slå bollar och vi ska skilja på två saker. Timing och en långsiktig rörelse. De golfsvingar ni ser på rangen är oftast rätt vältajmade svingar men svingarna producerar bollflykter som spelarna inte är särskilt nöjda med. För att skapa en riktigt bra rörelse (sving) måste ni släppa fokus på bollbanor och bli introverta. När ni blir det kan ni fokusera på att göra en bra sving först där fokus på boll inte är nödvändigt. Börjar ni fokusera på bollträffen så kommer ni inte kunna bygga den bästa rörelsen.
 
Tänk på hur det är i trafiken. Vi har bara ett visst antal enheter att mobilisera för fokus. Det innebär att det inte är någon skillnad på en person som använder handsfree eller håller i telefonen med en hand. Det är lika farligt eftersom båda stjäl lika mycket tankeverksamhet. Se ett telefonsamtal som en ett fokus på bollen. Ni tappar fokus på rörelsen och ni kommer bli bättre kortsiktigt men inte långsiktigt. Alla nybörjare får alltid träna utan boll hos mig. Den tränare som inte gör så gör fel.
 
Ibland brukar jag fråga min elever när dom passerar nian om det går bra. Sen svarar dom att det gör det och då replikerar jag med - går det bra med den nya eller gamla svingen?
 
Oftast säger dom den nya. Stort!!
 
Med rätt fokus händer det.
 
Välkommen att göra det rätta - boka en lektion!
 
Robin Stålebring
PGA Club Professional
 
 

Callaway!

Publicerad 2013-06-08 20:50:19 i Allmänt,

 
Detta osannolika erbjudande gäller just nu i min shop:
 
Köp 7 st Callaway Xhot-järnklubbor ( ex 4-p) och få två valfria wedgar ( värde 2000 :- + en unik Callawaypike värde 649 :-).
 
Köp en Callaway Xhot driver och få en valfri hybrid värde 1695 .-
 
Med Callaway händer det.
 

Kör du bil utan ratt?

Publicerad 2013-06-01 18:31:24 i Allmänt,

 
 
Även om min bil från Molin bil är otroligt fin och har en hel del finesser så skulle jag aldrig sätta mig i den utan en ratt. Bilens funktioner går inte att utnyttja om jag inte kan styra bilen. Om jag köper en GPS-klocka som är så oerhört populär just nu så bör jag också mäta upp mina längder. Anledningen till att man köper en avståndsmätare är att jag ska kunna veta mer exakt vilken klubba jag ska slå.
 
Om jag inte vet exakt hur långt mina klubbor går (det vet man bara om man har tillbringat en hel dag på ett övningsfält och mätt upp på ett specifikt sätt) så förlorar den exakta informationen också sin mening tyvärr. Jag ska inte säga att alla som har köpt en GPS-klocka är lata och inte orkar detta, det handlar mer om tidsbrist tror jag. Det finns inga genvägar till att förbättra sitt spel, det handlar om att lägga ner tid och att välja bort genvägar. Idag hade jag lektion med en person som genomgår mitt stora lektionspaket ( info finns på stalebringgolf.se) och det är verkligen kul att se hur väl den här eleven har tränat. Insatsen är imponerade och det är sådana stunder som gör mitt jobb grymt.
 
Våga arbeta med ditt spel på riktigt. Våga förstå att det går inte att köpa sig till majoriteten av framgången. Våga ge mig chansen att arbeta med just ditt spel. Våga mätt upp dina klubbor så du kan använda din GPS - klocka ;)
 
Grymt bra jobbat till alla elever.
 
Med träning händer det!

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela