Stålebring Golf Academy

Nu finns Trackman på varje matta i nya golfhallen :)

Publicerad 2019-03-18 20:21:18 i Allmänt,

 

Är du intresserad av att veta ditt:

·     Svingspår

·     Attackvinkel

·     Träffens centrering.

·     Klubbladets vinkel i träffen.

·     Din optimala utgångsvinkel. 

Om du vill få koll på dina egna ”svingsiffror” så kan du göra som vi gjorde i veckan, att bygga din egen Trackman som skapar tydlighet till din egenträning. Såhär gjorde vi! 

Först började vi med att rikta in bollens placering mot repet på vägen. En förlängd linje från bollpunkten som också är parallell med mattans riktning ska gå mitt mot repet. Om du träffar repet så är ditt klubblad rakt, slår du höger är ditt klubblad öppet och slår du vänster så är ditt klubblad stängt.(Face Angle)

 Vidare placerade vi en headcover vid bollen utifrån det svingspår som varje elev ville träna på och placeringen av headcovern blir därför individuell. Se bilden för en elev som vill svinga klubban mer inifrån och därmed slå en draw. Om eleven inte svingar i rätt riktning så slås headcovern bort. (Svingspår)

Vill du säkerställa vad din klubba har för attackvinkel så placerar du en pegg framför bollen, enligt bilden, så kan du träna bort en skopning om du lider av det. Peggen bör ligga 5-10 cm innan bollen. Det gäller slag utan pegg. ( Attackvinkel)

Vill du veta vart på klubban du träffar bollen så använder torrschampoflaskan från Ica Esplanad. Då får du järnkoll på vart du träffar och vilka tendenser som finns. (Träff centrering)

Eftersom vi är inomhus så ser vi vart på duken bollen slår i och varje klubbhastighet har en optimal utgångsvinkel. Under kommande vecka kommer vi med hjälp av en äkta TrackMan mäta ut vart på duken varje elev finner sin optimala utgångsvinkel och markera med en markering. (optimal utgångsvinkel)

Med träning händer det!

 

Kommentarer

Postat av: Ingela Tisén

Publicerad 2019-03-18 21:00:32

Du är så himla bra Robin!

Svar: Du är bäst ! KRAM!
Stålebring Golf Academy

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela