Stålebring Golf Academy

Inomhusträning med deadlines?

Publicerad 2013-11-16 14:21:00 i Allmänt,

 
Det borde vara rätt enkelt att bryta trenden som ofta förekommer vid inomhusträningar. Jag talar om den trend som gör att alla elever bara "dyker upp" vid varje tillfälle men inget mer. Att bara "dyka upp" på träningstillfällena är egentligen inte speciellt bra oavsett hur duktigt kursens fördelar marknadsförs av oss tränare.
 
Att ändra tekniken kräver inte mycket men definitivt mer än en gång i veckan. Dom elever som utvecklades mest ifjol under vintern var antingen dom som var i från start nästan nybörjare, samt dom som var rätt duktiga redan från start men la ner 2-3 träningstillfällen utöver den vanliga träningen ( dom som tränade mest).
 
Vinterns träning ska innehålla mer konkreta hemläxor och framförallt uppföljning. Uppföljning är trendbrytaren. I vinter ska varje elev få sin läxa nedskriven samt hur mycket den specifika läxan bör tränas tills nästa gemensamma träningstillfälle.
 
Med träning händer det.

Nybörjarna utan bollar

Publicerad 2013-11-10 10:54:22 i Allmänt,

 
Nybörjarkursen som gav fyra nybörjare chansen att börja spela golf utan boll gav bra resultat. Trots att det inte riktigt blev den avslutningen som var tanken så vet jag att om jag hade placerat dessa fyra deltagare i en vanlig nybörjarkurs så hade resultatet blivit mycket sämre.
 
Det här upplevde jag:
  • Deltagarna presterade bättre svingar rent tekniskt utan boll än med boll. Timmingen med boll var inte lika bra som deras svingteknik när vi väl börjare slå golfbollar.
  • Boll förstör alla nybörjare.
  • Deltagarna själva förstår inte hur man kan gå en "vanlig" nybörjarkurs då det är för kort tid att lära sig.
  • Deltagarna ville inte själva slå boll till en början ( första 3 månaderna ) eftersom dom förstod att det skulle bli komplicerat att lära sig rätt rörelse med boll.
  • Repetition av grunderna innan boll förs in i träning är nyckeln för all nybörjarträning. Att börja en timme utan boll på alla nybörjarkurser är framgångsrikt.

Den enskilt bästa feedbacken elever ger är just att en lektion var tydlig. När lektionen är tydlig så är det oftast så att eleven upplever att det är få och tydliga förändringar som tränaren ger. Att kunna "mycket" om teknik är inte så viktigt som jag har trott. Det handlar om att göra det så sjukt övertydligt för alla elever. Det är grejen.

 

Utan boll så händer det.

 

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela