Stålebring Golf Academy

Tidig träning på gymmet ger styrkebesked!

Publicerad 2015-06-14 10:56:00 i Allmänt,

 
Jag tycker det är så otroligt mycket roligare att träna med någon på gymmet själv och därför skrev jag till Rasmus Konradsson som är en junior från SVgk och går på golfgymnasiumet i uppsala och anses som en av Sundsvalls satsande juniorer. Jag är så otroligt förvånad över hur många av de äldre juniorerna som tränar så mycket mindre golf och fys än vad jag själv gjorde när jag var 17 år. Det är en oroväckande start på sommaren tycker jag.
 
Jag testar varje junior som säger att dom är seriösa och därför så bad jag Rasmus att köra fys vid 06.30 på hans första dag på sommarlovet. Jag tycker det är ett bra test för att kolla om viljan finns där. Han dök upp och körde stenhårt och jag fick en träningskompis. Jag tycker det säger så otroligt mycket för väldigt många andra skulle banga. Det kanske inte är hela världen om man inte vill träna 06.30 men det är för mig positivt. Jag är less på ungdomar som inte gör läxan. Det är jättemånga som är så duktiga och grymma på golf men dom gör inte läxan. 
 
Om jag skulle vara ledig en sommar så skulle jag gärna träna golf och tävla hela tiden. Köpa en husbil och träna. Då skulle jag lägga ned så otroligt mycket mer tid på min egenträning. Typ mäta upp wedgar, träna teknik, träna mentalt, fys, spela fler tävlingar osv.
 
Min kritik handlar som sagt inte om att juniorer är dåliga för jag tycker att dom juniorer jag tränar svingar bra och är duktiga att slå bollen men jag vill verkligen att mer tid ska läggas ned på satsningen. Det är det handlar om. Att lyfta fram potential.
 
Med träning händer det!
 

Pavlos hundar i gymmet!

Publicerad 2015-06-08 14:50:35 i Allmänt,

 
Ett riktigt känt experiment från psykologin är pavlos hundar ( bilden ovan är en av Ivan Pavlos hundar) och det är något jag har som ledord i min egen gymträning. Jag kör mycket färre övningar och värdesätter varje set som om jag inte hade så många chanser. Det gör att jag nu efter ett par månaders "fokusträning" i gymmet känner mig väldigt fokuserad på ett mer automatiskt sätt när jag entrar gymmet.
 
Det handlar ju om att lära sig att slentrian kan komma men man får aldrig vara i den, det är då träningen blir värdelös. Lär er att strunta i att köra långa pass på golfbanan eller på gymmet och förstå vad som är er bästa nivå istället.  Fokus!
 
Med fokus händer det!

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela