Stålebring Golf Academy

Så ska din bollplacering vara!

Publicerad 2018-10-12 08:14:08 i Allmänt,

 

Svaret på den vanliga frågan om vart man ska placera bollen, exempelvis med järnklubbor, är att man ska placera bollen där man kan pricka bollen :) 

Genom att uppmärksamma vart man prickar/slår ned i marken skapas ett fokus som är nödvändigt för att träffa bollen konsekvent bra. Just den typen av fokus är nyckeln för många amtörgolfare till att börja förbättra sin motoriska förmåga att träffa bollen först och marken sen.

Att tillägna ett sökande efter en fixerad bollplacering för mycket tid och energi är farligt då letandet stjäl fokus från att faktiskt pricka bollen.  Att lösa ett dynamiskt problem (det dynamiska problemet är att man med svingrörelsen inte prickar bollen vilket inte har att göra med om bollen är fel placerad från början i uppställningen) genom en statisk lösning är inte kompatibelt (statiska lösningen är en övertro på en fixerad bollplacering)

På banan ställs andra krav på än på rangen. På rangen funkar det att stå kvar på mattan och ”skrapa” fram nya bollar utan att röra sig men på banan behöver man promenera till bollen och då en boll som kan ligga i olika lutningar. Med andra ord så behöver man vara bra på att hitta sin boll på banan, ställa sig till bollen på ett bra sätt och vara träffsäker med svingrörelsen. Att vara bra på att stå på en och samma rangematta och skrapa fram nya bollar till en och samma punkt är inte golfspel.

Fundera och testa! Klarar du av pricka marken där du vill pricka marken? Klarar du av att stå extra brett med fötterna och träffa marken? Klarar du av att stå supersmalt och pricka marken? Klarar du av att träffa marken på olika ställen utan att flytta din stance? Klarar du av att pricka olika punkter i marken även om någon pratar med dig samtidigt?

Med träning händer det
 

Kommentarer

Postat av: Ann

Publicerad 2018-10-12 10:10:02

7 av 10!

Svar: :)
Stålebring Golf Academy

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stålebring Golf Academy

Jag heter Robin Stålebring och mitt företag heter Stålebring Golf Academy. I min vardag träffar jag väldigt mycket intressanta människor som kan mycket om golf, träning och idrott. Det vill jag skriva om. Här har ni det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela