Stålebring Golf Academy

Att inte sälja är att inte bry sig

Publicerad 2014-02-18 13:15:44 i Allmänt,

 
Oftast börjar ett möte men en eller fler elever med en ensam lektionsbokning och blir det bara en lektion är det så sjukt ologiskt. Det finns ingen elev i hela världen som mår bra av att bara ta en lektion och det finns heller ingen idrott där man bara tränar "en" gång.
 
Att erbjuda fler lektioner och att säga att man ser det som en självklarhet är att bry sig mer än att sälja och tjäna pengar. Att bara ge en lektion är att inte bry sig alls och bara tänka på pengar. Om man hårddrar det så kan det resonemanget faktiskt fungera.
 
Med träning händer det.

OS-tider

Publicerad 2014-02-10 17:15:39 i Allmänt,

 
Såhär i OS-tider är det verkligen den som är bäst när det gäller som blir historisk och lämnar sina spår i all evighet. Det är många juniorer i golfen som tränar för att vara bäst när det inte gäller. Spelar man 100 sällskapsrundor ( utan bett, utan vadslagning etc) och 15 tävlingsvarv på en säsong så tränar man uppenbarligen inte för att vara bäst när det gäller.
 
Det är hur många som helst som slår bollen hur bra som helst som inte spelar in en enda krona på sin golf på grund av att dom inte levererar när det är press. Sen kommer det givetvis massa kommentarer om att jag inte ska uppmuntra vadslagning eller att man ska tävla om något när man är junior och visst är det rätt - om man vill vara en evig tvåa/looser.
 
Sluta lek golf träna under press så ökar chanserna dramatiskt att bli proffs. I alla fall i min värld. Slå vad om allt möjligt i sommar!
 
Klubbtvätt? springa runt banan som straff? Doppa huvudet i ett vattenhinder?
 
Var mindre looser och våga satsa på att bli bra på golf när det verkligen gäller.
 
Med press händer det.

Spela med det man har

Publicerad 2014-02-08 13:21:37 i Allmänt,

 
Mitt i all teknikträning som bedrivs i golfhallen så tänkte jag skriva om något som inte kräver noggranna teknikändringar. Ofta bokar folk lektioner för att bli av med en slice och när vi har lektionen så visar sig en slice med drivern precis som eleven sa.
 
Visst äter slicen upp mycket längd men jag undrar ofta hur det skulle funka om folk lärde sig att lira med den bollbanan utan att ändra något. Säg att Tiger skulle få lira med den kraftiga slicen som många i golfsundsvall lider av i 18 hål - hur skulle det ut?
 
Med stor sannolikhet skulle han kunna träffa rätt många fairways även med den bollbanan för den bollbanan är oftast rätt konsekvent har jag märkt. Ibland blir jag förvånad just över hur konsekvent slice vissa elever har och då slår det mig att det där borde man kunna spela med.
 
Kanske dags att börja lira med det man har?
 
 Sen vill jag också tacka Tobias Bergman som skrev om min blogg och min hemsida!
 
Med bra värderingar händer det ;)
 
 

Vilket syfte?

Publicerad 2014-02-02 18:56:03 i Allmänt,

Gallacher tappade tidigt men kom tillbaka och försvarade titeln
 
Varför åker man till en golfhall och slår utan att ta lektioner av någon tränare i Sundsvall?
 
Idag var en typisk fördelning av besökare när hallen öppnade vid 11: 90 % elever som är där och tränar på sina läxor och 10% som "bara var där och vevade". Jag har verkligen svårt att förstå syftet med ett besök till hallen år efter år utan att ta lektion. Spelar ingen roll om personerna tar lektioner hos mig eller nån annan för det är inte det jag vill belysa utan själva meningslösheten i att "jag kan själv och behöver inte hjälp".
 
Jag har själv börjat spela biljard och gör en miljon fel varje gång jag lirar och därför tar jag lektioner och spelar med bättre spelare. Jag tycker det blir rätt uppenbart att jag ska ta lektioner när jag ser bättre spelare i biljardhallen som tränar teknik och får tips varje vecka. Så borde det vara på golfen också..
 
Bra jobbat till alla elever. Öka träningsdosen så blir nästa vecka också riktigt bra!!
 
Golfsveriges bästa slogan : Med träning händer det!

VGT och mål

Publicerad 2014-02-01 13:01:26 i Allmänt,

En junior som tränar med mig satte som mål att ta sig till VGT-final under 2014. Problemet med det målet är att det inte är speciellt lätt att ha ett mål som innehåller saker som man inte kan påverka. Låt oss säga att junioren i fråga skjuter 65 och är hur nöjd som helst men den scoren men ändå så är det så olyckligt att 5 andra spelare skjuter 64 och junioren missar finalen.
 
Därför sa vi att det är bättre om du tar reda på vad snittscoren var för sista spelaren som tog sig till final i VGT förra året och därefter sätter upp en snittscore som du ska ha som målsättning under VGT. Förra årets snittscore för att ta sig till final till VGT var 82 slag btw. Rätt högt va?
 
Med bra mål händer det.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela