Stålebring Golf Academy

Det är inte peggens fel att du ”skajar” din driver.

Publicerad 2019-05-14 08:20:23 i Allmänt,

 

 

Det är inget annat än orättvist mot din pegg att skylla en ”sky” på din pegg, det har nämligen inget att göra med din pegghöjd. En ”sky” är en boll som träffas högst upp på din driver och går högt upp i luften och inte alls många meter fram trots sin höga höjd. 

För att förklara varför pegghöjden inte är anledningen är din motorik en stor del av svaret. Du behöver helt enkelt kunna träffa mitt i klubbans blad oavsett pegghöjd för att kunna vara träffsäker även ute på banan oavsett läge och klubba. Oftast är slagets infallsvinkel för brant vid en sky.

En sämre lösning på en ”sky” är alltså att sänka peghöjden då det faktiskt hämmar din utveckling i träffsäkerhet och infallsvinkel. Istället ska du köpa en flaska Torrschampo och spraya på din klubba för bra träning börjar alltid med feedback. Vidare peggar du högt och försöker träffa nedanför mitten av klubbans träffyta.

Med träning händer det.

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela