Stålebring Golf Academy

En ekvation som inte går att lösa.

Publicerad 2016-12-12 19:04:22 i Allmänt,

 
 
För ett tag sedan skrev jag om Olles sving och här kommer en intressant mätning av hans sving som stärker min analys av svingproblemet men sågar instruktionen som jag gav. Olles problem var att underkroppen var för snabb med drivern och skapade osynk vilket ledde till en push eller en snaphook då han försökte rädda upp allt.
 
Som jag skrev i inlägget så var min instruktion till olle att försöka behålla trycket i nedsvingen på på högerfotsinsida eftersom det är det som är den stora skillnaden på videon vilket ni kan tydligt se nedan. Problemet som jag inte förstod då var att jag gav Olle en uppgift som inte alls gick att lösa.
 
Varför det inte gick att lösa  syns tydligt på olles analys i sensorplattan ovan från ett driverslag. Han laddar inte sin högra fot i baksvingen vilket innebär att han inte alls för över trycket på högerfot alls när han svingar bakåt. Han börjar sin sving med 50/50 i fördelning höger/vänster och han når samma fördelning på toppen av baksvingen ( därav det korta strecket). 
 
Vad det innebär är att jag har bett Olle att behålla ett tryck i nedsvingen som inte finns vilket är en ekvation som inte går att lösa. En lämplig viktfördelning på toppen av baksvingen är 20/80 på högerfot och skulle Olle nå det så skulle han ha möjlighet att hålla kvar trycket. Så den nya instruktionen blev att jobba på att få över trycket på högerfot baksvingen och det är något som jag nog aldrig skulle fattat utan sensorplattan. 
 
Med träning händer det!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Matz Evensson

Publicerad 2016-12-12 20:44:08

kloka tränare bryr sig mer om sina elever, än att själv "ha rätt". Bra jobbat Robin! Du är ett föredöme på alla sätt:-)

Svar: Tack Matz! Hoppas du har det bra i fjällen!
Stålebring Golf Academy

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela