Stålebring Golf Academy

Hur bra ska du vara på att putta ?

Publicerad 2014-09-28 10:44:45 i Allmänt,

 
Senaste månaden har jag spelat en hel del företagsgolfar och det är väldigt många amatörer som tror att tremetersputtar är givna och solklara att man ska sätta om man har 20 i hcp.  Här har ni lite fakta:
 
Vid 2.5 meter är det lika stor chans för average på PGA-touren att missa som att sätta putten, dvs enligt statistik sätter proffsen i snitt 50 % från just det avståndet.
 
Det borde innebära att den vår tjugohandicapare inte alls borde bli arg över en missad putt från 2-3 meter men däremot blir arg över att inte komma innan för 2 meter på förstaputtern. Rent statistiskt sett så gäller det att inte treputta framför att sätta långa puttar, samt att sätta puttar från 1 meter.
 
Det i sin tur innebär att puttträning ska baserar på två faktorer, längdkänsla samt att sätta korta puttar.
 
Med träning händer det!
 

TrackMan=Tolk

Publicerad 2014-09-26 16:20:23 i Allmänt,

 
 En person slicar bollen kraftigt har nästan alltid problem med ett spår och svingplan pekandes vänster. Det innebär att lösningen till att bota slicen är att få eleven att svinga mer höger. Det är enklare sagt än gjort. Att få en slicare att svinga mer höger för att bota en slice är svårt pga av slicaren upplever det obekvämt. 
 
Med TrackMan ser eleven efter varje sving att svingspåret är negativt och eleven förstår verkligen att svingspåret är åt fel hål. Utan TrackMan är det svårt att övertyga en slicare att svinga höger då det upplevs helt ologiskt för spelaren. 
 
Så i detta fall och som i så många andra fall så hjälper TrackMan till med något som vi redan vet men den översätter och ger eleven en känsla. Inget mer, inget mer avancerat. Det är just själva enkelheten som gör att lektionerna med TrackMan blir så bra.
 
Eleven fattar grejen.
 
Med träning händer det!

Nu har det lugnat ner sig!

Publicerad 2014-09-22 10:30:51 i Allmänt,

Efter en riktigt lång sommar så har det börjat att lugna ner sig med lektionerna. För er som tagit lektioner vill jag verkligen rikta ett stort tack till er träningsvilja och entusiasm. Jag kan konstantera att TrackMan var förmodligen den bästa investeringen jag någonsin gjort.
 
Det som har varit framgångsrikt är att kommunikationen mellan mig och eleven har blivit tydlig. TrackMan fungerar som en slags tolk mellan tränare och elev. Det är också fraperande att se hur teoretiskt duktig höghandicapare har bivit vid användandet av TrackMan. En sak som jag verkligen förstått vikten av är hur ologiskt det upplevs att svinga höger istället för vänster om eleven har varit en kronisk slicare. Det är något jag tar med mig från sommaren och placerar i insiktsverktygslådan :)
 
 
Nu stundar en ännu bättre säsong för teknikändringar, nämligen vintern och träning i hallen!
 
TrackMan fungerar felfritt inomhus tillskillnad från golfsimulatorer så träningen inomhus har aldrig varit mer exakt. Håll utkik på min hemsida för kursstarter.
 
www.stalebringgolf.se
 
Med träning händer det!

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela