Stålebring Golf Academy

Analys från ett combinetest

Publicerad 2016-11-26 07:38:10 i Allmänt,

 
Ovan är Olles första combinetest för inomhussäsongen 2016/17 och här är en enkel analys av det testet. Järnklubbor från distansen 75 m och upp till 165 m var mycket bra, en score på mellan 80 och 91. Det som var sämre score var på korta wedgar samt drives. Eftersom vi anser att de korta wedgarna mest beror på om man hittat längdkänslan så räcker det med att han helt enkelt tränar på att "hitta avståndet" ett par gånger i TrackMan.
 
Vad gäller drivern kan vi se ett tydligt mönster då nästan alla bollar landar höger med en rätt rak push. Då är det det vi har att förhålla oss till när vi analyserar vad det är i tekniken som gör att bollen flyger höger. Eftersom hans järnklubbor inte alls missar höger så känns det nära till hands att jämföra en driversving med en järnsving och på så sätt dra nytta av vad han gör bra med järnen.
 
Järnsving ( nedsving + impact)
 
Driversving ( nedsving+impact)
 
 
 
Den stora skillnanden mellan järnklubbor och driversving är det utrymme som skapas i träffen. Med driver är underkroppen väldigt aktiv vilket gör att det blir mindre plats för klubban att försätta sig en position likt uppställning ( där axlar,höfter samt klubba var square). Eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme känns det som om klubban tvingas ut till höger och om inte handlederna "räddar upp" och stänger klubban så blir det lätt en push. Med järnklubborna är det ett annat utrymme vid träffen vilket gör att klubban slipper tvingas ut från kroppen. Det gör att klubban, axlarna och bladet kan transporteras ned till en position likt uppställningen där allt var square.
 
Övningar för detta är att slå mycket drives där känslan kan vara att hålla tillbaka högerhäl lite längre i träffen men det kan också vara att slå pull/fade med driver. En duktig kollega till mig hade velat att Olle tränade med en handuk under vänsterarm för att skapa utrymme. 
 
Jag tycker det bästa med analysen är att vi utgår från en bollflykt från ett test och inte endast en video. Videon hjälper oss att förstå bollflykten men det är inte grunden för analysen eftersom det är vad som faktiskt händer dvs bollflykten.
 
Om två veckor börjar vi våra inomhuskurser och på måndag/tisdag får jag utbildning i mitt nya svinghälpmedel Swing Catalyst. 
 
Med träning händer det!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela