Stålebring Golf Academy

Logobollsrea!

Publicerad 2014-10-30 20:15:30 i Allmänt,

 
 
 
För er som är intresserad av logobollar så kör jag nu 10 % på Golfstores redan pressade priser.
 
Kika igenom länken och sätt er logga på en cool boll!
 
http://www.golfstore.eu/c-781-logobollar.aspx

För små skor?

Publicerad 2014-10-30 08:59:53 i Allmänt,

 
 
 
För någon vecka sedan pratade jag och durra om kul det är för oss att få jobba med vår hobby. Som det säkert alltid blir så försvinner lite av hobbykänslan när man jobbar så mycket med sin hobby men det är fortfarande långt ifrån att sitta på ett kontor och längta till något annat. Det är för övrigt något jag sällan känt. 
 
Som med alla jobb finns det avigisidor och en ska som jag är otroligt trött på en sak som förstör mitt jobb. 8 av 10 juniorer startar klubban för mkt innåt/ laid of/ för mkt bladrotation och det är oftast pågrund av förlånga klubbor.
 
Förlånga klubbor och tunga stålskaft måste bort för alla små juniorer och jag är otroligt noggran att påpeka detta. Förlädrar tror att golfklubbor är som skor, att en sko som är för liten skapar skoskav och onda fötter. Man kan säga att det är tvärtom med golfklubbor. Att för långa klubbor skapar dåliga svingar medans för korta klubbor inte alls påverkar svingen lika negativt.
 
Med rätt längd på klubborna händer det.

Att jobba spår och strunta i blad är ingen quickfix - det är vår plikt!

Publicerad 2014-10-29 08:02:08 i Allmänt,

 
Att likna klubbans spår med bensin i en eld är rätt bra. Tänk er att ju mer spåret aviker från siktet/bladet ju mer bensin kastast in i elden och därmed blir branden värre. Då måste vi också likna branden med bollens skruv. Träffar jag den "vanliga" slicaren ,som jag anser mig själv vara så pass lutrad av att ändra ihop med TrackMan att jag inte sällan skapar en draw efter 40 min ,så är det ofta/alltid spåret det är fel på.
 
Visst går det att dra in grunder, grepp, uppställning i denna diskussion och det är allt annat än fel men det är inte det mest effektiva. Jobba med att stänga axlar ( nästan alltid öppna) och få eleven att se, känna, förstå, uppleva swingdirektion är A och O. Jag har gjort det 600 gånger minst i sommar och det jag har aldrig kännt så stor förbättring av en slicad bollflykt.
 
Just att fokusera kring swing dir är nyckeln och att ibland skita i greppet. Det vet ni som ändrat slicen i min TrackMan att en greppändring hade bara kännts konstig medans ett ändrat svingspår(svingdir känns mer fri och flytande.
 
Igår åkte jag hem från Sundsvall till Öjen och såg en hel del av den nya motorvägen och jag funderar på om Öjestrand kommer bli den klubb som det tar kortast tid att åka till från Sundsvall, någon som har koll på det?
 
Med träning händer det.

Exakt punkt eller "korridor"?

Publicerad 2014-10-28 08:52:05 i Allmänt,

 
 
En riktigt bra fråga som jag fick under en träning med SVKG:s juniorer var om klubban ska ligga på en specifik punkt eller bara i "närheten" . Frågan har kommit från att jag har skapat en punktlista kring starten av golfsvingen där det tylidgt står att klubban ska ligga i en viss postion. 
 
Jag använder mig av TrackMan, video och tydliga "kontrollpunkter" vid teknikträning och därför förstår att folk kan tro att jag söker en exakt postion i svingen. Så är der det dock inte. Det är utopi. Kolla på exemplet ovan. Där är det mer tänkt att den blåa linjen ska symbolisera en slags medel av två andra streck. En slags korridor där man vill vara i mitten ungefär. 
 
Med träning händer det.

Introvert...

Publicerad 2014-10-27 07:09:01 i Allmänt,

 
För att "spinna" vidare gårdagens tema kring vinterträning och teknik så är det en sak som är viktigt att belysa - man blir inte bättre av att spela mycket golf. Varför skulle en dålig rörelse ( sving) bli bättre genom att repetera den oftare?
 
Att bli bättre för 99% av alla amatörer handlar om att vara introvert och arbeta med tekniken. När man arbetar med tekniken är det hur bra som helst att vara inomhus. Folk som inte har så bra koll säger att det är lönlöst att stå inne i ett "tält" och slå mot ett nät för man ser ju inte om man gör rätt. Gör ni det på rangen då?
 
Enda sättet att bli bättre fortast är att vara introvert och slå lite eller inga bollar under ett par veckor och öva på att starta klubban rätt. Ni kan inte bygga en bra sving utan en bra start, likväl som eran villa inte är byggd på en sned grund. 
 
I Svensk Golf läser man ibland om hur viktigt det är med klubbval och att träna ute på banan med en PGA Professional och det är inget som kommer skada golfen men det är fel att belysa just dom sakerna. Det är istället bättre att belysa teknikträning för det är det som är det som är mest "fel" hos varje amatör. 
 
Vi har en hall som är öppen i stort sett hela tiden då det är telefonlås. I huset bredvid ligger det ett jättefint gym ( MOOVE) som är perfekt utrustat för basövningar samt golfövningar. Det behövs inte någon ansökan till golfgymnasium längre då vi har grymma förutsättningar som jag hoppas fler juniorer förstår och ta vara på.
 
Med rätt träning händer det. Boka lektioner nu under vintern och gör din sving stabil med enkla medel. Det är så galet enkel alltså.
 
 
 

Starten är min röda tråd

Publicerad 2014-10-26 17:47:56 i Allmänt,

 
VIll du som läser bloggen arbeta med din sving ( vilket är i princip det enda sättet att bli bättre på för er) så kan ni kolla av samma postion som Scott har på bilden ovan. Se till att uppfylla nedanstående kritierier för din svingstart:
 

·      Klubbskaftet är parallellt med marken

·      Klubbhuvudet ”täcker” händerna

·      Klubbhuvudets kantlinje pekar rakt upp

·      Vänster arm rör sig lite inåt

 

Jag har verkligen förstått vikten av att starta klubban rätt. Man kan säga att alla svingar som är dåliga har en dålig start och alla svingar som är bra har en bra start. Visst finns det undantag men dom är få. Grejen med detta blogginlägg är att det faktiskt går att förbättra svingen för er bara genom att fixa dessa punkter som står om starten. De fel ni kan göra är att ni kanske inte gör processen som jag tor är effektiviast men fixa punkterna bara. Stå framför spegeln hemma och fixa punkterna tills det känns naturligt.

Kör hårt.

Med träning händer det.

Grepprea!!

Publicerad 2014-10-21 22:07:58 i Allmänt,

 
 
 
 
 
 
 
 
25 % på ALLA grepp

Efter alla otroligt fina gratulationer på min 25-årsdag från Er igår så tänkte jag erbjuda just 25 % rabatt på något varuslag.

Det är sällan rabatt på grepp så därför kör vi 25 % rabatt på alla grepp och ingen merkostnad för jobbet eller kapning om det önskas.

Slå till på de populära C-thrugreppen eller kanske ett helt vanligt Golfpridegrepp - Du bestämmer! 

Slå mig en signal eller maila så kan hämtning/leverans av klubbor ske i Sundsvall istället för på golfbanan. Ta vara på en rabatt som inte ges annat när en PGA-tränare blir ett år äldre...

Mentalträning

Publicerad 2014-10-20 15:14:13 i Allmänt,

 
 
I helgen körde vi närspelstester med juniorer på sundsvalls GK och Öjestrand GK. Jag tror att en jättestor nyckel till att bli starkt mentalt är att träna på att fokusera. Det är för många juniorer som inte tränar när dom tränar. Är det teknikträning behöver allt fokus vara introvert och mycket koncenterat. Är det tävlingsträning ( vilket måste tränas mycket mer än i dagsläget) så måste fokuset vara på att prestera.
 
Juniorer som har "misslyckats" på tävling behöver inte se sig om mentalt svag utan snarare att dom inte övat tillräckligt på att tävla. Att bli duktigt på att tävla handlar om att träna på att tävla.
 
Med träning händer det.
 
 
 

Fynda X2HOT

Publicerad 2014-10-12 18:53:56 i Allmänt,

 
Jag har en X2HOT - driver kvar med massor med olika skaftalternativ Huvudet är ett demohuvud ( 9 grader) som inte har en repa på sig ( fabriksny) som är slagen med några gånger. Jag säljer den för 1350 :-
 
Först till kvarn.
 
robin.stalebring@pgasweden.com

Varför vi struntar i greppet....

Publicerad 2014-10-10 07:28:25 i Allmänt,

 
I sommras skrev jag ett inlägg om att jag struntade i greppet på elever i mycket större utsträckning än innan jag började arbeta i TrackMan och ibland är det en del som kommenterar inläggen och ifrågasätter varför. Det är också en stor del av en bloggs syfte vilket är viktigt att komma ihåg. 
 
I bilden ovan har har ni som tvekat på varför spåret är så mycket viktigare än greppet hos elever ett tydligt bevis på spårets relevans. Tror ni fortfarande inte på detta så är mitt bästa tips att köpa en egen TrackMan och börja jobbat i detta se hur svingspårets betydelse får större och större påverkan :)
 
Med svingspår händer det. Trevlig Helg!

Vinterträning i mindre grupper

Publicerad 2014-10-09 16:31:30 i Allmänt,

 
Vinterns träning i golfhallen i Svartvik  består till stor del av mina fördjupningskurser där elever får träna ren och skär effektivt teknikträning. I vinter har jag bestämt mig för att minska grupperna och endast ha 6 personer i varje grupp. Detta för att kunna nå bättre resultat med varje elev genom att ägna mer tid åt varje elev.
 
I valtider som vi nyss gått igenom har det varit stora debatter om skolan och där är det knappast 6 elever i varje grupp. Jag har själv arbetat i skolan och de enda grupperna det har varit 6 personer i är de grupper som har elever med särskilda behov. I vanliga klasser är det mellan 20 -30 elever varav 10 % av eleverna stör ordningen rätt mycket.
 
Galet oviktigt med golfsvingar ibland...
 
Med mindre grupper händer det.
 
Vill ni anmäla er till fördjupningskurserna så klicka på länken nedan:
http://www.stalebringgolf.se/text1_26.html
 

Betald TrackMan

Publicerad 2014-10-07 09:12:49 i Allmänt,

 
I våras ringde jag vår ordförande i klubben som jag brukar göra när jag vill ha feedback på en ny ide. Han är en erfaren företagare som är nyttig för mig att ha som rådgivare. Jag sa till han att jag skulle köpa en radar som kostade närmare 200 k.
 
Det första han sa var att han tyckte det var sponant lite tveksamt då jag redan har så mycket lektioner vilket inte skulle generera någon ytterligare intäkt som talar för kostnaden. Jag begärde inte att han skulle förstå alla fördelar med TrackMan utan istället bad jag honom att tala om för mig hur vi skulle kunna motivera köpet och lägga upp en budget som skulle räkna på hur långt tid det skulle ta innan allt var betalt. Alltså hur lång tid det skulle ta och hur mycket jag skulle behöva drar in för att betala av min trackman. Vi sa 3 år med med en ökning varje år som var hyggligt stor.
 
I slutet på juli hade jag ökat intäkten med vad TrackMan kostade. Snacka om att det verkligen är det hetaste hjälpmedlet på marknaden. Tack Danmark för denna otroliga produkt.

En nyfiken attityd

Publicerad 2014-10-06 20:56:15 i Allmänt,

 
Två miljöer som jag rör mig mycket i är på gymmet samt på golfbanan. Båda miljöerna handlar om träning och utveckling står i fokus. Vad som är grymt coolt och riktigt beundransvärt är folk som är öppen till allt. Även personer som har en utpräglad erfarenhet men som fortfarande är galet öppen. Det kan vara det coolaste.
 
Det motsatta är galet töntigt. Att inte vara öppen til saker. Träffade en kille på gymmet som har riklig utbildning inom anatomi och hade nyss läst en vetenskaplig studie där nerkylning av pulsådern mellan seten skulle påskynda återhämtningen och ge en ordentlig styrkeöknng. Det innebär praktiskt att man har med sig en stor ishink in på gymmet.
 
Jag tror att det är vore nyttigt att träna golfslag med sånt som skärmmer en brevid. Om man är ormrädd så kanske en par tuffa närspelstest med en orm bredvid skulle vara en lämplig simulering av ett nervöst tillstånd.
 
Jag tycker Andreas på Dormy är en person som är öppen och tar in nya intryck. Jag tycker Durra på Sundsvalls GK är öppen för nya saker och därmed ständigt utvecklas. 
 
Det vore riktigt coolt att jobba i en studio vid en range med riktiga bollar tillsammans med Andreas. Jag saknar arbetskollegor.
 
Imorrn tar jag med mig is på gymmet. Med is händer det!
 

2015 är Öjestrands år

Publicerad 2014-10-05 20:34:48 i Allmänt,

 
I golfsverige råder det tuffa tider för många golfklubbor och förändringar i administration sker. Det generösa servicen med en klubbchef och en tränare slås ihop för att dra ner på kostnaderna, shoparna lägger ned eller erbjuder endast ett begränsat sortiment. Under dom senaste åren har Öjestrand ökat medlemsantalet så att klubben nu har rekord. Bara det är fantastiskt med tanke på hur svårt det har varit att ta sig ut med bil till klubben under vissa tider. 
 
Banan har varit i ett fantastiskt skick och vi har en grym service i receptionen och en välsorterad shop. Juniorverksamheten är framåtgående och vi har distriktets elitjuniorer i klubben.
 
Det kanske låter lite kaxigt men 2015 blir Öjestrands år. Det kommer bli magiskt med den nya motorvägen som gör att det tar kortast tid att åka till Öjestrand GC från stan av golfklubbarna i stan. Öjestrand har ett fantastiskt rykte om sin fina bana och jag tycker att vi ska en vision om att det vi ska ha kö. Alltså en medlemskö.
 
Jag är galet peppad inför säsongen och jag tycker att vi ska ragga alla nybörjare, nya medlemmar till en fantastisk klubb. Alla är varmt välkommna och passa på innan det blir kö.
 
Med Öjestrand GC händer det!
 
 
 

Egenträning

Publicerad 2014-10-01 13:43:03 i Allmänt,

 
Hösten är kommen och snart flyttar flertalet av distriktets juniorer in i vår golfhall som ligger i svartvik. From nästa vecka kommer jag även att träna juniorer på Sundsvalls GK så ni som tränat för Durra i sommar har en full höst och vinter framför er med golfträning.
 
Många amatörer som inte alls är insatta i golf säger saker som " det är inte lönt att slå in i ett nät", "man ser ändå inte hur bollen går" eller " det är så tråkigt att slå i hallen".  Det går fint att säga så och det är inget fel med det men då kan men inte komma in i shopen och klaga på treputtar stup i kvarten heller ;)
 
I vinter är det dags för mig som tränare att tillsammans med TrackMan ge varje elev en verktygslåda full av verktyg som kan användas av alla satsande juniorer. Min del av en framgångsrik vinter är inte så stor då egenträning är den absolut största delen. Det ska bli riktigt spännande att se hur många juniorer som tar sin golf på allvar och förstår att med träning händer det.
 
 

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela