Stålebring Golf Academy

Omvänt

Publicerad 2012-11-28 17:31:00 i Allmänt,

Efter förra inlägget skriver jag gärna vidare och vill hemskt gärna poängtera att det finns två sidor av myntet. Givetvis är det inte optimalt att vissa alltid ska ha rabatt och det är något som jag gärna uppmärksammar. Lik väl som alla andra aktiva handlingar som jag och andra gör så man stå för det man gör.
 
Går jag in i en butik och ber om rabatt så är det min aktiva handling som jag inte alls bör skämmas över. Det som jag också vill tillägga är ju att jag själv ofta är kund och det jag kan påverka är hur jag är mot den person som jag handlar av.
 
Att tigga rabatt är inget som är aktuellt för mig och speciellt inte om jag känner personen i fråga (!). Just därför att är jag en riktig vän så vill jag att det ska gå bra, då tigger man absolut inte rabatt. Vissa konkreta handlingar säger så otroligt mycket om en människa. När någon säger att jag vill inte betala något annat är fullt pris då besitter den personen en oerhörd empatisk förmåga och förmodligen en extrem social kompetens.
 
Med insikt händer det.

EQ

Publicerad 2012-11-25 22:16:35 i Allmänt,

 
Tanken var att jag skulle ladda upp bloggens första video med mig och Christer Stahlen och 10 tuffa intervaller men fel format på videon satte stopp för det. Så idag blir det lite tankegångar som ni får tolka precis hur ni vill.
 
 
Säg att en av mina närmaste vänner startar en butik. Han jobbar hårt och lägger ner mycket tid första året eftersom det krävs mycket för att allt ska gå ihop. Han har dessutom satsat mycket pengar i ett varulager som innebär en stor risk.
 
Nu är det så här att jag och min kompis har umgåtts mycket genom åren och hittat på en massa olika saker tillsammans. Vi har bowlat, spelat golf, tränat på gym, pratat om allvarliga saker och stöttat varandra genom tuffa perioder. Vi har också gått på restaurang och fikat ihop och vi har alltid betalat var för sig om det inte varit något speciellt tillfälle som en födelsedag exempelivs. Jag har med andra ord aldrig någonsin krävt att min kompis ska betala min mat när vi gått ut och ätit en helt vanligt dag. Det känns befängt om jag skulle ha begärt det.
 
Men nu är det så att jag har "nött" ut mina löpardojjor och behöver ett par nya, Min kompis butik är en butik som säljer precis den löpardojjan som jag vill ha. Självklart ska jag jag ha rabatt när jag känner honom så pass bra. Jag har ingen tanke alls på att han lever på sin butik eller att jag själv inte kan ge tillbaka til honom. Jag ska bara ha rabatt - jag känner ju honom!
 
Att min kompis lever på butiken lika väl som jag lever på mitt 9-5 -arbete fattar jag inte. Jag fattar inte heller inte jag måste bjuda igen om jag får något.
 
Jag skulle kunna gå till min kompis och betala fullt pris och dessutom tacka nej till rabatten som jag blir erbjuden eftersom 300 pix inte är så mycket i långa loppet. Jag skulle kunna uppskatta min kompis butik och skryta om den för alla.
 
Tänk hur otroligt mycket rabatt jag ville ge en av våra mest kända medlemmar när hon hade köpt klubbor för 13 000 och säger till mig när jag erbjuder henne en handske och lite bollar:
- Nej tack Robin, du ska också leva. Jag är jättenöjd med det jag har köpt. Går det bra för dig i övrigt?
 
När hon sa det fick jag energi. Jag ville ge henne hur mycket rabatt som helst. På riktigt. Hon kunde fan ha fått spakarna. Konkreta handlingar säger mycket om personer.
 
Med blomrabatter händer det inte.
 
 

Då blev jag riktigt orolig faktiskt

Publicerad 2012-11-22 20:40:51 i Allmänt,

 
En gång i sommras blev jag riktigt orolig. 11 seniorer var påväg till golfklubben för att gemensamt gå en nybörjarkurs där allas förväntningarna var höga. Jag har aldrig haft så många som 11 personer under samma nybörjarkurs. Jag brukar alltid ha 8 stycken som gräns, eventuellt 9. Nu löste det sig efter ett gästspel av en kollega till mig vilket var turligt.
 
Jag arbetar då och då i skolans värld. Som jag ofta gör på vinterhalvåret. Där har en lärare oftast 15-17 barn. Inte sällan finns det flertalet diagnoser i en helt vanligt svensk skolklass såsom dyslexi och koncentrationssvårigheter. Det krav som ställs i skolan är lite tyngre än att slå en golfboll hyfsat rak. Enligt min mening.
 
Om jag skulle bjuda in 17 stycken elever för att lära sig spela golf under en dag skulle jag inte bli långvarig om jag som ensam instruktör skulle ansvara för alla. Det skulle säkert vara elever som vänder på klacken och lämnar på plats.
 
Men i skolans värld funkar det. Där ska man bara lära sig matte, svenska, slöjd, vara en god kompis, förstå hur samhället fungerar och inte minst uteckla en god självbild.
 
Vilken tur att alla lärare klarar av allt som vi inte golfsinstruktörer klarar av. Det är ju trots allt väldigt svårt att slå en golfboll. Att lära sig läsa  som tioåring med dyslexi bland 16 andra barn är ju busenkelt i jämförelse. Tänk om lärarna hade lika svårt som oss golfinstruktörer att hantera en stor grupp elever. Då hade skolan inte gett mycket.
 
Tänk om alla lärare kunde bli golfinstruktörer. Dom skulle dubbla antalet deltagare på alla kurser och dubbla omsättningen. Vilka pengar det skulle bli och vilka nöjda kunder!
 
Jag kanske skulle gå lärarutbildningen tills nästa golfsäsong och lära mig att hantera dubbla antalet elever.
 
Med mindre elever händer det.

Alla golfspelare vill väl vara inomhus?!

Publicerad 2012-11-21 19:55:09 i Allmänt,

 
Att få träna golf inomhus är helt fantastiskt. Det tycker jag på riktigt. Jag har alltid gillat att fokusera på tekniken i golfsvingen och grotta ner mig där. Det är faktiskt enklare att nå lyckade förändringar i svingen inomhus. Det av en mycket simpel anledning:
Elevens fokus på bollbanan försvinner och gör att eleven "vågar" missar. När man gör en förändring, oavsett om man är världsetta eller nybörjare, så blir bollbanan sämre till en början. Den som förstår det är en vinnare.
 
Jag kan knappt bärga mig till inomhusträningen. Jag ska göra mitt bästa för att skapa gryma svingar. Mitt jobb är ju trots allt erat golfspel.
 
Med träning händer det. Välkommen att anmäla er till kursena i vinter. All info finner ni här : http://www.stalebringgolf.se/text1_26.html

Äntligen kan jag slå drive!

Publicerad 2012-11-20 14:46:40 i Allmänt,

 
Idag var jag ute på vår eminenta bana och besiktade allt nytt som har hänt. På hål 14 så är det en riktigt positiv förändring som skett. Jag kommer definitivt slå drive där varje gång jag spelar. Det lovar jag!
 
Med upprensning händer det.

Utdrag ur min hemläxa

Publicerad 2012-11-19 19:08:21 i Allmänt,

Ett test är något som  ska utröna i ett tydligt resultat. Det resultatet är något som ger spelaren en måttstock på hur bra han eller hon är. Det är därför bra att använda "kända" test där det finns resultat. Att göra 8 bollsövningen är bra för det finns dokumenterade resultat för spelarna att jämföra sig med. Det skapar medvetenhet över sin egen kapacitet.

Det är alltså inte så bra, enligt min mening, att använda test som är hemmagjorda då resultatet kanske ger spelaren en snedvriden bild av sin kapacitet.

Skvadern 10 år

Publicerad 2012-11-18 09:58:36 i Allmänt,

 
Igår var det galamiddag och firande av Skvaderns 10 års jubileum. Det var otroligt trevlig att komma tillbaka till Sundsvalls i särklass bästa och mest seriösa gymnasieskola. Sundsvalls bästa golfare Erik Grahn bjöd på  ett otroligt skillat uppträdande som imponerade stort på mig.
 
Det är inte så lätt att förknippa golfspelaren Erik med musik men det han bjöd på var riktigt proffsigt.
 
För er som läser bloggen och funderar på att välja skola - välj Skvadern. Ni blir inte besvikna.
 
Med motiverade elever händer det.

Vad är dyrt och vad är billigt?

Publicerad 2012-11-14 20:29:51 i Allmänt,

 
Det är förmodligen billigare att spela Bro Hof än den vanliga snittbanan i Sverige. Betänker man Greenfee i förhållande till vilka kostnader banorna har så är det självklart.
 
Med bra banor händer det.

Svårt att hitta ämne idag..

Publicerad 2012-11-13 14:29:05 i Allmänt,

 
Idag hade jag svårt att hitta ett ämne att skriva om..alltid kul att skriva om tävlingar ioförsig. KM är en viktig tävling - kommer ni ihåg vem som vann den iår?
 
Med vinst händer det.

Naivt?

Publicerad 2012-11-11 14:00:00 i Allmänt,

 
Säg att jag skulle vara tyngdlyftningstränare och mitt enda uppdrag var att träna en person som ville bli bäst i världen. Det första jag skulle göra är att titta längst upp på rankingen och syna tekniken på den person som är bäst. Om världsettan lyfter mest så borde det vara den absolut bästa tekniken i världen. Jag skulle knappast leta upp en person som ligger på plats 250 på världsrankingen och lära ut den personens teknik till alla.
 
Vet ni vad?
 
Det är ju så det fungerar i golfvärlden. Där har varje tränare/föreläsare en sving som dem gillar och anser är rätt. Hur många visar Woods sving? Hur många visar Annikas sving?
 
Hur många visar Nicklaus sving?
 
Med träning händer det.
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre.
 
 

Kunskap eller skryt?

Publicerad 2012-11-10 13:51:15 i Allmänt,

Inte sällan talar våra föreläsare om den dagliga verksamheten på golfklubben där allt från positionering av varor till hur en golfstyrelse ska vara sammansatt. En vanlig sak är att vi blir ofta ombedda att ständigt tänka på hur vi blir uppfattade av våra kunder. Det kanske inte är så "smart" att ställa upp en porsche på parkeringen, jantelagen skulle slakta bilen till smådelar. Ingen skulle vilja ta en lektion med dig och du skulle inte få sälja en klubba till ordpris någonsin.
 
Det är inte helt taget ifrån luften och det finns viss essäns i detta men man kan också välja att se det på ett annat sätt. Där jag är nu, på Bosön finns det många elitidrottare. Dessa är helt beroende av kompetenta personer som lyfter deras satsning. Om en tränare skulle dyka upp i en "dyr" bil tror jag att många elitidrottare skulle se detta som en trygghet och inget annat än positivt. Är man bra på något så tjänar man pengar.
 
Vår föreläsare avslutade sitt resonemang med en fråga:
 
Vem skulle du helst ta en lektion av , en pro med en ganmal rostig skoda eller en pro med en ny ferrari?
 
Älskar du spelet så älskar du att bli bättre. Med träning händer det.
 
 
 

Exakt som jag redan har skrivit i ett tidigare blogginlägg

Publicerad 2012-11-07 19:21:15 i Allmänt,

Igår satt jag och Filip och arbetade med vårt specialarbete när Per-Arne Brostedt kom in rummet. Efter vi hade avhandlat frågor kring specialarbetat snackade vi om Träning. Fysträning.
 
Precis som jag redan har skrivit i ett tidigare inlägg så körde PA, enlig han själv, bara bänkpress, knäböj, marklyft, pressar etc med få reps och gärna maxstyrka. Syftet är att öka svinghastigheten och därmed slaglängd.
 
PA menade att det finns inget annat sätt och dem som bara håller på med exempelvis TPI är bara lata. Jag gillar givetvis det han säger men vill också säga att jag tycker TPI verkar jättebra. Vill du bli starkare så gäller det att träna hårt. Varför kör ALLA andra idrotter ovanstående övningar och varför skulle golfare inte göra det?
 
Jo, därför att folk är lata och orkar inte ta sig till gymmet och dem tror istället att ett nytt skaft på drivern ska ge dem 10 meter till. Rikard Nilsson, fystränare för SOK och gammal europamästare i tyndlyftning tränar för övrigt PA.
 
Hur ska du bli starkare i ryggen om du står på ett ben och kör rodd? Du kommer knappast upp i samma maxstyrka som om du stod på två ben.
 
Lycka till PA. PA kommer lyckas, för att han vågar faktiskt träna på riktigt.
 
Med riktig träning händer det.

Så ska jag använda kameran

Publicerad 2012-11-05 15:44:08 i Allmänt,

ÄNTLIGEN BOSÖN!
 
Det är härligt att få andas idrottsluft igen. Det är riktigt roligt här nere och passar min livstill väldigt bra. Just nu sitter jag på en föreläsning och har fått ett självklart tips. Lika självklart som enkelt. Spela in dina lektioner och ge din elev minneskortet. Det talas väldigt mycket om hur viktigt det är med vektorer och studios men effekten av att ge eleven ett minneskort kan vara riktigt värdefullt.
 
Med minneskort händer det.
 
 
 
 

Sover du ute ikväll?

Publicerad 2012-11-03 13:29:03 i Allmänt,

 
Jag har hört att See Ri Pak blev typ lämnad av sin pappa på en kyrkogård över natten för att sova där när hon var ett barn. Hon skulle bli mental stark.
 
Ni får gärna dubbelkolla detta åt mig.
 
Med allhelgona händer det.

Det kommer slå hårt mot golfen

Publicerad 2012-11-02 08:11:22 i Allmänt,

Om ingen människa under 25 år har möjlighet att ta körkort så kan det slå riktigt hårt på golfen. Naturligtvis kommer arbetslösheten öka drastiskt om det nya förslaget genomförs och då undrar man hur många som kommer ha råd att börja spela golf.

Det kan vara det absolut farligaste förslaget för golfsverige som genomförts. Sen kommer säkert ungdomsarbetslösheten fördubblas också.

Med kloka förslag händer det.

Du förstörde mitt spel!!

Publicerad 2012-11-01 07:11:14 i Allmänt,

 
Låt mig spinna vidare på gårdagens inlägg med att ta upp alla dessa kommentarer om att " den tränaren förstörde mitt spel" eller att " efter lektionen kunde jag inte alls spela". Dessa kommentarer är vanliga att vi tränare hör men också alla spelare i distriktet har hört i åratal.
 
Det skapar inte en rolig miljö för mig att arbeta i när detta råder. Jag påstår inte att jag har fått höra det speciellt mycket och det är av ett skäl: Nämligen att innan varje privatlektion jag har haft iår så ställer jag alltid frågan - Hur många tillfällen i veckan kan du träna efter vår lektion?
 
Där får eleven själv sätta ribban. Kan eleven träna mycket då lovar jag att du sänker ditt hcp men kan eleven inte träna något så är det förbjudet för mig att ändra stora saker i svingen.
 
För sanning är den att de tekniska aspekter som jag ställs inför bland mina elever är väldigt basala. Det går inte att "säga" fel tips eller att arbeta med fel saker. Däremot så är det ofantligt svårt att kommunicera rätt och hitta rätt "pace"
 
Jag tycker att just ställa frågan kring hur mycket eleven kan träna är kanske det viktigaste i mitt yrke.
 
OCH OCH OCH OCH OCH....
 
Med träning HÄNDER det!!
 
 

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela