Stålebring Golf Academy

Orsak och verkan.

Publicerad 2016-11-13 19:47:59 i Allmänt,

 
Det viktigaste jag lärde mig på tränarutbildning var definitivt det svåraste också, att varje ändring jag gör hos en elev ska vara tydligt förankrad i en bollflykt. Med andra ord så ska vi tränare vara så kirurgisk som möjligt när vi ändrar i en golfsving och sträva efter att hitta den magiska kvoten där förändringen är så liten som möjligt och resultatet är så bra som möjligt. 

Jag är helt övertygad om att detta ska vara min ledstjärna under säsongen 2017 i min instuktion. Att helt enkelt vara bättre på att förstå orsak och verkan och inte ta den enkla vägen genom att strunta i faktorer som bollflykt, vanligaste missen, statistik och ändra för att det kanske blir en ”estetiskt” bättre svingvideo.

Det finns massor av exempel i vardagen på detta. Jag rättar min bilkörning efter en smart funktion på min volvo där jag ser bränsleförbrukningen beroende på hur jag växlar, gasar etc. Jag kan se hur olika tekniker på roddmaskinen och stakmaskinen påverkar mina träningstider genom att rätta mig efter wattmätaren. Där får jag alltid ett facit på hur mina ideer kring stakning ska utföras. 

Orsak och verkan helt enkelt. TrackMan har hjälpt mig att samla information för att lättare kunna förtså vad som händer. Mitt nya hjälpmedel, en Swing Catalyst, kommer också att hjälpa mig att förstå vad som händer, inte vad jag tror händer. Efter mitt möte med ”Hempa” i höstas så är det ännu mer självklart att ändringar i golfsvingen ska baseras på statistik och inte på hur golfsvingen ser ut. Till säsongen 2017 ska vi arbeta med ett statistikprogram som heter ShotsToHole.

Kika gärna in det programmet och titta gärna även på mitt nya hjälpmedel Swing Catalyst via länkarna nedan:

https://shotstohole.com

https://www.swingcatalyst.com ( kommer användas på vinterträningen :) )

 

Med träning händer det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela