Stålebring Golf Academy

Can´t fight this feeling...

Publicerad 2013-05-31 20:24:24 i Allmänt,

 
Jag jobbar inte med golf, jag jobbar med känslor. Precis så är det. Exakt precis så är det. Som jag skrivit förut så handlar det inte om att "knäcka" en supersvår teknikkod. För mig som har det stora privilegiumet att ha en stor andel privatlektioner kommer även nya insikter för varje avslutad lektion. En av dessa insikter är extra tydliga efter dagens 9 avslutade lektioner. Mitt jobb handlar inte om golfteknik.
 
Det handlar om att avbeväpna elevens chock kring förändringar ( ska egentligen stå förbättringar). Idag har alla mina elever gjort det strålande bra genom att ignorera den ovana känslan som uppstår vid förändringar. De har fokuserat på att hitta kontrollpunkter för den nya rörelsen och litat på det trots sämre bollträff. Gör man en förändring bir det sämre kortsiktigt men mycket bättre långsiktigt.
 
Proffsen tränar hur mycket som helst och förstår att förändringar tar tid. Proffsen har inte stora marginaler att förbättra sin teknik MEN det har ni som läser bloggen. Det är helt enkelt hur lätt som helst för er att avsätta ett par veckor och tokträna och sänka handicapet med garanti. Jag lovar att avbeväpna den otäcka känslan som uppstår vid de första lektionerna samtidigt som jag lovar ett lägre handicap. Jag har inga problem att lova ett lägre handicap efter vad jag har sett vad mina elever har presterat hittils, dom som har tränat enligt vår plan ska tilläggas.
 
Ni är VARMT VARMT VARMT välkommna till mig för att förbättra er golf.
 
Med ett lektionspaket händer det. ( 94 % av mina elever tar fler lektioner än 3. Den siffran kommer jag inte bryta iår.)
 
Nu kör vi!

Video i all ära...

Publicerad 2013-05-29 22:04:50 i Allmänt,

 
Jag börjar gå ifrån video allt mer. Jag tycker att det är ett kanonbra verktyg men det hjälper inte eleven så bra som möjligt. Senaste veckorna har jag snöat in på att arbeta simpelt och väldigt konkret. Oftast är det en skuren bollbana som vi vill arbeta bort och ersätta den med en svagt pushad drawbollflykt. Under senaste lektionerna jobbar vi med en forehandliknande rörelse. Vi sätter upp en bag nån meter framför bollen på vänster sida ( så eleven inte kan göra en pull) och tvingar eleven att lära sig att pusha bollen framåt.
 
Vidare har eleven en stor kort ca 80 meter bort på vänster sida om bagen. Det tvingar eleven att skapa en vänsterskruv för att träffa korgen. Lär sig eleven det så blir allt så mycket bättre. Det blir bättre för att det blir påtagligt.
 
Med konkret träning så händer det.

Idioti

Publicerad 2013-05-28 21:49:01 i Allmänt,

 
Om jag har en elev som inte kan bibehålla handledssättningen tillräckligt länge ner till bollen så hjälper det inte om jag går och sätter ett klubbskaft vid elevens klubbskaft och ber eleven att dra ner klubban samtidigt som jag håller emot elevens klubba. Varför ska jag visa mig kunnig och servera eleven facit genom att hålla emot elevens klubba???!
 
Kolla på bilden ovan. Där är det mycket bättre. Det bore vara så att jag sätter motståndet på andra sidan av skaftet när eleven provsvingar. Om jag gör det så kommer eleven lära sig att skapa en större handledssättning.
 
imorgon onsdag är det 11 lektioner på schemat. Det börjar bli vardag att få äran att förbättra så många svingar varje dag. Imorgon ska jag verkligen göra så att eleven får komma på lösningen själv.
 
Med träning händer det.

Älska Callaway!

Publicerad 2013-05-26 21:54:45 i Allmänt,

 
Hej!
 
Förra året hade Stålebring Golf Academy och Callaway ett väldigt bra samarbete. Det innebär att jag kan erbjuda en speciell dag till alla mina kunder. Den 6 juni  mellan 11.00 -16.00 kommer Kjelle Gaude som är den bästa Custom Fittning - experten på Callaway att skräddarsy klubbor till er kunder.
 
Det kostar ingenting och han har alla hjälpmedel som behövs ( vektorer, mätare, skaft, etc). Förutom det så gäller detta:
 

1. Köp en uppsättning X Hot järnklubbor (minimum 7 klubbor) och få

antingen en fri koppar wedge eller 3 dussin HEX Chrome bollar gratis.

2. Köp en uppsättning X Hot PRO järnklubbor (minimum 7 klubbor) och få

antingen en fri koppar wedge eller 3 dussin HEX Black Tour bollar gratis.

3. Köp en Metal X 2 ball putter, få ett gratis Odyssey paraply.

 Kolla dessutom in dessa löften från mig som jag lovar er kunder:

  • Lägsta prisgaranti ( gäller mot ALLA andra golfshopar i hela landet samt alla andra golfvaruhus)
  • Ni får all uppmärksamhet om ni bokar en tid.
  • Ni får dessutom lägsta pris 0ch en hel del produkter på köpet.
  • Ni får de bästa klubborna som PASSAR ER!

Hoppas ni uppskattar detta och väljer att handla era klubbor på er lokala shop, där priserna är lägst och utprovning är UTOMHUS!

Boka er tid snarast till mig genom att svara på detta mail.  

Vilka lyckas på en lektion?

Publicerad 2013-05-24 19:50:30 i Allmänt,

 
Att ge så många lektioner som jag gör på dagarna är verkligen hur kul som helst. Att få ägna all uppmärksamhet åt en och samma person är inte bara spännande utan också effektiv. Jag ser att alla mina elever som har gett våra övningar tid och näring har blivit bättre. Vissa har blivit mycket bättre. Dem som inte lyckas har inte lagt lika mycket tid som dem som har lyckats bättre. Det låter kanske som att jag slår ifrån mig men låt mig säga såhär. Jag frågar ALLTID hur mycket tid eleven kan lägga ner och innan jag säger ett uns om vilka förändringar som ska göras så har vi ett avtal som reglerar tiden för egenträning.
 
Bryter eleven det avtalet är det ofta lidande för träningen. Ibland har jag lust att säga att jag ger inga singellektioner, endast lektionsserier. 95 % av mina elever tar för övrigt lektionspaket. Det är en bra siffra.
 
Det kommer bli fantastiskt att få följa alla elever under sommaren och jag vet att med träning händer det!

Jag ryser!!!

Publicerad 2013-05-21 21:57:13 i Allmänt,

 
 
Igår hade jag en lektion med en person på  över 80 år. Han hade taskiga förutsättningar i sin teknik men var en motorisk talang. Vet ni vad det resulterade i?
 
Vi DUBBLADE hans slaglängd efter 40 minuter!!!
 
Med träning händer det!

Bättre med 111 på tävling än 65 på sällskapsrunda

Publicerad 2013-05-19 19:22:56 i Allmänt,

 
Att veta hur en spelare scorade på en tävling är godis för mig. Att få analysera och dra slutsatser i statistik är både rätt och nyttigt. Att analysera sällskapsrundor är som att komma in i shopen och skylla på att det går dåligt när man aldrig tagit en lektion, dvs helt utan mening.
 
Med rätt fokus händer det.

Aldrig sett bättre någonsin..

Publicerad 2013-05-18 18:18:12 i Allmänt,

 
Idag hade mina 11 nybörjare en varsin Golf In Sync. Det var en fröjd att se. Jag har aldrig haft en bättre nybörjarkurs och det som jag egentligen brukar göra under nybörjarkurser gjorde jag inte. Jag brukar tala om Y.et, hur stela handlederna ska vara vid chipslag, hur mycket man måste slå ner på bollen och inte skopa den eller hur handlederna ska röra sig i allmännhet men nu har jag inte alls sagt något om dessa saker. Jag har inte behövt på grund av att Syncen levererar.
 
Jag vågar påstå att det inte kan finnas en grupp med nybörjare som har slagit så pass bra "bästaslag" som denna grupp har gjort idag. Det blev självklart vissa missar men deras bästa slag var helt otroligt bra. Så jag råder er som vill bli bättre att köpa syncen av mig imorgon. Den kostar 595 kronor men jag skulle kunna ta 5995 kronor för den.
 
För er som kommenterat min marknadsföring kring Syncen under vintern, både på bloggen och på Facebook, så vill jag gärna uppmana er till att hälsa på mig och testa den. Speciellt ni som varit tveksamma kring den. Jag skulle bli jätteglad och hjälper gärna till och dessutom tycker jag att det är rätt att faktiskt testa något som man tidigare har kommenterat.
 
Med träning händer det.

VÄRVA!!

Publicerad 2013-05-16 21:58:25 i Allmänt,

 
Det är inte svårt att värva medlemmar till Medelpads roligaste golfklubb!
 
Med nya medlemmar händer det!

Privatlektioner eller gruppträning?

Publicerad 2013-05-15 11:01:51 i Allmänt,

 
Inte sällan säger  vissa tränare till mig att privatlektioner är dåliga affärer. Det kommer också från flera av sundsvallsgolfarna som jag träffar då och då i shopen. Dom tycker att det är så fiffigt att vissa tränare har flertalet grupplektioner varje vecka och så borde jag också ha det. Om dessa personer hade surfat in på stalebringgolf.se så hade dom sett att jag har DropIN, avrostningskurser, FÖRDJUPNINGSKURSER etc.
 
Grejen är dock att jag har mestadels instruktion i form av privatlektioner. Det är sanning. Det finns en enkel anleding till det - eleven blir så mycket bättre av privatlektioner än i grupp. Om vi dessutom ska prata i intäktsperpsektiv så ger en privatlektion mindre intäkt än en grupplektion, men kanske bara kortsiktigt. Om jag ger riktigt bra privatlektioner så är det ren och skär marknadsföring. Jag ger fortfarande mindre bra lektioner då och då , det skulle vara konstigt om så inte var fallet men jag har också sett enormt stora framsteg bland mina elever senaste två veckorna och det är det absolut viktigaste för mig.
 
Om inte jag ser handicapsänkningar bland mina elever denna vår då är jag mycket förvånad.  BRA JOBBAT!
 
Med träning händer det.

Handleder?

Publicerad 2013-05-14 11:03:31 i Allmänt,

 
Ska man använda handleder?
 
Den frågan får jag ofta. Den är svår att svara på men generellt så använder folk för lite handledssätttning på vägen ner till bollen vid en full sving. Att sätta handlederna det första man gör i starten av svingen är inte den bästa lösningen för det. Att använda mycket handleder vid vanliga chippar är också en dålig lösning. Snacka om att skaffa en timmingkrävande teknik istället för att använda stela handleder och rulla chipparna.
 
Ta en lektion. Det finns inget roligare än det. Våga ta ditt spel på seriöst och arbeta med din sving.
 
Med träning händer det.

Få ut maximalt av din Golf In Sync

Publicerad 2013-05-12 09:55:15 i Allmänt,

 

Att detta tillsynes enkla redskap kan ge så mycket hade jag inte kunnat drömma om när idén slog ner vid midsommar 2012.Med tanke på att Golf In Sync fungerar på Putt, Chip, Pitch, Bunker, Lobb, Skaftplan och långa slag med ¾ dels sving vågar jag påstå att alla golfare på ett eller flera sätt garanterat blir bättre.

Grundidén är att man ställer upp sig i en impactposition, vrider på kroppen för att komma tillbaka till samma läge. Med kontroll på balans och klubbans infallsvinkel mot marken sköter klubban slaget. Storleken på rotationen avgör hur långt bollen flyger/rullar.

Golf In Sync ökar förståelsen för hur man på enklast sätt utför slaget. Med en usel teknink blir det omöjligt att ”rädda” slaget med handleder/händer vilket leder till katastrofslag och i vissa fall luftsvingar. För att få bäst resultat är det bra att ta en lektion där man får hjälp med delar som Golf In Sync inte kan hjälpa till med som bollplacering och balans. Golf In Sync och träningsredskap i allmänhet är till för att egenträningen ska bli bättre.

Mina personliga favoriter är bunkerslag och puttning. I bunkern ger den ett passivt blad för att pinnen motverkar att klubban stänger sig, vilket leder till att loft och bounce förblir samma genom hela slaget. Det samma gäller både för pitch och lobbslag men jag tycker att resultatet blir tydligast i bunkern. Det syns tydligt på filmen hur bladet behålls öppet efter bollträffen.

http://www.youtube.com/watch?v=keiVrDbTE3E

Vid puttning används karborrebandet runt greppet, detta låser pinnen över vänster underarm och enda sättet att ta tillbaka klubban är genom att använda axlarna. Detta gör att jag helt slutat tänka teknik och bara lägger fokus på läsning och längdkontroll.

http://www.youtube.com/watch?v=xtyAnjEf4aA

För att se alla filmer

http://golfinsync.se/demo-video-3/

Lycka till med träningen

Niklas Eliasson Golf In Sync

 

Hjältar

Publicerad 2013-05-11 15:21:24 i Allmänt,

 
Idag hade jag min grupp med nybörjar som inte har slagit någon boll. De startade i januari och har inte slagit bollen. Det ser helt otroligt bra ut. Jag har svårt att tänka mig att det ska finnas någon bättre teknisk utveckling på så många fler nybörjare i Sverige. Ni får hemskt gärna komma och kolla när dessa tränar, det är faktistk väldigt intressant att göra det.
 
Även förståelsen hos dessa nybörjare är över det normala och jag får många adekvata frågor. Dessa nybörjare har mycket svårt att tänka sig att man ska lära sig att spela golf på 3 veckor med ca 20 timmar i totalkurstid. Det är nog helt otänkbart för en person som arbetat med greppet i 3 timmar...
 
Med träning händer det.

Allt är ju bra...

Publicerad 2013-05-10 21:09:26 i Allmänt,

 
Ibland kan jag och mina kollegor inom tränaryrket uppleva att marknaden har gett folk en snedvriden uppfattning om utrustning. Det spelar ju inte så stor roll vad för märke man väljer i dagsläget eftersom alla märken är riktigt bra. Jag tror heller inte att det skiljer speciellt mycket i hur långt märkena går kontra varandra. Jag kan uppleva att Callaway Legacy är en serie som utmärker sig men annars tycker jag i princip att allt är lika bra.
 
Min uppfattning är höst sanningsenlig och för att spinna vidare på föregående inlägg så vet ni nu vad det är som  påverkar er golf mest av allt. Jag talar givetvis om svingträning. Effektiv svingträning ger ditt spel rätt näring. Är det något som glädjer mig väldigt mycket så är det mina elever på golfbanan. Den skaran golfare som väljer att se sin golf på ett realistiskt perspektiv och får uppleva riktiga förbättringar. Det är det absolut bästa med mitt yrke. Det gör mig ibland lite uppgiven när jag vet hur bra ni skulle kunna bli med ett lektionspaket men ändå så väljer vissa att inte träna golf, eller ännu värre, att träna fel och tror att dom har tränat. Jag köper givetvis att alla inte vill ta lektioner men när man kommer in i shopen och berättar om hur dåligt det går eller hur mycket otur dom har haft så blir jag ledsen över att inte personen har tagit en enda lektion någonsin. Då kan man inte klaga eller skylla på otur. Det är inte okej. Varför skulle jag villa höra hur dåligt det går för någon att spela när han eller hon inte vill ha min hjälp?
 
Det är som om jag skulle gå till en PT på gymmet och säga att jag är så arg över att jag inte bänkar 150 kg och att det är otur att stången sviktar när jag lyfter. Lägg dessutom till att jag inte har tränat på gym någon gång så får man en någorlunda liknelse till min beskriving ovan... ( yips!)
 
Jag tycker verkligen att en del av mina lektioner har varit bra i vår. Det känns kul att så många väljer att förbättra sitt spel och det tackar jag för genom att verkligen göra mitt bästa för dessa personer skull.
 
Älskar du ditt spel så älskar du att bli bättre - välkommen att höra av dig! ( 076 85 319 89)
 
Med träning händer det.

Uppställning!

Publicerad 2013-05-08 22:50:19 i Allmänt,

Imorgon ska jag träffa mina nybörjare som inte slår boll. Om ett par veckor skulle jag helt ärligt vilja "visa upp" dom för resten av klubben . Det är så unikt och resultatet blir bättre än vad jag kunde gissa.
 
Med rätt träning händer det.
 

Här får ni en PGA-tränares syn...

Publicerad 2013-05-05 19:07:51 i Allmänt,

 
 
Det jag skriver på min blogg är min sanning. Det behöver absolut inte vara facit men för mig så är det fungerade och jag har själv sett helt okej resultat på mina elevers utveckling. Speciellt på dom elever som ökar sin träningsdos mellan lektionerna.
 
En tränare som använder den första av de två hjälmedlen ( strapen) gör fel tyvärr. Tanken är helt rätt men elevens tankegångar blir tyvärr lidande. Om eleven ( vilket många elever gör) inte har raka armar i svingen är det en otjänst att binda ihop dom. Det är som att säga " så här ska du göra men jag tänker inte berätta hur du ska göra det när du lämnar lektionen".
 
Om man iställlet ger eleven en impactball ( bilden under ) och låter eleven själv trycka in sina armar så ger man eleven känslan för hur det ska kännas när man gör rätt. Det är en tränares uppgift.
 
Men men men...Tänk hur det funkar med dagens klubbor. Om en golfare slicar väldigt mycket så stänger jag en driver, ökar loftet och flyttar vikterna så klubban lättare stängs. Borde det inte vara en bättre lösning att ge den personen en öppen driver?
 
Om man tänker långsiktigt så händer det.

Kaxigt men sant

Publicerad 2013-05-04 17:59:07 i Allmänt,

 
Idag mitt på dagen så var det fullt på rangen på Öjestrand GC. Det är verkligen kul att det var så många där och det är trevligt att träffa alla efter en lång vinter.
 
Min första tanke, helt ärligt, var " oj vad dom slår ut bollar utan någon tanke". Tänk om ALLA på rangen hade ett syfte med varje sving. Tänk hur bra alla skulle bli och hur LÄTT det är att få till det scenariet. Det borde finnas en stopskylt på rangen där det står  " STOP! Slå inte om du inte har något att arbeta med i svingen"
 
Kaxigt men sant.
 
Med en lektion så får du något att jobba med.
 
Med din lektionsbokning så händer det.

GRANDOPENING - Vinn en Taylormade R1 eller en Aquadrybag från Callaway!

Publicerad 2013-05-01 06:53:00 i Allmänt,

 
 Nu ser det riktigt fint ut i shopen och det känns roligt att presentera detta för medlemmarna på Öjestrand GC och resten av golfsundsvall. Förutom alla erbjudanden så finns det ett lotteri som kan ge en Driver och en Bag från Callaway ( totalt värde 6295:-). För varje 500 :- ni handlar för får ni en lott.
 
Jag med många medlemmar tycker det är kul att ha en shop på banan som dessutom har lägstaprisgaranti så gör det rätta och utnyttja denna tjänst. Stålebring Golf Academy finns till för er golfare i Sundsvall.
 
Jag hoppas innerligt att ni som följt bloggen kommer ut under kommande helg mellan 09.00-15.00 båda lördag och söndag och säger hej, inget skulle göra mig gladare!
 
Med en ny säsong händer det!
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela