Stålebring Golf Academy

Teknikparadoxen!

Publicerad 2016-01-29 20:00:56 i Allmänt,

För tio år sedan var det inte många tränare som hade tillgång till att se så exakta bollflykter inomhus som vi har nu och det är en fantastisk utveckling på så kort tid. Det är alltså avsevärt bättre förutsättningar att träna golf i Norrland nu kontra för tio år sedan på grund av TrackMan.

Det paradoxala med den tekniska ökningen bland hjälpmedel är att det inte alls behöver betyda att det blir mer teknikinriktad träning utan istället skapar det förutsättningar för det omvända, dvs spellik träning med formning av bollflykter.

Med hjälp av TrackMan kan man få se sin egen bollflykt inomhus och det solklara för många spelare är att utesluta alla siffror i TrackMan (endast bollflykt) och bara forma slag vilket flyttar fokus från teknikdetaljer till en väldigt sund träning av kontroll av blad och spår.

Så med mer tekniska hjälpmedel främjar man en träning som går ut på att inte tänka på tekniska detaljer med svag förankring till bollflykter och istället inriktar sig på kreativitet, timing, spår/blad-kontroll, slagrepertoar. En riktig teknikparadox! 

Med träning händer det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela