Stålebring Golf Academy

Tänk på kontexten...

Publicerad 2015-03-06 19:42:07 i Allmänt,

 
Förutom golfen så pluggar jag även på MIUN och just nu håller jag jag på att lära mig extern redovisning där vi ska bokföra och kontera. För mig är det något jag inte har haft koll på innan och således blir det nya utmaningar för mig. Det är sjukt likt hur mina elever i golfhallen upplever. Jag kan inte poängtera nog hur kontexten spelar roll. Alla (100% ) mina fördjupningselever har visat upp ett bra svingspår i TrackMan under de senaste två veckorna i golfhallen. Det innebär att alla elever klarar av upgiften att svinga klubban i rätt spår men det är långtifrån en garanti för att det ska fungera på banan.
 
Allt handlar om att utföra rörelsen i den kontext man vill prestera i. Om man bara tränar på att slå draw i golfhallen så kommer den träning att förbereda en för golfhallen, inte för banan. I från början måste givetvis "slicaren" träna i golfhallen för att kunna leverera en draw men sen måste man återigen kliva ur trygghetszonen och rikta sin träning utifrån sina mål, dvs att slå draw på banan. Jag har lärt mig så mycket av det vilket gör att jag förbereder mig för tentan ( kan liknas med att lyckas på banan). Jag gör dessa saker i strävan att lyckas på tentan:
 
  • Jag pluggar aldrig med musik i öronen ( får inte ha det på tentan)
  • Jag sitter alltid på en hård trästol när jag pluggar ( så är det på tentan) och ligger aldrig hemma i en bekväm soffa med TV:n på.
  • Jag har med mig de saker jag skulle haft med mig på tentan, dvs vatten, frukt och pennor.
  • Jag skriver alltid svaren på tomma papper UTAN anteckningar som jag inte får ha med mig på tentan.
Med träning händer det!
 

Kognitiv exponering

Publicerad 2015-03-02 21:41:41 i Allmänt,

 
Det finns hur många människor som helst som svingar klubban hur bra som helst men ändå inte kan leva på sitt golfspel. Det är med andra ord något utöver tekniken som gör att vissa spelare lyckas bättre än andra och dyker upp på vår TV-skärm. Jag ska försöka att jobba på mina svagheter som tränare genom att då och då flytta fokus från teknik till spelträning och mentalträning.
 
För mig handlar mentalutveckling om att våga "faca" och att våga leverera fastän man klivit utanför sin trygghetszon. Jag har pratat med några av våra juniorer om detta och det är spännande. Riktigt spännande. Idag hade jag bestämt för att våga säga till min lärare på universitetet att det faktiskt går bra med uppgifterna om redovisning och sätta pressen på mig själv att lyckas fastän det är svårt. Det gör mig ännu mer stressad då vår lärare är en golfspelare som gör att jag känner att inte vill misslyckas på tentan :)
 
Det handlar om att känna den där obekanta känslan för då vet man att man klivit utanför trygghetszonen. 
 
Med träning händer det!

Avfarten till Öjestrand GC öppnar tidigt!

Publicerad 2015-03-01 07:56:36 i Allmänt,

 
 
För er som inte läst vår klubbchefs mail som skickades ut i veckan så kan jag berätta att att den avfart som tar vår klubb otroligt nära Sundsvall City öppnar efter midsommar. Det är riktigt kul för oss och vi kan hälsa alla välkommna til en rikigt rolig golfbana som from 2015 ligger nära :)
 
Med Öjestrand GC händer det!
 

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela