Stålebring Golf Academy

”Vi ändrar inte för att det ser fel ut, vi ändrar för att du ska slå rakare”

Publicerad 2019-02-22 10:34:50 i Allmänt,

 
 
När duktiga PGA-tränare ger lektioner är det för att skapa en förändring i en elevs bollflykt, inte för att skapa en fin och snygg sving som följer en modell.  Flertalet till majoriteten av medelgolfare har en tro att deras sving bör följa en mall och förväntar sig att bli inpassad i den mallen under en lektion.

Det finns ingen mall och ändringar under en lektion görs för att slå längre, rakare eller säkrare. Ansvaret ligger inte endast hos tränaren utan eleven behöver själv uppmärksamma vilken miss som är mest framträdande under spel på banan. Varje elev har nämligen en miss som är mer framträdande och det är just den missen som ligger till grund för hela lektionen – inte en mall.

Det är inget annat än ansvarslöst att inte veta om sin miss och jag röstar för att vi inte borde ge lektioner förrän missen fastställs även om eleven initialt inte är medveten om sin miss. Att fastställa missen går utmärkt att göra tränare och elev ihop innan bollar slås.

Att alltid starta lektionen med en förankring i elevens miss är det säkraste sättet att utrota uråldrig modellträning.

För lektionsbokning,  ta reda på din jobbigaste miss och maila :

robin.stalebring@pgasweden.com   :) :) 

Med träning händer det.

Ta det lugnt!

Publicerad 2019-02-17 08:45:50 i Allmänt,

 
 
Oräkneliga är lektionerna med damer vars män uppmanat dem att slå lugnt för att slå bättre golfslag. Oftast är det en sanning med modifikation och speciellt med drivern. Ett mått på hur bra bollträffen är heter i Trackman ”Smash Factor ”och maximalt kan träffen vara 1.50 och faktum är att damer ofta når maximal bollträff med sin driver. 

Att nå optimal bollträff innebär att klubbans hastighet nås till bollen på ett utmärkt sätt och svingen är mycket effektiv. Det innebär också att damerna som har en hög ”Smash Factor” behöver öka sin klubbhastighet för att slå längre. Egentligen är det rätt rimligt och fördelarna är långt fler än längre slag då damer ökar sin klubbhastighet. 

Oftast upplever jag att svingspåret blir rakare när damer ökar klubbhastigheten vilket är en mycket positiv effekt. En ytterligare positiv effekt är att svingen blir mer naturlig och mindre forcerad lustig nog.

Att öka slaglängden kräver hastighet och hastighet är enbart positivt och ska välkomnas. Genom att ta i mer ökar klubbhastigheten och med några enkla övningar kan alla öka sin klubbhastighet. 

Vill du öka din klubbhastighet så sväng förbi Öjestrand GC och träna golf i vår golfhall och studio. 

För lektionsbokning : robin.stalebring@pgasweden.com

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela