Stålebring Golf Academy

Äger marken dig eller äger du marken?

Publicerad 2018-04-21 07:55:44 i Allmänt,

Ovanstående bild visar två sätt att slå golfbollen med järnklubbor.  Den vänstra bilden är rätt och skapar en större säkerhet eftersom klubban inte vänder innan den träffar bollen. Den högra bilden är sämre och mycket vanlig. Den bilden visar en skopande infallsvinkel vilket gör att klubban exponeras för marken innan bollen och det kan göra att klubban ”duffar” i marken innan( eller reflexmässigt toppar bollen för delen också!)

 En för skopande infallsvinkel med järnen är golfens största hinder för bättre bollträffar och mer glädje bland handicapgolfare. Den skopande infallsvinkeln befäster en oftast omedveten rädsla för marken som omöjliggör säkra bollträffar.  

Att vara markrädd är golfens största sjukdom och skapas från att en skopande infallsvinkel omöjliggör markkontakt efter bollen och tyvärr endast innan bollen. Markkontakt innan bollen är aldrig positivt och skapar helt sonika en stark markrädsla vilket bland annat skapar en lyftreflex som min kollega skriver om i boken Golfarens Sjätte Sinne.

Studera bilderna ovan och försök placera in en torva i de båda fallen och se vad som händer och vart torvan måste hamna. Placera in olika underlag såsom sand, ruff eller t.om en rangematta och se vad som händer. Det kommer vara lärorikt.

Du vill äga marken, inte bli ägd av marken. Genom att undvika att slå skopande kan du slå ned i marken efter bollen och då kommer du att äga marken och få säkrare bollträff. 

Med träning händer det.

Vill du träna golf så klicka dig vidare på www.stalebringgolf.se

 

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela