Stålebring Golf Academy

Handicapparadoxen

Publicerad 2013-09-03 21:18:20 i Allmänt,

95 % av alla spelare i Sverige har för högt handicap eftersom handicapsystemet inte bygger på ett snittresultat. Det innebär att folk inte är så nöjda som de borde vara och därmed upplever de mindre nöje med sin golf. Om handicapet bygger på ett snitt kommer golfarna vara mer nöjda över sitt spel och spela mer golf.

 

Paradoxen är att ett handicap under 4.5 är mycket mer relevant. Handicapet kan bara justeras vid tävling och en sänkning eller höjning skapar lika stora förändringar. Med det vill jag även passa på att uppmärksamma Ebba Gustafsson handicapsänkning i sommar. Enbart under tävlingar har Ebba spelat ner sig till 1.5 i hcp och det är grymt bra jobbat.

 

Med ett handicap under 4.5 händer det.

 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-09-26 18:02:08

Vad härligt med positiva människor. Det är förstås är ditt jobb att bedömma en bloggs innehåll relevans? Tråkigt att någons personliga åsikter möts med nedlåtande kommentarer och gliringar.

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-09-26 20:33:59

"bedömma en bloggs innehåll relevans?" ...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela