Stålebring Golf Academy

Långsamt spel är ett minne blott!

Publicerad 2013-03-29 09:08:06 i Allmänt,

 
 
Långsamt spel är ett problem som växer sig starkare både på vår klubb och i resten av golfsverige. Jag som PGA-instruktör har insikt i spelet och jag vet att det ofta inte beror på slagrutiner endast. En spelare kan vara både smidig och effektiv men ändå bidra till en rondtid på över fem timmar. Det beroende på att han eller hon spelar en för svår banan och/eller är för dålig att spela golf. Svårare än så är det det inte.
 
Jag har ett rätt coolt förslag till att bättra på speltempot på vår klubb. Förslaget motiveras av min yrkesmässiga syn av att långsamt spel beror till stor del på dåligt golfspel. Som ni vet så är Golf In Sync helt otroligt bra. Den har hjälp ALLA och juniorer i Sundsvall som inte köper den är oseriösa golfspelare som inte ska något form av bidrag till sin satsning. För er som hajar till när jag skriver så kan jag replikera med att jag vet mycket väl hur mycket Golf In Sync kommer hjälpa varje golfare och därför vill jag väl.
 
Mitt förslag är att man höjer medlemsavgiften med samma summa som kostnaden av en Golf In Sync och låter varje medlem erhålla en egen Golf In Sync. Det kommer hjälpa varje golfare mer än en lektion och spelet kommer bli mycket bättre. När spelet blir bättre så minskar rondtiderna.
 
Med mitt förslag händer det!

Ska bli kul att tävla!

Publicerad 2013-03-23 14:03:16 i Allmänt,

Helt ärligt så ska det bli hur kul som helst att tävla mot Åsa om ett par veckor i Spanien. Jag ska träna ett par dagar i veckan innan vi åker och jag kommer INTE att sälja en Golf In Sync till henne. Varför?
 
Därför att om jag tränar med Syncen och hon inte gör det så kommer jag att vinna hur lätt som helst.
 
När Robin vinner så händer det!
 
 

Är det där verkligen bra för golfen??

Publicerad 2013-03-22 17:41:20 i Allmänt,

 
Då och då får jag frågan om min träning är bra för golfen och ibland hör jag golfare som tycker att styrketräning inte alls är lämplig för golfen. Som ni säkert vet så förespråkar jag tunga basövningar för golfare och det är något jag gärna vill belysa ännu mer. Låter det verkligen vettigt att en person som inte tränar styrka ska vara mer lämpad för golf än en person som tränar styrka?
 
Ofta resulterar folks diskussioner i att styrketräning gör en stel och orörlig men tyvärr är det okunskap som visar sig. En stark kropp borde vara bättre än en svag kropp, eller hur?
 
Med en stark kropp händer det.

I all välmening!

Publicerad 2013-03-19 18:27:11 i Allmänt,

 
I all välmening skriver vill jag med detta inlägg förmedla de enorma fördelarna med Golf In Sync. I går natt låg jag i sängen och log för mig själv när jag "bockade" av spelarna som jag vet kommer kunna spela sitt livs golf i sommar med hjälp av Syncen.
 
Jag har inte alls något att göra med Syncen mer än att jag som många andra säljer den och därför ser jag mig själv som relativ objektiv förmedlare av denna produkt. Det gör också att jag kan säga att jag för närvarande sitter på den snabbaste, lättaste och i särklass BÄSTA nyckeln till dessa Sundsvalls profilers golfspel:
 
Alexander Nyström Johansson
Niklas Dahlgren
Robin Stålebring
Per Engström
Durra
Fredric Häggman
John Lehnberg
Andreas Martinez
+ ALLA juniorer i Medelpad
+ ALLA golfare i Medelpad :)
 
Med ett köp för 595 kronor så händer det.
 

Ni som deltar på veckans FÖRDJUPNINGSKURSER - Ta med 595 SEK!

Publicerad 2013-03-17 19:36:57 i Allmänt,

 

Hela grejen handlar om att jag har stött på världens bästa träningshjälpmedel i skrivande stund. Jag har alltid intresserat mig för träningshjälpmedel och jag har förmodligen sålt rätt mycket träningshjälpmedel i jämförelse med mina kollegor.

Det jag nu har stött på är alltså helt fantastiskt. Ni ser den ovanför och den heter som jag tidigare beskrivit Golf In Sync. I helgen har jag testat den på 7 personer och samtliga har inte slagit bättre chippar, eller svingat bättre på halvlånga slag någonsin. Det är kanske inte speciellt lätt för eleven att förstå detta i alla fall men jag ser att rörelsen blir bättre direkt. Det är nämligen helt omöjligt att göra fel med detta hjälpmedel.

 

Jag personligen har aldrig slagit bollen bättre någonsin. Förstå hur fantastiskt det är. Jag har inte tränat något på flera år och efter 2 minuter med detta hjälpmedel slår jag pitchar som är det bästa jag någonsin har presterat.

Eftersom jag vet att MINA elever förstår att utveckling kräver hjälp så ber jag er i detta inlägg att ta med 595 kronor till era kurstillfällen så ska ni få varsin uppsättning.

Funderar ni på att ta en chiplektion/pitchlektion/bunkerlektion så gör inte det. Köp Golf In Sync istället. Jag kan inte matcha den.

Med Golf In Sync och 595 kronor så händer det!

Vad sa Åsa??

Publicerad 2013-03-15 18:38:03 i Allmänt,

 
Idag förärade Åsa Gottmo Njurunda Rotaryklubb med ett besök. Under lunchmötet pratade hon om sitt tourliv och det var uppskattat av samtliga, ett väldigt trevligt inslag helt enkelt. På slutet av hennes föredrag står hon och säger helt öppet att hon kommer skjuta lägre än mig i Emporda om ett par veckor. Min första reaktion var att hon skämtade, typ drog ett dåligt skämt pga nervositet eller tankspriddhet men så var inte fallet. Hon var helt seriös.
 
Åsa Gottmo tror på fullaste allvar att hon ska vinna över mig brutto om vi lirar ifrån samma tee. Det kommer aldrig någonsin hända om jag inte bryter båda armarna.
 
Jag antar utmaningen Åsa!
 
Med tävling händer det.

3h ?!

Publicerad 2013-03-14 16:53:26 i Allmänt,

 
25 minuterslektioner kommer jag aldrig erbjuda kunden. Det känns krystat och inte speciellt lätt att hinna med alla tips.
 
Tänk om man skulle vara så pass kaxig att man skippade allt som rörde grupplektioner i sommar. Det enda man erbjöd skulle vara lektioner på 3 h. Det innebär att jag skulle hinna med en lektion på förmiddagen och en på eftermiddagen.
 
Det är givetvis helt omöjligt - men tänk om!
 
Tänk hur sjukt bra alla elever skulle bli då man hade hela 3 timmar på sig att träna, filma, provsvinga och diskutera. Det skulle vara riktigt kaxigt och förmodligen så dyrt att ingen skulle vilja ta en lektion.
 
Nu kommer jag fortsätta med mina FÖRDJUPNINGSKURSER eftersom det är riktigt kul och socialt men även inkludera en fri videolektion för varje elev. Det är då eleven får sin egen tid och det har funkat bra i vinter.
 
Med träning händer det!
 
 

Siffror, siffror, siffror, siffror siffror......

Publicerad 2013-03-12 19:22:55 i Allmänt,

 
 
Under Teaching Summit så är det tydligt att Trackman är det hetaste bland bättre tränare nu. Det är trendigt och sjukt inne och jag skulle gärna vilja bygga sundsvalls första studio med tillhörande vektorer och teknisk utrustning. Jag försöker förstå begrepp som spinloft och D-plan genom att googla och kika på Youtube-klipp men som jag har sagt förut så finns det något annat som ligger mig varmt om hjärtat ;Kommunikation.
 
Även om en tränare skulle förstå golfsvingen lika bra som en vektor så återstår det en viktigt sak i instruktion, nämligen själva utlärningen. Varför snöar alla in på siffror och bollbanor egentligen?
 
Om jag ger en bra lektion så är det enbart därför att jag och eleven skapat en bra dialog och jag har lyssnat mer än vad jag har pratat. När jag ger en dålig lektion (händer tyvärr) så beror det INTE på att jag inte förstår vad som påverkar bollbanan, det beror på att jag har varit otydlig mot eleven.
 
Säg att 80 % av mina lektioner under en säsong kräver 10 % av min tekniska kunskaper. Tekniken är alltså inte speciellt viktig för mig att bli bättre på. ÄNDÅ så ger jag riktigt dåliga lektioner då och då och det beror inte på något annat än bristande kommunikation. Den tränare som inte erkänner att han har gett och kommer att ge riktigt usla lektioner borde sluta omedelbart.
 
Jag kanske ska fråga en coach, beteendevetare eller psykolog om han eller hon kan vara med under 10 lektioner i sommar och enbart ge feedback på min dialog. kommer jag utvecklas som bara den och förmodligen 100 ggr mer än om jag köper en Trackman.
 
Med en bra dialog händer det!

Mail från nybörjare!

Publicerad 2013-03-07 19:55:29 i Allmänt,

 
Idag fick jag ett mail från en av mina nybörjare och jag måste bara visa delar av detta mail för er. Det är riktigt fräkt med tanke på att denna elev alldeles nyligen börjat lirat golf och ändå besitter en stor medvetenhet över golfsvingen. Kika nedan och ha kontexten i åtanke:
 
Ringen" är ju klubbhuvudets spår. Det blir svårt för mig att fatta när vi håller klubban vågrät vid axlarna, haha.
Men jag antar att det löser sig när vi blandar in armarna:)
Men ska klubban som vi håller den nu, alltså vågrät vid axlarna alltid vara i samma plan? Runt kroppen, aldrig lutande? Det blir ju som att axlarna alltid är raka, aldrig dippade neråt eller uppåt?
Sedan vet jag inte om axlarna ska glida i sidled heller. Jaja, det löser sig nog:)
Jag ska kolla på lite slowmotionswingar men det är ju inte samma sak som det vi gör nu så jag koncentrerar mig på höftrörelsen så får du kolla axlarna när vi ses!
 
En annan sak som en av nybörjarna sa som är väldigt slående är att de inte alls kunde tänka sig att börja spela golf på något annat sätt än detta. Att börja med att slå golfbollar för dessa elever hade varit helt otänkbart då det hade varit för komplicerat.
 
Med bra träning händer det.

Har du "spinat" skaftet??!!

Publicerad 2013-03-04 19:49:02 i Allmänt,

 
Då och då kommer det in kunder till mig som ger mig detaljerade beskrivningar av en särskild detalj i sin utrustning som behöver ändras. Det är ibland slående hur kunniga dessa personer är och det är väldigt kul att så många har ett brinnade intresse för golfutrustning. Jag ligger i en hel del fall efter och det har jag faktiskt ingenting emot.
 
Mitt kunnande inom utrustning är inte alls lika stort som hos en del av mina kollegor, och i vissa fall även mina kunder. Det gör mig absolut ingenting. Jag väljer att fokusera på saker som skapar betydelse för spelet istället. Vissa personer i Sundsvall kan allt om utrustning men har aldrig snackat svingteknik med mig. Då är det helt bortkastat att ägna tid åt utrustningen.
 
Om man nu ska ägna tid och utrustningen så måste man till att börja med förstå att svingteknik och utrustning är gifta med varandra. Därför bör alla köpa utrustning av en Professional som är utbildad av PGA. Fast innan man köper något så är det givetvis lektioner som gäller för de allra flesta.
 
Att ha ett intresse för utrustning är inget fel. Att däremot tro att ett skaft som väger tre gram för lite ska påverka svingen när man har ett extremt vänsterroterat grepp är fel.
 
Allt bottnar i att välja den riktiga vägen till målet. Genvägar ger inget. Ni vet mycket väl vilken sanning som är den enda - Med träning händer det.
 
 

På tal om marknadsföring och affärsmannaskap..

Publicerad 2013-03-03 18:10:19 i Allmänt,

Att skapa pengar från golfarens träningsvilja kan inte vara det lättaste. Kanske det svåraste. Ändock hör jag om INSYNC ofta och till och med mina elever har nosat rätt på sin alldeles egna INSYNC. Niklas arbetar med sitt varumärke på ett riktigt effektivt sätt och när vi ägnar tid på TU till värdefulla diskussioner om varumärke så är Niklas resa väl värd att nämnas.
 
Han arbetar med sociala medier på ett grymt sätt och det känns som om alla pratar om INSYNC. Jag ser också hur svårt det måste vara att tjäna pengar på träningshjälpmedel och det gör det ännu mer spännande att följa.
 
INSYNC finns i shopen till våren..
 
Med träningshjälpmedel händer det.
 

Sista veckan på TU

Publicerad 2013-03-02 10:27:58 i Allmänt,

Kommande vecka är den sista veckan på TU. Det har gått snabbt och nu känns det vemodigt att lämna klassen och framförallt min mentorsgrupp. Oavsett  vad jag vill bli bättre på så borde det vara samma saker som leder till förbättring. Jag tänker på analys av lektionsgivning. Jag har skrivt innan att det som har gett mig mest är lektionsgivning inför andra. Jag hade önskat att jag hade fått gett mer lektioner inför andra på utbildningen och jag är starkt överygad om att jag kommer fortsätta ge lektioner inför andra även efter min utbildning.
 
Vad nästa utbildning blir vet jag inte. GIH känns väldigt nära till hands...
 
Med träning händer det.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela