Stålebring Golf Academy

15 positiva saker och 3 förbättringar

Publicerad 2016-09-28 13:41:55 i Allmänt,

 
I juni började våra juniorer på klubben att skriva ned 15 positiva saker från sin tävlingsrunda och 3 saker som kan bli bättre efter varje tävlingsrunda. Tanken med fördelningen var att bryta den negativa trenden som lätt kan skapas efter dåliga rundor genom att faktiskt belysa så mycket som 15 positiva saker. 

Ibland säger juniorerna att det är så svårt att hitta 15 positiva saker vilket jag inte håller med om alls.  Jag tycker att man borde ha så pass bra koll på sina egna styrkor och svagheter att man kan med lätthet förstå vad som påverkar sin egen score till det bättre. Hittar man inte 15 saker som bidrar till sin egen utveckling är man på tok för oengagerad i sin egen golf.

Jag sa lite hastigt till juniorerna att jag skulle lätt kunna ”lista” 15 saker på 9 hål endast och det tror jag fortfarande inte är något problem. Här kommer min lista från senaste tävlingsrundan:

 

Hål 1

1.    Jag bestämde mig för att inte ta mer än 10 sekunder på mig från att jag ställt upp mig över bollen och till själva slaget. Det lyckades jag med.

2.    Jag försöker att undvika att pegga mina slag utom driver som jag peggar lågt. Det känns riktigt ovant men jag vet att om jag slår mer ned på bollen (effekten av att slå utan pegg) så blir min bladkontroll bättre. Jag peggade inte min spoon på första tee.

3.    Jag slog spoon istället för driver på utslaget för att kunna slå mer ner på bollen samt att tvinga mig själv att verkligen svinga hårt istället för att svinga mjukt som oftast händer när jag spelar dålig golf.

4.    Jag slog en svagare klubba än vanligt på andraslaget för att tvinga mig att slå till bollen hårt. Precis som föregående punkt. Detta gav mig ett bra tempo redan från start.

5.    Jag började redan på hål 1 att dricka vattnet som hade med mig.

Hål 2

6.    Jag peggade inte utslaget med min hybrid.

Hål 3

7.    Jag var rädd för att slå bort bollen och ville verkligen slå en kortare klubba som hade gett mig ett blint inspel. Jag valde istället att slå en spoon och valde draw som bollflykt och höll mig till det beslutet.

8.    Jag gick för flaggan på andraslaget trots att det var ett ”strategiskt” dumt beslut så vet jag att den långsiktiga vinsten av att utmana mig själv med wedgen är så mycket större än en missad green.

9.    Jag såg verkligen till att slå till min birdieputt hårt trots att det fanns risk för att ”gå lång”. Jag vill komma bort från tanken att ”nöja mig med par” trots att det kanske blir bogey just på det hålet.

Hål. 4

10.  Jag valde en tydlig skruv att knyta an till på utslaget på detta par 3 hål och jag lyckades med det. Det fanns en stor vinst i att lämna mitt ”stockshot” och utmana min spår/blad-kontroll. Peggade inte bollen heller J

11.  Jag slog till putten för par riktigt hårt för jag ville verkligen intala mig att jag hade valt en grym linje och läst putten helt rätt.

Hål 5.

12.  Första riktiga missen. Jag tar en för stark klubba på utslaget och går ner aningen i svingtempo vilket skapar passiva höfter och en stark hook som håller på att gå Out . Jag känner verkligen att jag aldrig ska göra om det misstaget under rundan, det gör mig riktigt motiverad.

13.   Jag slår en väldigt ”för kort” klubba in till green och slår den hårt för att komma tillbaka in i mitt hårda tempo som är nyckeln för mitt spel. Slår den till riktigt bra längd från pinnen.

Hål 6.

14.  Slår en kort klubba på detta par 3 hål och duffar den tyvärr. Jag är nöjd över att jag inte peggat bollen samt att jag slår till den hårt.

Hål. 7

15.  Slår min första driver och peggar den lågt som sjutton och njuter av att jag vet att jag kommer ha ett blad som inte roterar särskillt mycket i träffen. Slår den för övrigt stenhårt :)

7 hål räckte för mig. 

Mina tre förbättringspunkter är att slå bättre slag med wedgarna ( gjorde för lite birdies pga av att jag slog för långt ifrån pinnen med wedgarna), bli lite mer neutral i Path (lite väl mycket inside just nu och mina missar var hook) samt att bli bättre på rullchippar ( gjorde inte en enda "upanddown")

Prova ni också att lista er senaste runda på följande sätt !

Med träning händer det!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela