Stålebring Golf Academy

Vanlig missuppfattning.

Publicerad 2015-02-19 05:44:50 i Allmänt,

 
I mina kommande videobloggar kommer jag att ta död på en av golfsveriges största missuppfattningar - att många amatörer slår för mycket med armarna. Det finns ett par faktorer som gör att många skulle uppnå mycket större resultat om man slog mer med armarna.
 
Låter det konstigt?
 
Kika på min Youtube-kanal närmaste tiden.
 
Med träning händer det!

Ta en längre pencillinkur!

Publicerad 2015-02-17 05:39:35 i Allmänt,

 
 
Om någon frågar mig vad jag är duktig på så skulle jag säga att det är något jag gjort mycket av vilket blir att bota slice. Det jag vet att jag inte varit duktig på är att ge eleven en "kur pencillin" som räcker och blir över. Jag har ofta gett eleven tillräckligt med pencillin för att bli kvitt sjukdomen men det kommer tillbaka för dosen av medicin har varit för liten.
 
Att få en slicare att skapa ovansående siffor är inget problem men dessa siffor ska fungera på banan och med alla klubor och under press. Det handlar således inte om att jag endast ska bota slicen och få eleven att slå en draw ( som oftast inte hänt på många år) utan det är precis då hela träningen börjar. Eleven måste slå så galet galet galet många bollar med draw ( se det som den extra mängden pencillin) och göra detta på  ett varierat sätt. Det handlar alltså om att nöta in rörelsen. Eleven måste byta klubbor ofta, slå under press ( när folk tittar på rangen kanske) och upprepa detta dag ut och dag in.
 
Många på mina FÖRDJUPNINGSkurser är just vid denna hållplats och nu gäller det för dom att slå draw varje dag, med alla klubbor och under press när jag tittar. Då blir sommaren grym.
 
Med rätt mängd pencillin händer det!

Stänger av nyheterna.

Publicerad 2015-02-16 07:45:31 i Allmänt,

 
 
I skrivande stund ser jag på rapport som vanligt och jag brukar känna att det är skönt att ha koll på vad som händer runt om i världen men nu tror jag att jag hellre flyttar mitt fokus till golfens underbara värld. Jag vet inte om det är bara min perception som gör att jag upplever nyheterna så oerhört brutala eller om det alltid varit såhär men det känns som världen håller på att spåra ur. Jag är så tacksam att jag får jobba i en mijö där folk spelar golf på sin fritid och vill utvecklas och känna glädje, den världen är bra mycket trevligare att vara i än utanför känns det som.
 
För er som är pålästa så kanske ni har sprungit över begreppet X-factor och därmed också X-factor Stretch. Jag tänker göra en video om detta på min videokanal på Youtube som ni gärna får gå in och kolla på. Hela grejen med X-factor är att mäta hur mycket underkroppen vrider sig i förhållande till överkroppen men det är inte speciellt relevant att belysa med tanke på att väldigt få amatörer inte alls når sin fulla X-factor. Det tror jag beror till stor del på teoetika missförstånd. Lyssna på videon så får ni en förklaring!
 
Med golfens värld händer det!

Med din träning händer det!

Publicerad 2015-02-12 07:14:46 i Allmänt,

 
Jag tror att jag har skrivit i något tidigare inlägg att jag tycker att min slogan "Med träning händer det" är kanske den bästa slogan jag hört i golfsverige men också i "gymträning" för den står för så mycket konstruktiva saker som all träning grundar sig på. Att träning är hela grejen och inte quickfixs.
 
Då och då lägger jag till "din" i den slogan och då blir det "med din träning händer det" och det är nog lätt det bästa med mitt jobb. Att få eleven att förstå att han eller hennes egenträning har skapat en förändring.
 
Börja använd den bästa slogan mer :)
 
Med träning händer det! Booooooom!

Byt ordspråk!

Publicerad 2015-02-11 11:25:10 i Allmänt,

 
När jag var 15 år fick jag lära mig att "The swing sends the ball and the blade bends the ball". Med TrackMan vet jag att det är fel och att det är precis tvärtom. Bladet står för det mesta av bollens utgångsriktning vilket är riktigt viktigt att veta för oss som står i golfhallen 5 månader om året. Inne i hallen ser vi inte spåret när bollen tar i nätet utan vi ser faktiskt bara bollens utgångsriktning. 
 
Jag tror stenhårt på att det är mest effektivt att träna in ett svingspår (Path) som är bra.
 
Med träning händer det!

En kunskapskälla i framkant!

Publicerad 2015-02-09 08:31:50 i Allmänt,

 
För er som läst mycket golflitteratur så märker ni rätt snabbt att det står ofta samma saker i varje bok med lite olika nyanser. En grym källa för er som vill förkovra er på riktigt är TrackMan Newsletter, jag lär mig ständigt nya saker där. Subscribe!
 
http://trackmangolf.com/company/newsletter
 
Med träning händer det!
 

När TrackMan stjäl nödvändigt fokus

Publicerad 2015-02-08 09:02:35 i Allmänt,

 
Under vinter har jag motsägelsefullt inte använt TM så mycket trots att den ger den korrekta bollflykten. Anledningen till det är att den stjäl folks fokus från introvert till extrovert vilket gör att den teknikträning som jag anser är bra under vintern inte blir så enkelt.
 
Att ändra ett invant mönster/rörelese och dessutom vara intresserad av bollflykten är inte alltid kompatibelt.

En billig dyr boll - en av de bästa utrustningstipsen 2015!

Publicerad 2015-02-07 06:40:43 i Allmänt,

 
Att slå en distanswedge med bra stop och höga spinntal närmare 10-12 000 spintal är något som till stor del hänger på utrustning. Eftersom spinnen till stor del kommer ifrån friktionen mellan klubban och bollen så är det nödvändigt med en boll med mjukt skal, en boll med ett mjukt ska kostar oftast 499-599 :- men Callaway har haft en boll som heter Chrome i 2 år. En av Callaways bästa spelare, Phil Mickelson, har lirat Chrome + på majors istället för Callaways dyrast boll och det borde vara mycket talande.
 
Om jag ska vara helt ärlig så finns det inte någon anna boll som är bättre än denna mest för att den är så oerhört pisvärd och spelar i en helt annan division. 
 
Satsta på denna boll i sommar eller varför inte göra en logobollsorder med 2 dussin fritt?
 
 
Skicka gärna en offertförfrågan till : robin.stalebring@pgasweden.com
 
Med en billig dyr boll händer det!
 

Hoppas det inte blir någon sommar!

Publicerad 2015-02-02 08:01:32 i Allmänt,

 
Vinterträning bygger upp mina elever och jag vet att avsaknaden av spel, tävlingar, poängbogey är medicinen för svingen. Allt fokus som går åt till att spela golf tar så mycket fokus från att bygga upp tekniken. Det bästa vore om banan inte öppnade i år och vi fortsatte att arbeta i golfhallen. Då skulle jag kunna sova på nätterna.
 
Utan skottning av snö händer det :)
 
Boooooom! 
 
 
 

En effektiv vinterträning

Publicerad 2015-02-01 07:57:25 i Allmänt,

 
Senaste två veckorna har varit otroligt roliga och kanske rentav dom roligaste veckorna på länge. Årets vinterträning i golhallen har varit så effektiv och jag hoppas verkligen att det ger effekt till sommaren. Jag är rätt insnöad i svingteknik och det är ju inte bara det som är grejen till sommaren med det går aldrig att komma ifrån att tekniken är hela grundstenen.
 
Det här är vad jag tycker har varit annorlunda med årets FÖRDJUPNINGSKURSER och positivt:
 • Eleverna jobbar med sk "läxor". En läxa ska vara klar och inarbetad innan nästa lex ges. Exempel på en läxa kan vara en greppändring.
 • Mindre grupper.
 • Mer träningsveckor.
 • Mer videofilmning.
 • Möjlighet till att utöka träning genom att delta i andra grupper och inte bara i sin egen grupp.
 • Möjlighet till 5 min checkup med mig utöver kurstillfällen.
 • Möjlighet till rabatterade lektioner om läxan är för svår exempelvis.
 • Majoritetet av eleverna jobbar utan boll under första träningen vid en ny läxa.
 • Spegelträning.
 • Elever skickar videofilmer på sin rörelse via telefon.
 • Eleverna förstår i stor utsträckning att dom måste sätta läxan utan boll för att klara av det med boll.
Med träning händer det.
 

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela