Stålebring Golf Academy

Spontanidrott med Trackman

Publicerad 2018-12-31 10:03:29 i Allmänt,

 

Spontanidrott sägs vara något som ständigt minskar och oftast menar framgångsrika idrottare att deras uppväxt fylldes av massor med spontana idrottslekar och det är tack vare just det som de blivit framgångsrika.

Även i Sundsvall, där det är vinter minst sex månader om året, går det att bedriva rolig spontanidrott i golfens långa spel tack vare TrackMan. TrackMan är betydligt mer än ”en dyr kalkylator som visar siffor” och möjligheterna till realistisk spelliknade träning trots ett snödjupt på två meter är stora.

Här kommer några roliga övningar som vi brukar köra. 

”Herren på täppan”

En mot en möts spelarna i en match om 3 slag, ett rakt slag, en fade och en draw. Spelaren som är född tidigast på året börjar välja slag men slaget väljs alltid utifrån vilken skruv som spelaren behöver träna på. Den som slår närmast mittlinjen med rätt skruv vinner poängen och två poäng krävs således för vinst. Det raka slaget behöver skruva mindre än 2.0 grader på Spin Axis.  Alla slag har även ett bollträffskrav mätt i ”Smash Factor”.

Spelaren som förlorar tappar sin plats på täppan och spelaren som vinner står kvar som ”herren på täppan”. När en spelare gjort en ”Home-run” erhålles en poäng för inomhussäsongsranking.

”Skala lök”

Här ska varje spelare slå en stor skruv och minska skruven för varje slag. Skruven mäts i grader (spin axis) och övningen är slut när skruven inte är mindre än föregående slaget eller när spelaren når en rak bollflykt. Resultatet mäts i antalet godkända slag.

”Gissa slaglängden”

Spelaren slår en distanswedge och gissar sin slaglängd. Närmast gissningen vinner. Kan spelas i matcher såväl som ”herren på täppan”.

Combine Test

TrackMans egna test. Hur bra som helst och löjligt beroendeframkallande. Tänk om detta fans när jag själv var femton år. Tror det är rankingen som gör det så kul, kika på bilden ovanför som är Sverigerankingen för 2018 och inomhus.

Som tidigare nämnt är förutsättningarna riktigt bra för egenträning även i Sundsvall J

Med träning händer det.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela