Stålebring Golf Academy

Slå längre såhär!

Publicerad 2017-02-04 06:39:09 i Allmänt,

 

I torsdags fick vi besök av långslagaren Markus Edman från Power Golf som slår sin driver väldigt långt och han visade en riktigt fin bollflykt, nämligen en stor hög pushdraw med en hög attackvinkel.

Så fort Markus eller någon annan ”hardhitter” förs på tal så pratas det om klubbans hastighet och hur den vanliga amatören ska gå till väga för att skapa mer klubbhastighet. Det är helt fel väg att vandra om man ska slå bollen längre som amatör, den siffran som är relevant är bollhastighet och inte klubbhastighet.

Det spelar ingen roll om du svingar hårt om inte du får ut den kraften till bollen, det är ju trots allt bollen som ska flyga och inte klubban. Markus var väldigt tydlig med att han ville skapa en särskild bollflykt med sina elever, en pushdraw. Det var skönt att höra eftersom bollflykten är direkt kopplat till bollhastigheten mer än klubbhastigheten. Det är viktigt att komma ihåg.

Det absolut viktigaste när du vill slå längre och kommer i kontakt med en TrackMan är att du kikar på din smashfacor. ”Smashen” är en kvot mellan klubbans hastighet och bollens hastighet som berättar hur väl du träffar bollen, d.v.s. hur du för över energi från klubban till bollen. Att slå längre handlar om att öka bollens hastighet, inte klubbans hastighet. Vägen till ett längre golfslag är oftast genom ändra bollens hastighet via AoA, Path eller träffcentrering och inte klubbans hastighet.

Om du har en hög ”smash” så är det bara att gratulera och för att slå längre behöver du då öka din klubbhastighet men där är inte jättemånga. Att öka klubbans hastighet skapar inte direkt rakare slag för de flesta golfare heller.

Satsa på att öka din bollhastighet och slå mer rätt än hårt. I den bästa av världar så kanske du kan slå lugnare (lägre klubbhastughet) och slå längre (högre bollhastighet) om du hittar rätt smash.

Med träning händer det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela