Stålebring Golf Academy

Vågar man göra det rätta?

Publicerad 2014-01-24 19:07:31 i Allmänt,

 
- Nej, du kan inte boka en lektion endast. Det går bra att boka en lektionsserie men en enda lektion är inte gynnsamt för dig.
 
Så borde jag svara varje elev som bara vill boka en lektion. Det borde ju vara världens självklaraste sak att utveckling handlar om en process och därför är det inte okej av mig att endast ge en lektion. Jag ska på allvar fundera på att endast sälja lektionspaket och tacka nej till enstaka lektioner med start inom kort. Då skulle man definitivt inte behöva höra någon säga " jag tog en lektion och sen blev hela sommaren förstörd"....
 
Med träning händer det!

Var försiktig med information!

Publicerad 2014-01-22 20:59:00 i Allmänt,

 
Ofta använder jag Dropbox för att visa mina elevers svingar för kollegor som är bättre än vad jag är på golfteknik. Dom golftränarna har sett mer svingar, löst fler problem och därmed förstått att allt handlar om face/path. Förra veckan visade jag en juniors sving och bifogade en punktlista med förändringar för att få en kommentar och en så kallad "second opinion".
 
Det är ju min egen utveckling som golftränare som blir effektfull av att rådgöra med andra, precis som i alla andra yrken. Jag får nästan alltid olika svar från varje tränare som jag visar svingar för och det säger ju en hel del om hur svårt det är att leta efter ett "facit". Just i detta fallet med junioren så fick jag kommentaren att det jag såg stämde överens med vad just denna tränare upplevde men att det blev för mycket.
 
Han påpekade hur farligt det är att ge juniorer för mycket information om teknik och deras sving, speciellt när junioren i fråga redan svingar okej. Jag ser vitsen med det och hur många spelare på TV som svingar "estetiskt" speciellt men jag tycker ändå att tekniken borde belysas ordentligt för samtliga juniorer.
 
Varför ändrar Tiger tekniken efter så många lyckosamma år? Borde inte tekniken vara det enklaste att fixa i jämförelse med det mentala och spelstrategi för satsande juniorer?
 
Om 15 år kommer hälften av topp 100 på WGR vara kineser. Kineserna arbetar stenhårt med tekniken och gör läxan istället för att spela meningslösa sällskapsrundor och kallad det "kreativ träning".
 
Med en enkel teknik händer det.

Norrlandssyndromet?

Publicerad 2014-01-12 20:31:34 i Allmänt,

 
Kanske inte detta syndrom endast gäller inom golfen utan även inom andra idrotter i Norrland men hursomhelst så börjar det bli ganska tröttsamt att ständigt lyssna på. Inte nog med att syndromet besudlar alla tävlingsgolfares resultat så är det också så att folk i stan verkligen tror att lokala förmågors resultat på sällskapsrundor helt friktionsfritt går att likställa med den golf dom ser på Viasat Golf.
 
Är det nått jag saknar så är det tävlingsgolfen som junior. Jag var aldrig framstående i resultatlistorna och därmed så påstår jag inte att jag är en bra golfare bara för att jag kanske kan se en hygglig video av min egen svin på rangen. Det är på tävlingsarenan som golf avgörs och en spelares förmåga att leverera resultat på tävling är lika viktigt som att spelaren kan slå bra golfslag på en range i Medelpad.
 
Man kan inte rubricera en spelare som bra i golf om spelaren inte levererat på tävling. Det är helt omöjligt. Det gör man dock i Sundsvall. Om en junior skjuter 70 på en sällskapsrunda på sin hemmabana så lyfts det upp till skyarna. Lyft hellre upp en junior som skjuter 90 på en tävling och som vågade exponera sig för tävlingsnerver, slagrädsla och riktig golf. Jag tycker också att det är karaktäristiskt för Norrland, faktiskt.
 
Med träning händer det.
 
 

Begränsning

Publicerad 2014-01-05 17:15:15 i Allmänt,

 
Alla golfare på gymmen kör ovanstående övning. 99 % av alla som kör denna satsar mer på "smidighet" än explosivitet och styrka. Oftast blir "golfövningar" så begränsade där man varken kan köra svinglikt eller explosivt. Jag tror nyckeln är att leta sig bort från kablar och hitta fria vikter såsom tunga bollar och skivstänger. Det borde ge mer frihet och därmed kan man lättare efterlikna golfsvingen.
 
Att kasta en tung boll mot en vägg är ett bra exempel på en "fri" övning som man kan ta ut sig på rent explosivt. En annan bra sak borde vara att stå med en slägga och svinga och verkligen ta i.
 
Med träning händer det.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela