Stålebring Golf Academy

Första kort, andra lång och tredje lagom!

Publicerad 2016-03-02 20:31:24 i Allmänt,

Att TrackMans Combinetest är omåttligt populärt bland professionella spelare råder det ingen tvekan om. Combine är ett test som är trendigt och används därför väldigt flitigt. Jag har nog aldrig gjort så mycket test som i vår och det är bra av flera anledningar. Dels så blir ett i vanliga fall intetsägande golfnät mycket mer meningsfullt och dels så blir träningen mycket roligare.

Det finns dock en viss trend som gärna visar sig när man utför ett Combinetest vilket inte riktigt harmoniserar med spelet på banan. Det är en trend som föds på grund av att man slår tre slag i rad på varje avstånd. Det tenderar alltid till att bli ett för långt slag på första försöket, ett för kort slag på andra försöket och ett lagom slag på tredje försöket. När jag så ofta ser det hända så kan man ställa sig frågande kring hur vettigt det är att det mest uppsatta testet bland toppradars innehåller tre slag på rad. Naturligtvis hade det varit mycket bättre med ett Combine-test som innehöll endast ett slag på varje nivå.

Träna som du tävlar!

Med träning händer det!

 
 

Kommentarer

Postat av: Grahn

Publicerad 2016-03-03 22:44:45

Nåt man ska testa kanske?

Svar: Vad fick du ? :)
Stålebring Golf Academy

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela