Stålebring Golf Academy

Ta i mindre och slå hårdare?!

Publicerad 2016-09-13 13:12:06 i Allmänt,

Oavsett vad för slags idrottsrörelse man tittar på så brukar en skolad rörelse ge intrycket av att det ser enkelt ut att generera stor kraft. En duktig sprinter gör att löpningen ser väldigt "effortless" ut trots att det går väldigt väldigt snabbt. Skönsvingade Ernie Els och Rafael Jacquelin ser ut att svinga klubban löst och ledigt men TrackMan berättar för oss att anledningen till att de avfyrar misiler med drivern är att deras club speed är mycket hög.
 
Det är ett återkommande tema att bra idrottsrörelser generar hög fart utan att det ser ansträngt ut och du kan faktiskt vara närmare detta fenomen än vad du tror. En av många elever som bevisar just detta är eleven nedan som slår två slag efter varandra med drivern. Det är alltså två påföljande slag där klubbans hastighet ökar med nästa 10 mph vilket är en otroligt stor ökning. Vad är hemligheten?
 
Hemligheten är siffran som heter SWING DIR och står för svingriktningen. Istället för att svinga klubban 17 grader utifrån och in så svingade eleven klubban rakt mot målet. Bästa beskrivning är att eleven går från att svinga klubban som om hon ska slå en underskruv i tennis till en stor stark forehand.
 
Eftersom rörelsemönstret för en forehand är ett effektivare sätt att slå golfbollen så behöver inte eleven använda speceillt mycket muskelstyrka vilket gör att den fysiska ansträngningen är mindre och klubbans hastighet  blir högre. 
 
Kika på sifforna nedan. Med träning händer det!
 
Slag 1 " Öppna axlar, öppna höfter och brant svingstart"
 
 
 
Slag 2 " Rakt sikte med axlar, höfter och fötter samt en mer innåtgående svingstart"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela