Stålebring Golf Academy

Första vintern...

Publicerad 2013-10-26 14:09:35 i Allmänt,

 
I onsdags besökte jag Ebba och golfgymnasiet i Uppsala för att delta i höstens golftester ( 3D, screening och putt) och genast förstår jag hur sjuk min och många andras jobbsituation är. Jag jobbar med kunskap och lärande kring främst golfsvingen och är helt ensam på min arbetsplats.
 
Jag kan inte påstå att mina elevers problem ställer höga krav på mitt teknikkunnande men det är ändå motvind att arbeta helt själv utan stöd och diskussion av andra tränare. Det är väl det som är det största problemet med min arbetssituation just nu. Den här vintern blir första vintern utan PGA-utbildningen eftersom jag och min klass är färdigexaminerad.
 
Jag tror knappast att den här situationen är gynnsam för min utveckling som golftränare trots att jag har många kunder och ännu fler elever. Hela grejen är att varje år måste bli ännu bättre. Om inte jag som tränare utvecklas, hur ska då mina elever bli bättre?
 
Tänk er en studio på Öjen där jag och en annan PGA-tränare jobbar året runt. TrackMan, gym och fullspäckat med elever :)
 
Till veckan kommer info kring vinterns träning. I år vill jag att ni tar vara på vintern och verkligen fixar er läxa innan sommaren kommer så ni kan visa säga goodbye till  mig när sommaren kommer och bara leverera på golfbanan. Vintern är för oss golftränare bättre än sommaren, lättare att fixa elevers problem.
 
Med en studio i framtiden så händer det.

Årets julklapp?

Publicerad 2013-10-21 19:06:56 i Allmänt,

 
Alla coola har ju en Iphone och är man riktigt cool så har man även skal med Öjestrand GC:s logotyp på. Kommer till jul :)
 
Med julklappar händer det.

Att tacka nej är att tacka ja...

Publicerad 2013-10-19 10:19:55 i Allmänt,

 
Även om en enskild lektion kan skapa tydliga riktlinjer och bättre bollflykter på ibland kort tid så kan det inte vara någon tränare i världen som kan motivera att erbjuda endast en lektion till en elev. Cirkus 92 procent av mina elever under 2013 har tagit mer än en lektion och oftast ett lektionspaket GRUND.
 
Det värsta jag vet är  att man hör någon som säger att dom tog en lektion och sen kunde dom inte spela mer, spelet "förstördes". Det kanske ligger en del sanning i det men vilken förändring känns bra egentligen?
 
Ingen. Det kommer aldrig vara bekvämt att förändra sin sving men alltid nödvändigt om man inte vill gå runt och hacka år ut och år in. Att bäst bemöta den otäcka känslan vid förändring kanske skulle kunna vara att aldrig ge endast en lektion. Vill någon  bara ta en lektion så får dom gå till någon annan tränare helt enkelt.
 
Med samarbete och träning händer det.

Vem tar du hjälp av?

Publicerad 2013-10-16 09:53:18 i Allmänt,

 
För några år sedan började jag intressera mig för aktiemarknaden och senaste året har jag tittat nästintill varje dag på börsen utveckling. Inom detta ämne är jag en riktig nybörjare och har svårt att förstå alla begrepp och varför saker blir som det blir. Precis som alla golfare vill bli bättre på golf så vill jag bli bättre på att förstå börsen och vad som påverkar handeln. Att jag inte skulle gå en kurs, köpa en bok om aktier eller rådfråga någon mer kunnig i strävan att lära mig mer känns helt befängt.
 
Jag tycker det är konstigt att det finns så många som lägger ner så mycket tid på sin golf som inte tar hjälp. Den minsta lektionen kan göra så mycket och golfen blir så mycket roligare. Jag har haft fullt upp med lektioner i år och vintern ska fyllas med inomhuskurser och lektioner. Det finns hur många som helst som har valt att förbättra sitt spel via lektioner ( utrustning är underordnat lektioner)  men det finns fortfarande så många som harvar på och inte tar hjälp. Det kan jag inte förstå.
 
Med träning händer det. På riktigt.

Nervositet

Publicerad 2013-10-01 19:03:32 i Allmänt,

 
Om man spelar en tävling i månaden och försöker bli av med spändhet och nervositet så kan det vara väldigt svårt. En tävling i månaden är för lite. Om du "bara" tar dig mod och pratar med en främmande tjej i månaden så kommer du inte heller bli av med nervositeten kring det. Om du bara talar inför en större grupp människor en gång per år så kommer du heller inte bli av med din nervositet.
 
Det är för många juniorer runt om i landet som spelar för få tävlingar och därmed låter deras nervositet förstöra deras score. Att dessutom försöka hitta felet till den höga scoren i statistik eller teknik är helt fel. Juniorer som satsar spelar för få tävlingar helt enkelt.
 
Lösningen är att spela minst 15 tävlingar om året. 15 riktiga tävlingar. Varje tävling blir mindre betydelseful och då kommer prestationerna att smyga sig på. 
 
Med tävling händer det.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela