Stålebring Golf Academy

GRANDOPENING, banor öppna och Turkiet

Publicerad 2014-04-27 12:14:29 i Allmänt,

 
 
Nu har vi kommit hem från en fantastisk vecka med fantastisk mat, fantastiskt väder, fantastiskt hotel och fantastiskt sällskap!
 
Turkiet är riktigt bra och det är dit man ska åka för att träna golf på riktigt. Här hemma har det hänt en hel del och jag såg på Hudiksvalls hemsida att dom tänker öppna sin bana snart och det är väl värt att skriva om här i bloggen. Passa på att ta ett besök hos min kollega Filip Modig som öppnar banan om 3 dagar vad jag kan förstå. 
 
Nästa helg har jag ju Grandopening o shopen med 20 % på ALLA varor och det gäller även beställningsvaror som betalas just den helgen. Jag kommer vara noggran med just att 20% gäller endast den helgen och om man beställer den helgen. Det innebär att om du är intresserad av saker som inte finns i shopen som andra märken, elvagnar, kläder etc så går det att beställa till 20% off.
 
Gå även in på facebook och "gilla" Stålebring Golf Academy så ser du nyheter varje dag hela sommaren. Rätt flitigt uppdaterad facebook sida faktiskt :)
 
Maila mig för beställning på robin.stalebring@pgasweden.com
 
Med träning händer det!

Stats

Publicerad 2014-04-17 21:50:03 i Allmänt,

 
Till veckan spelar jag mina första rundor för året och i strävan att bli bättre på att spela golf kommer jag att föra stats på allt jag gör hela året. Det blir kul.
 
Med TrackMan blir man invigd i siffror och statistik och att leta mönster är rätt roligt. Speciellt roligt är det att faktiskt veta vad man är bra på och dålig på. Det är inte många som har riktig koll på det. Ett hemskt exempel är att folk som skyller på att dom missar många korta puttar på bara ett bar decimeter men i verkligheten va dom puttarna över en meter. 
 
Jag tror medvetenhet kring stats skrämmer bort mental instablititet också. Med fler "syften" så blir scoren på något sätt lite mer sekundär. Lättare att vara här och nu med små delmål.
 
Med träning händer det!
 

GRANDOPENING 3-4 maj

Publicerad 2014-04-13 16:06:36 i Allmänt,

 
Under Grandopening 3-4 maj (lördag-söndag) är det 100 % erbjudanden i shopen - på riktigt!
 
Förutom ett lotteri där man kan vinna en driver och andra saker så är det 15 % på hela sortimentet!
 
Det kommer att finnas festliga tilltugg och festligt dricka tillsammans med massor av erbjudanden. Den helgen är alla mina kunder och alla nya kunder väldigt välkommna ut till Öjestrand GC.
 
Passa på att handla årets utrustning till låga priser :)
 
Med Grandopening händer händer det.
 

Omvänd Custom Fitting

Publicerad 2014-04-08 09:32:00 i Allmänt,

 
 
Vanlig fel som jag ser är i många fall ett resultat av både dålig teknik och dålig utrustning. Naturligtvis har tekniken den absolut största påverkan och det är därför vi inom Golfstore har som affärside att Custom Fitting görs bäst med en PGA Professional med tillhörande hjälpmedel.
 
Jag har under senaste veckan gjort motsatsen till Custom Fitting med några av mina elever. En elev som har svårt att få ner spinnen på sina järnslag får inte ett hårdare och tyngre skaft med strongloftade huvuden. Istället får den eleven en damklubba och tvingas ändra sin teknik för att inte spinna bollen mer. Det är ett lysande exempel på omvänd Custom Fitting.
 
Ett annat exempel är personer som har svårt att få ner det dynamiska loftet på drivern i impact. En sådan elev som redan spelar med en driver med lågt loft får istället prova en såkallad High Launch - Driver och blir därmed tvingad att slå lägre. 
 
Att angripa problem på detta sätt har jag under senaste veckan fått upp ögonen för och med TrackMan så VET vi att det fungerar. 
 
Med träning händer det!

En siffra i taget !

Publicerad 2014-04-04 18:45:54 i Allmänt,

 
Har varit väldigt stringent vad gäller vilka siffror vi jobbar på. Det är helt omöjligt att vara så specifik utan en TrackMan. Mina senaste lektioner fokuserar bara på en siffra, oftast Attack vinkeln.
 
Många golfare svingar långsamt och slår ner på bollen och bokar lektion för att slå längre. Då finns det bara ett sätt att göra och det är att börja slå upp på bollen. Även om eleven lär sig att slå upp på bollen så stannar vi inte där. Att förstå att man behöver "vara ännu mer bakom bollen" om man ska slå 7 grader upp istället för 3 grader är en viktigt insikt. Börjar eleven behärskka känslan till skillnader i siffor på skärmen så är man hemma.
 
Riktigt skönt att kunna vara så specifik med hjälp av världens bästa hjälpmedel.
 
Med din lektionsbokning så händer det :)

Lärorikt!

Publicerad 2014-04-04 07:04:17 i Allmänt,

 
 
Om man förstår det så är det inte speciellt svåra saker egentligen, men så är det ju med allt. Min utbildning med TrackMan var riktigt bra och jag måste säga att det var inte så otroligt avancerat. Dom parametrar som påverkar Path ( Swindir, Attack, swingplane) är de jag jobbar mest med och dessa tillhör ju "bara" cirkelns geometri. 
 
VIssa andra saker är lite svårare att grepp. Saker som har med klubbhuvudets utformning, friktion och 4D. 
 
Igår hade jag lite lektioner och två av dom var med Drivern där vi jobbade med en siffra i taget. Det var något som jag verkligen fick upp ögonen för när jag själv fick en lektion i onsdags. En siffra i taget och att eleven ska blir bra på just den siffran innan man gå vidare är verkligen "nöten"!
 
Efter dom två lektionerna så vet jag att jag ger bättre lektioner med TrackMan än utan. TrackMan är ett fantastiskt sätt att  sätta ettiket på känslor.
 
Med träning händer det!

Vad är avancerat?

Publicerad 2014-04-01 22:41:56 i Allmänt,

 
 
 
Jag är väldigt spänd inför morgondagen då jag kommer att få en hel dags utbildning med TrackManpersonal. Det fungerar så att om man köper en ny TrackMan så leverarar den kunniga personalen på TrackMan produkten själv och erbjuder utbildning i denna. Det innebär att i mitt fall så kommer det komma en TrackMankille som jobbat ute på tourerna och utbildar mig en hel dag.
 
Det känns ju naturligtvis riktigt fräckt och väldigt framåt. Jag ringde han ikväll igen och sa till han att även om jag inte har hunnit arbetat 20 år med TrackMan eller förstått allting som kan hända så vill jag veta vad en ritkigt avancerad utbildning innehåller. Senast jag snackade med TrackMankillen så sa han att han brukar lägga nivån på utbildning på olika nivåeer och det är detta som är intressant.
 
Även om jag inte är något annat än en nybörjare så vill jag veta vad som är avancerat. Det är det som är hela grejen och det är just det jag sa till han om nyss när jag ringde. Lägg utbildning så avancerat som möjligt så jag inte förstår något, då får jag äntligen veta vad osm är just riktigt avancerat. Jag vill veta vad som är topp, framkant.
 
Jag avslutade med att be han att slakta mig riktigt rejält med kuggfrågor och mycket räkneexempel. Ska bli riktigt spännande att veta vad som är avancerat och hur jävla långt bort en annan är från det :)
 
Med TrackMan händer det.

Cirkelns geometri!

Publicerad 2014-04-01 08:08:30 i Allmänt,

 
Innan jag börjar skriver om hur mycket mer jag ser, förstår och förbättrar med hjälp av TrackMan så vill jag absolut inte påstå att jag på något sätt är grym på TrackMan. Man blir inte grym på TrackMan på så kort tid men däremot så får man väldigt många Aha-upplevelser såhär i början. Ge mig två år så ska jag vara grym på TrackMan :)
 
Det jag har börjat fått upp ögonen för är hur enkelt det är att förklara svingar samt bollflykter med hjälp av en cirkel och dess geometri. Jag förstår varför saker och ting är som dom är och allt blir logiskt. Just att saker och ting blir logiska är väldigt viktigt när man ska motivera för eleven varför vi måste ändra på saker och ting, eller för den delen inte ändra på saker och ting.
 
Jag har alltid med mig en rockring på mina lektoner vilket gör att jag kan översätta det vi ser i TrackMan till enkel verklighet. Även om ett slag blir väldigt bra och den bollbanan vi ser är fin så kan TrackMan visa svaga punkter som kan brista under press eller när timmingen är dålig. Det är guld värt.
 
Siffror som Swing Direction, Swing Path och Attack Angle är verklighen ett resultat av cirkelns geometri. 
 
En annan sak som känns aktuellt som jag inte alls skulle ta upp om inte jag fått frågor på det. Min TrackMan kostar nästan 200 000 och jag har inte fått den av Öjestrand GC vilket en del tror. Det är absolut inget fel med att tro det men så är det alltså inte. Jag har betalat den själv och det är svårt att få igen pengarna men differansen rubricerar jag som "studielån" :)
 
Med träning händer det!

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela