Stålebring Golf Academy

"Förvandla den förrädiska rangemattan till din bästa vän!"

Publicerad 2016-10-19 11:03:41 i Allmänt,

Förvandla den förrädiska rangemattan till din bästa vän!

Att slå från förlåtande rangemattor är oftast en stor anledning till varför träffarna med järnklubborna känns bättre på rangen än ute på banan. Bra järnslag kräver att man slår ned på bollen och inte träffar marken först men på rangemattan glider tyvärr klubban igenom marken innan och träffar bollen bra ändå.

Med en rulle tejp och några små enkla tips kan du enkelt förvandla din rangmatta till ett fantastiskt hjälpmedel som ger dig bättre bollträffar ute på banan och lär dig slå ner på bollen.

Börja slå ned på bollen!

Placera en tejpbit 2 cm vänster om bollen om du är högerspelare och träna på att slå bort både bollen och tejpbiten.

För att lyckas med detta behöver du slå ned på bollen, på så sätt träffar du bollen bra oavsett om du ligger i ruff eller på fairway, undviker toppar och duffar och träffar fler greener. 

Använd två tejpbitar för att bli ännu säkrare

Utmana dig ännu mer och använd 2 tejpbitar. Behåll den första tejpbiten och lägg till en tejpbit som du placerar 5 cm höger om bollen om du spelar åt höger. Nu ska du slå bort bollen, den vänstra tejpbiten och samtidigt behålla den högra tejpen orörd. Då undviker du garanterat marken innan bollen.
 
Ta med känslan ut på banan!
Ute på banan så fortsätter du att träffa bollen först och sen marken. Tänk på att du har skapat bra förutsättningar för att slå bra järnslag med tejpövningarna och var inte rädd för att träffa marken efter träffen, det är det som kommer gör dig säker med järnklubborna!
 
Fler instruktionsartiklar kommer under vintern! // Robin

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela