Stålebring Golf Academy

Tänk på angle of attack - välj övre sidan av rangen eller boka en lektion.

Publicerad 2014-05-24 07:38:35 i Allmänt,

 
Äntligen har vi bytt ut våra rangemattor på rangen och det är mycket uppskattat av medlemmarna. Som instruktör och ägare av TrackMan kan jag berätta lite fysik kring dessa mattor. För att kunna göra det är bra att inviga er i begreppet angle of attack som är en av många vinklar som TrackMan mäter. Det är helt enkelt klubbans vinkel mot bollen i träffan. Det finns tre riktningar klubban kan ha i träffan om man bara fokuserar på angle of attack, neråt ( klubban är på väg ner och det visas som minusvärde i TrackMan, svingens lägsta punkt är den andra riktningen ( helt enkelt där klubban vänder och är påväg upp igen, den sista är då klubban är påväg upp och då benämns det som + i TrackMan.
 
Det största felet amatörer gör är att dom träffar bollen på uppåtvägen med järnklubbor och därmed "skopar" bollen precis som i bilden ovan. Snittet på USA-touren är att järnklubba nummer 6 träffar på bollen neråtvägen med en vinkel på -5 grader. Det är många amtöter som har precis tvärtom och duffar och toppar pga av det.
 
Dom nya mattorna är så oerhört förlåtande att dom "släpper" förbi en ordentlig skop på +5 grader utan att ge ge någon dålig bollträff. Bollen är så otroligt uppeggad på dom nya mattorna så alla skopningar blir bra och då kan ni tänka er hur varje person som skopar bättrar på sin skopning varje gång dom slår på dom nya mattorna. 
 
Precis som i ett blogginlägg för ett år sedan lyfte jag fram dom gamla mattorna och det för jag fortfarande, för dom som vill slå bollen på gräs också och inte bara på världens mest föråtande mattor. 
 
Det bästa är ju att boka en lekion och se till att just din angle of attack inte är på plus utan enbart minus. 
 
Med träning händer det. 

Adepter :)

Publicerad 2014-05-10 19:36:45 i Allmänt,

http://www9.golf.se/Competition/ResultList.aspx?clubid=a0b52b5e-d28b-4ad6-b55a-3d06c521e007&compid=e58d9fd5-9806-4586-a45a-eeb0b2e8effa&roundid=9d1379bd-3c2f-48a2-8888-f20d4a12ade2&sort=0&order=0&scrolltohead=1
 
 
Nu drar den riktiga golfsäsongen igång. Den som golfspelet handlar om. Tävlingsgolf. En av mina Adepter ligger 6:a i en hög juniorträvling och jag vet att det finns riktigt mycket mer potential i henne. 
 
Kika på länken ovan för att se Ebba Gustafsson score från idag på Skandia Tour Riks.
 
Stort lycka till imorgon Ebba och även ni som lirar på regional, Samuel och Alexander!

8 timmar??

Publicerad 2014-05-10 14:23:42 i Allmänt,

TrackMan_4.JPG.jpg

Sedan jag kom hem från turkiet har jag jag stått med TrackMan till sent på kvällarna och gett lektioner och känt mig rätt frusen och trött pga av det kalla vädret. Idag satt jag och arbetade i en timme framför datorn och kände mig helt slut. Fattar inte hur man kan klara av att sitta 8 timmar framför skärmen och ändå vara pigg och fräsch i huvudet. Står hellre i -5 åtta timmar och ger lektioner än en timme framför datorn. Tur jag är golftränare och att vädret snart blir varmt. 
 
Jag har aldrig tyckt det är roligare med golflektioner än nu tack vare TrackMan. Både lektioner och Custom Fitting blir riktigt riktigt roligt. Jag är enda butiken i sundsvall där ni kan testa klubbor utomhus i en TrackMan, komihåg det när ni bestämmer er för att göra en Custom Fitting kommande veckor.
 
Med träning händer det!

Stora utrustningstestet i Golf Digest

Publicerad 2014-05-02 21:38:11 i Allmänt,

Läs senaste nummret av Golf Digest där dom har deras största test av utrustning. Jag bläddrade igenom denna nu ( väldigt sent då tidningen kom för ett tag sedan) och blev riktigt nöjd över att deras åsikt om Callaway. Callaway toppade listorna på allt vilket är helt rätt. 
 
Från och med i år kan jag testa mina klubbor i  TrackMan och VETA vad som går längst, vad som ger mest bollhastighet, vad som funkar bäst för olika handicapgrupper osv. Callaways träklubbor går en mil, Apexjärnen är hur bra som helst och deras putters med vikt upptill är grym.
 
Det bästa av allt är att jag har spelat 5 rundor med denna utrustning och det är verkligen hur bra som helst. 
 
Hoppas vi syns imorgon på Grandopening.  - 20 % på allt i butiken samt denna kampanj från årets vassaste märke :)
 

Köp 7 järn (eller fler) av X2 Hot eller X2 Hot Pro och få en gratis:
X2 Hot Stand Bag (bild nedan och bifogat)
ELLER
en X2 Hot eller X2 Hot pro wedge (AW, LW eller SW)
 
 
Med Grandopening händer det!

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela